Pogledajte sve prednosti izgradnje montažne kuće


Dom Građevinarstvo Porodica

Kada se donosi konačna odluka o izgradnji montažne kuće cena je glavni faktor zbog kojeg se mnogi odlučuju na ovaj način gradnje. Naravno, troškovi izgradnje nisu jedina prednost prilikom podizanja montažnog objekta, već se računa i vreme koje je potrebno za izgradnju i ekološki materijali od kojih se prave. U daljem tekstu ćemo navesti nekoliko prednosti izgradnje montažnog objekta zbog kojih je potražnja za njima značajno povećana. 


Kod izgradnje montažne kuće cena se unapred zna

Kada se gradi objekat na klasičan način čitav proces jako dugo traje. Od trenutka kada se počne sa kopanjem i postavljanjem temelja, preko postavljanja krova pa sve do useljenja, može proći i godinu i više dana. Na izgradnji kuće će raditi više ekipa majstora i svi oni se posebno plaćaju, osim ako niste unajmili građevinsku firmu koja ima svoje ekipe i sklopili ugovor sa krajnjom cenom objekta. Kod izgradnje montažne kuće cena radova se unapred zna i definisana je ugovorom.

Za kuću sagrađenu na klasičan način je potrebno materijal kupovati i dopremati na gradilište u fazama. Ovo, posebno u poslednje dve godine, mnogo utiče na krajnju cenu kuće jer se tržišna cena materijala menja skoro na mesečnom nivou. Kod izgradnje montažnih objekata ovo nije slučaj jer se svi profili prave u fabrici, objekat se u sivoj fazi podiže za mesec dana, dok je za ključ u ruke potrebno da se radi na objektu dva meseca, pa nema vremena da dođe do nekog drastičnog povećanja troškova gradnje koji bi značajno uticali na krajnju cenu objekta.

Pored svega toga, za izgradnju montažne kuće cena projekta ulazi u ukupnu cenu kuće, tako da ćete uštedeti značajnu sumu novca koju bi ste dali za izradu projekta. 


Za jedan objekat tri cene

Kada se sklapa ugovor o izgradnji cena se definiše u odnosu na kvadraturu objekta i fazu gradnje. Investitor ima opciju da bira da li će objekat preuzeti po principu „ključ u ruke“, kada su svi radovi završeni, u sivoj fazi, bez unutrašnjih finih radova (kuhinja, kupatilo, podovi...) i da li će sam da uradi temelj ili će za njega to uraditi firma. 

Za izgradnju svake montažne kuće cena za fazu „ključ u ruke“ je logično najviša. Ovo je, međutim, najpraktičniji način za izgradnju kuće jer će do useljenja proći samo dva meseca. 

Treba naglasiti da će pri izgradnji montažne kuće cena zavisiti i od vrste stolarije koju investitor odabere.


Ekološki materijali

Kod izgradnje montažne kuće cena je svakako glavna prednost, ali nije jedina prednost. U 21. veku kada se ekološka osvešćenost populacije povećava, mnogima je bitno da objekat koji podižu bude „eco friendly“. Montažne kuće se prave uglavnom od drveta i drvnih prerađevina, kao i od drugih ekoloških materijala. 


Dobra izolacija

Svi ovi materijali su odlični izolatori koji, kada se iskombinuju sa kvalitetnom stolarijom garantuju da će u kući uvek biti stabilna temperatura. Zbog toga se, nakon izgradnje kvalitetne montažne kuće cena grejanja i hlađenja objekta značajno smanjuje.


Brzina gradnje

Već je pomenuto da je za izgradnju montažne kuće po principu „ključ u ruke“ potrebno oko dva meseca. Ovo je posebno značajno investitorima koji trenutno žive kao podstanari jer neće mesecima ili godinama plaćati stanarinu dok grade kuću.
Srodni tekstovi:


Osnovne prednosti pametnih kuća

Iako su pametne kuće moderan koncept življenja, ipak neće uskoro biti dostupan svima. Dok se mnogi l...

Detaljnije

Evo zbog čega bi Alanja mogla da bude vaš izbor za letovanje 2021. godine

Samim tim što je tokom proteklih sezone Turska bila prilično otvorena za naše turiste,...

Detaljnije

Štampa na šoljama – uspomena na porodične i poslovne veze

Ukus prve jutarnje kafe, za mnoge, ne može se zameniti ni jednim drugim ukusom, ako je kod kuće ili ...

Detaljnije

Sve što treba da znate o heliko bakteriji

Odmah na početku treba da znate da nije strašno ukoliko imate heliko bakteriju i da svakako t...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS