Kako da preuredite stan bez mnogo troškova


Dom

       Saveti za uređenje stana koji se često nalaze u časopisima, blogovima i na internetu daju skupocene savete za preuređennje, koji ne samo da izgledaju savršeno i pripadaju željama mnogih od nas, ali činjenica je da se takvi izgledi stanova postižu na teži način. Ono što je svima nama potrebno jeste svakako da naš stan bude delo naše kreativnosti u kome ćemo uživati u svakom trenutku i osećati se maksimlano opušteno. Pa tako, isto kao kada legnete u krevet posle napornog dana i imate osećaj da spavate na oblacima, treba da uredite vaš stan i da se u njemu osećate kao u raju tokom 24h. U ovom tekstu, pročitaćete kako da uredite stan, a da ne potrošite gomilu novca i postignete izgled kakav ste oduvek želeli.

 

      Iskoristitie uglove

 

      Prvi savet jeste da ukoliko stanujete u malom stanu, potrudite se da prostor iskoristite u potpunosti. Za to vam neće služiti ni podrum ni ostava, već samo neiskorišćeni uglovi zidova nešto iznad vaše glave. Takve uglove često zaboravljamo, pa kada uređujemo stan trpamo stvari na sva vidna mesta osim ka plafonu. Ovi uglovi rasteretiće vaš prostor, a police ukoliko ste malo sposobni možete napraviti i sami.

 

      Dekoracija

 

      Kada je dekoracija stana u pitanju ona je veoma veliki nosilac uloge izgleda kompletnog stana. Naravno, ukusi  su različiti, pa je na vama da dekorišete stan u vašem stilu. Svakako, par saveta će vam pomoći da to uradite na jeftiniji način. Tako na primer, fioke, garnišne, ulazna vrata i elemente možete ukrasiti dugim trakama koje ćete postaviti na ručke ili kvake u boji koju volite.

      Sa druge strane, starim neiskorišćenim tapetama, ukrasnim papirom ili kesom možete obložiti stare fioke i dati im potpuno novi izgled, a njih staviti nove predmete.

      Cveće, buketi i aranžmani koje možete napraviti sami svojom maštom i kreativnosšću uvek treba da krase vaš dom i daju mu potpuno nov i svež izgled. Gajenje cveća i biljaka u stanu daje utisak da u njemu živi nežna i pažljiva osoba koja voli prirodu i posvećenost.

      Vaš stari frižider ne mora služiti samo za čuvanje hrane. Ukoliko ste putovali, na njega možete postaviti slike, razglednice i magnetiće sa različitih strana sveta, i dati frižideru nov izgled, ali i pokazati vašim gostima gde ste sve putovali. Ukoliko se na frižideru nađu slike vaših prjatelja, znajte da će oni biti oduševljeni vašim gestom.

 

Grejanje u vašem domu

 

Uvek se nametne pitanje koji način grejanja je najbolji, a da ne remeti stil kojim ste uredili vaš dom. Ono što je sigurno je da su panelni radijatori veoma elegantnog oblika, jako su tanki i vrlo lepo se uklapaju u bilo koju prostoriju. 

 

Ukolnite nered

 

Uređenje stana svakako predstavlja sliku prijatnog ambijanta bez pretrpavanja stvari. Iz tog razloga, savetujemo vam da stare stvari otklonite u fioke ili police koje ste sami napravili, a potpunog viška se otarasite. Ukoliko se među tim stvarima nalaze vase drage uspomene, jednostavno ih uramite i dajte vašim zidovima novi izgled. Isto tako, ukoliko ste ljubitelj novina ili modnih časopisa, savetujemo vam da ih držite na jednom mestu, kao što je to korpica koju ste ručno napravili od konopaca u bojama.

 

Otvorite prostor

 

Ukoliko stanujete u stanu manjih dimenzija biće vam od pomoći manji komadi nameštaja koji ne zauzimaju puno prostora, a imaju višenamensku funkciju. Takve su, na primer, fotelje na rasklapanje, koje preko dana služe za sedenje, ispjanje kafe ili čitanje neke knjige, dok ćete se u večernjim časovima potpuno prepustiti fotelji za spavanje. Isto tako, za vizuelno proširenje prostora pomoćiće vam svetle boje tepiha ili slika koje će krasiti zidove vašeg kutka.

 

Uređenje stana je svakako na kraju vaš lični pečat, koji će vašem domu pružiti topao i nežan izgled u kome ćete uživati u miru ili mu dati vesele i razdragane tonove koji će svakog trenutka podizati vaše raspoloženje. Važno je da vam za sve to treba samo malo ideje, kreativnosti i volje i užitak je zagarantovan.

 

 

 

 

 

 

 









Srodni tekstovi:


Adekvatan odabir pernice za školu

Odabir kvalitetnog pribora za pisanje obezbediće uredne beleške, čitko pisanje i lakše...

Detaljnije

U zdravom telu zdrav duh

Vreme zahteva od nas da smo stalno na „nogama“, dok ne dođe veče i onda posle obilne več...

Detaljnije

Xiaomi predstavio Mi MIX FOLD, prvi sklopivi pametni telefon

Mi MIX FOLD predstavlja novu prekretnicu u industriji pametnih telefonaBeograd, 30.3.2021.  &nd...

Detaljnije

Stone lampe – detalj koji osvetljava stil vašeg doma

Sitnice od kuće stvaraju dom. Među detaljima svake udobno i lepo uređene kuće, morala bi se naći i s...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS