Krečenje stana - feng šui


Dom Dom



Došlo je vreme za krečenje zidova! Krečenje, samo po sebi, poziva na promenu i na poboljšanje. Imajući to u vidu, ne bi bilo loše i sistematizovati život, odnosno doneti važne promene koje će dati bolje rezultate. Ključ se nalazi u spajanju životne promene i krečenja. 

Niste to do sada povezivali? Srećom po sve vas, jedna metoda krečenja može unaprediti ne samo vaš prostor već i, nadamo se, život oko njega. Govorimo o feng šui sistemu, pravcu uređivanja prostora koji poziva na promenu i kreiranje pozitivne energije u vašem domu. Postoji nekoliko stvari na koje treba da obratite pažnju kako bi ovaj poduhvat bio uspešan, pre svega u vezi sa bojama za krečenje, te smo vam pripremili ovaj savetodavni tekst i nekoliko pravila. 

Raspored jednako bitan

Osim boja, koje će svakako dati život vašem domu, raspored je jednako bitan kada govorimo o parametrima uspešnog feng šui sistema. Boje za zidove će dati pečat vašem prostoru, ali će raspored biti taj koji prekida ili pospešuje strujanje pozitivne energije. Sam feng šui princip je stvoren za vreme drevne Kine i od tada je korišćen kao glavni element uspešnosti jednog doma, kada govorimo o sreći. Ovaj metod, iako vekovima priznat, je često bio i osporavan, posebno među mlađom populacijom. Međutim, stariji građani Kine ga i dalje vrlo poštuju. Amerikanci su videli priliku da ovaj princip usklađivanja prostora i biranja boja za zidove monetizuju - što su na kraju i uradili. Ukoliko ste voljni da se oprobate u ovoj metodi, najbolje bi bilo da pored biranja boja za zidove, deo pažnje posvetite i rasporedu nameštaja - kako bi sve bilo u skladu sa željenim promenama.

Svaka boja privlači zaseban vid energije

Po feng šui principu, svaka boja se koristi kako bi privukla određen vid energije. Vrlo je važno naučiti koja boja se koristi za šta. Ukoliko je raspored usklađen sa bojama za zidove - uspećete da unapredite energiju i samim tim i život. Ipak, ako boje nisu usklađene sa nameštajem, i ukoliko pozivaju energiju koju ne želite da privučete - postoji šansa da će vaš pokušaj biti potpuno neuspešan. Svaka od boja u feng šui sistemu pripada nekom od elemenata univerzuma. Teorija 5 elemenata je vrlo važna u feng šui kulturi. Pomenuti elementi su metal, vatra, voda, drvo i zemlja.

Koju boju birate?

Smeđa i zelena boja predstavljaju drvo, dok drvo predstavlja vitalnost i mladost. Ove boje pomažu telu i ukućanima da održe vitalnost i da budu zdravi. Koriste se kako bi prizvale pozitivnu energiju koja će uticati na promene u vidu kvaliteta života sa zdravstenog aspekta.

Vatra, koju predstavljaju crvena, narandžasta i roze boja, govori o strasti, ljubavi i inicijativi. Ukoliko želite da unapredite svoj život u vidu neke od ovih energija - koristite razne nijanse pomenutih boja za zidove.

Voda po feng šuiju predstavlja mudrost i inteligenciju. Kako biste prizvali ovaj element u svoj dom, treba da koristite plavu i crnu boju. Ove boje unose snagu i dubinu u svaki prostor.

Metal je predstavljen kroz belu i sivu boju. Ovaj element donosi organizaciju i preciznost u vaše domove.

Zemlju, kao element koji doprinosi stabilnosti, predstavljaju žuta i bež boja. Ove boje vedre prostor i unose energiju udobnosti u vaš dom.

Opredelite se za neku od navedenih varijanti i srećno - stvorite novi uspeh!

Preporuka: Saveti za održavanje parketa i laminata







Srodni tekstovi:


Da li treba drugima reći da ste povećali grudi

U većini slučajeva kada devojke i žene nemaju dovoljno samopouzdanja, kada nisu zadovoljne sobom, ka...

Detaljnije

Praćenje ovulacije kao metod planiranja porodice

Praćenje ovulacije je metod praćenja plodnih dana u okviru menstrualnog ciklusa koji parovi koriste ...

Detaljnije

Kako da vaš restoran dobije Mišelin zvezdicu?

Dobijanje Mišelin zvezdice je najveće priznanje koje možete da dobijete za vaš restora...

Detaljnije

OPLEMENI MALČEM SVOJU BAŠTU

U zavisnosti od raspoloživog prostora i ličnog ukusa, izabraćemo i način uređenja našeg dvori...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS