Savrsene kuhinje za savrsenu kulinarsku inspiraciju


Dom Dom

Koliko ste puta gubili strpljenje u kuhinji jer vam je radni prostor premali, ili je prosto čitava kuhinja previše monotono uređena i kada uđete u nju već izgubite želju za kuvanjem? Ukoliko želite da uživate u kuvanju i da kuhinja bude sinonim za toplinu i porodično okupljanje, onda razmislite na koji način da osvežite svoju kuhinju. Renoviranje je svakako jedno od konkretnijih rešenja. Ukoliko želite da renovirate i oplemenite vašu kuhinju prirodnim kamenom, Anastasijevic i sinovi će realizovati sve što ste zamislili.


Kvarcne ploče za kuhinju – oplemenite svoj radni prostor u kuhinji


Ukoliko niste u mogućnosti da zamenite sve kuhinjske elemente, onda biste mogli da razmislite o zameni radne ploče. Naime, bez obzira na veličinu radnog prostora, renoviranje bez mnogo troškova upravo ovog kuhinjskog elementa može bitno uticati na izgled čitave kuhinje. Iako je granit decenijama bio sinonim za kvalitetnu radnu površinu, poslednjih godina su postale popularne kvarcne radne ploče za kuhinju. Naime, granit se ranije koristio i za kupatila, podove, kao dekoracija za zidove, pa su dizajneri enterijera shvatili da su granitne ploče za kuhinju već veoma zastupljene. I zbog toga su se okrenuli drugom prirodnom materijalu koji je takođe dugovečan i izdržljiv – kvarcu. Osim toga što su povoljnije od granitnih, kvarcne radne ploče za kuhinju se mogu naći u različitim nijansama. Tako da možete odabrati onu boju radne površine koja će se najbolje uklapati uz ostale elemente.


Promenite boju zidova


Još jedan od načina da oplemenite kuhinjski prostor jeste da promenite boju zidova. Kao što verovatno znate, svaka boja na različit način utiče na naše raspoloženje. Iz tog razloga se preporučuju određene boje za određene prostorije. Tako se na primer za kuhinje preporučuju različite nijanse plave, žute, kajsija narandžaste ili zelene. 

Naravno, to za koju nijansu ćete se odlučiti zavisi pre svega od boje kuhinjskih elemenata. Potrudite se da ne bude previše različitih boja. Sa druge strane, ukoliko su kuhinjski elementi u boji drveta, ili npr. beli dobro bi bilo da odaberete neku nijansu koja će razbiti monotoniju. Takođe, uvek možete ići na sigurnu varijantu: kombinaciju belih zidova sa jednim zidom u nekoj veselijoj nijansi.


Ključ je u detaljima


Čak i ukoliko imate na umu da renovirate čitavu kuhinju, ne zaboravite da je upotpunite detaljima koji će oplemeniti prostor. Tako na primer možete odabrati zavesu koja će učiniti vašu kuhinju toplijom i prijatnijom. Međutim, obratite pažnju prilikom odabira materijala zavese. S obzirom na to da će ona upijati mirise hrane, sigurno ćete je često prati. Zato se preporučuje da odaberete zavese od tanjih materijala koje se brzo suše i koje ne moraju da se peglaju.

Pored zavesa, u kuhinju možete ubaciti neku biljku. Naime, biljke pored proizvodnje kiseonika pozitivno utiču i na naše raspoloženje. Neka istraživanja su pokazala da su osobe srećnije ako imaju puno cveca u svom domu. Ali, ne mogu sve biljke preživeti u kuhinji zbog prevelike vlage i čestih promena temperature. Zato se za ovakve prostorije preporučuju kaktusi, Aglaonema, Chlorophytum, Philodendron itd.

Bez obzira na to da li ste se odlučili da izdvojite veću sumu novca i ugradite nrp. kvarcne ploče za kuhinju, ili ste rešili da zamenite sve kuhinjske elemente, važno je da od kuhinje napravite kutak u kome ćete uživati. I ne postoje jasna pravila kako treba da izgleda idealna kuhinja. Čak je moguće da uz vrlo malo ulaganja sredite kuhinju tako da će čitava porodica uživati da provodi vreme u njoj.






Srodni tekstovi:


3 glavne karakteristike kamera za video nadzor

Danas video nadzor postaje sastavni deo svakodnevne opreme, odnosno „odomaćen“ uređaj. M...

Detaljnije

Tretman dermapenom podmlađuje lice

Svaka osoba, bez obzira na godine i pol, sigurno želi da ima nežno, hidrirano i zategnuto lice, koje...

Detaljnije

Vaš vodič za promene: Evo kako da se transformišete sa stilom

Promene su neizostavni deo našeg života, i baš kao što se mi razvijamo, tako se...

Detaljnije

Životne faze i zdravlje žena: razumevanje promena u telu

Svaka žena doživljava jedinstven put kroz život, a ovaj put je isprepleten različitim fazama koje do...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS