Nekoliko odličnih načina da sprečite provale


Dom Dom

Video nadzor


Sigurno je da nećete reći da nikada niste pomislili na to da bi možda bilo potrebno da uradite nešto više kako biste dodatno obezbedili svoj dom ili možda poslovni prostor. Posebno je to poslednjih decenija prisutno kod većine kada su informacije o provalama, krađama i napadima jako česte, pa obezbeđivanje na različite načine nije samo da se ne biste brinuli, već i određena potreba. Svoju imovinu, ali i ljude možete na brojne načine osigurati i zaštiti od takvih i sličnih napada, međutim, savremena tehnologija pružila nam je neka jednostavna rešenja koja može svako sebi da priušti i baš o njima danas i govorimo.

Brave i cilindri za vrata 

Ono što svi imami jesu brave za vrata, ali je potrebno znati kakve brave za vrata imamo. Neke je zaista lako otključati, otvoriti, bez ključa i previše truda, pa je odmah jasno da vam takve nisu ni potrebne. Cilindar za vrata je jedno od boljih rešenja koje postoji već duže vreme. Naime, radi se o cilindru za brave koji je šifrovan, pa je samim tim nemoguće kopirati ključeve, već postoje samo oni koji su dobijeni prilikom kupovine. Pored toga, ovakve brave za vrata su ojačane, pa predstavljaju ozbiljnu prepreku provalnicima, što je već i veliki korak ka boljoj bezbednosti.

Sigurnosne kamere

Jedan od najboljih načina da obezbedite bilo koji objekat jeste da instalirate sigurnosne kamere. Osim toga, danas se skoro sve novije građevine rade da projekat sam po sebi podrazumeva njihovo postojanje i ugradnju, ali ako ih nemate, uz malo truda i ne tako mnogo ulaganja možete postaviti sigurnosne kamere i osećati se daleko sigurnije uz njih. Najpre, sigurnosne kamere već svojim postojanjem upozoravaju svakoga da se sve beleži i da je potrebno voditi računa, ali i kada se nešto dogodi, neka krađa, provala, napad, sve ostaje zabeleženo što je neprocenjivi dokaz za prijave i dalja dešavanja koja zakoni propisuju. Najbitnije je njima pokriti ključne tačke, kao što su ulazi, ćoškovi, neki „mrtvi“ uglovi, i onda se sve snima i prati.

Sigurnosna vrata

Kada smo već kod brave, onda je sigurno da ne možemo zaobići ni vrata. Sigurnosna vrata su od ogromnog značaja, a nažalost, jedan od osnovnih problema se upravo tu i nalazi, jer su drvena vrata jako zastupljena kod nas. Ono čime bi trebalo da se zamene jesu alu vrata, koja su daleko sigurnija i izdržljivija, najpre. Sa druge strane PVC vrata jesu najpristupačnija i mogu se izraditi po meri ali su definitivno najlakša za provalu. Ulazna aluminijumska vrata jesu rešenje kada je sigurnost u pitanju, jer su čvrsta, radi se o materijalu i ojačanjima koja je teško proći, a uz sve to, alu vrata su odlično izolaciono rešenje, pa će uštedeti energiju tokom cele godine. Ali ni ovde nije kraj, jer imamo još jedan predlog za rešenje problema sigurnosti i bezbednosti bilo kojeg objekta i imovine.

Alarmi za kuću

Ono što je potrebno i poželjno svima jesu alarmi za kuću. Na ovaj način se kuća uz preostale načine, najbolje obezbeđuje. Ugradnja je jako jednostavna i brza, a sve što je potrebno jeste da kada izlazite iz svog doma ukucate šifru i time aktivirate alarm, te pri ulasku ponovite proces kako biste ga dekativirali. Svaki nasilni upad, prolazak alarma bez ukucavanja šifre, grešenja šifre više puta, alarm će se oglasiti i objekat se ubrzo obezbeđuje od strane unapred utvrđenog obezbeđenja.


Srodni tekstovi:


Avio karte za Tivat - biser Jadrana

Tivat svake godine beleži veliki broj gostiju iz različitih delova sveta. Poznato je da se tokom sez...

Detaljnije

Kako da dobijete najbolje osvetljenje za iznajmljene stanove

Evo korisnog vodiča za postizanje najboljeg, najekonomičnijeg načina za osvetljenja za iznajmljene s...

Detaljnije

ŽELITE TOPLIJI STAN

Ko još želi da sedi u hladnom stanu, a da plaća račune za grejanje? Svesni smo da su cene gre...

Detaljnije

Želite da koristite bežične bubice? Evo na šta treba da obratite pažnju

Ukoliko ste se već odlučili da koristite bežične bubice, neophodno je i da saznate nešto o nj...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS