Organizovanje selidbe - Uradi sam ili pozovi agenciju


Dom Dom

Za većinu ljudi selidbe predstavljaju ogroman i stresan period u njihovim životima. Ali, dobro organizovanje i planiranje vam može izuzetno pomoći, pogotovo ako ne želite da angažujete agenciju za selidbe. Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći prilikom selidbe. 

Svakako najjednostavniji i najlakši načn za organizovanje selidbe jeste angažovanje specijalizovane agencije. Oni će spakovati vaše stvari, prevesti ih na željenu lokaciju i čak rasporediti stvati po kući. Jednostavno zar ne? Ali ako želite sve to da uradite sami onda će vam biti potreban ovaj spisak saveta, pa vam savetujem da ga pažljivo pročitate.


Pronadjite vozilo za selidbe


Ukoliko u vašem vlasništvu nemate kombi ili kamion onda će vam biti potrebno vozilo za prevoz stvari. Zamolite prijatelje ili prijatelje prijatelja koji imaju kombi ili kamion za prevoz stvari da vam ustupe vozilo na jedan dan. Ukoliko vam to nisu baš bliski prijatelji ponudite im novčanu naknadu. Drugo rešenje jeste da pozovete agencije za selidbe kao što je Smart Move i sa njima se dogovoriti sve oko selidbe. 


Pre nego što napustite stari stan obavezno proverite sve prostorije još jedno, jer se uvek zaboravi po nešto!


Isplanirajte pakovanje stvari


Za pakovanje manjih stvari prilikom selidbe će vam biti potrebne kutije za selidbe i eventualno pucketavi papir koji će sprečiti lomljenje i oštećenje sitnijih stvari kao što je posudje, ramovi za slike i druge osetljive stvari. Pločasti nameštaj obložite kartonom ili stiroporom kako se ne bi oštetio prilikom transporta. Prilikom pakovanja stvari u kamion ili kombi vodite računa o redosledu utovara jer ćete želeti prvo da istovarite kabaste stvari kao što je nameštaj a tek onda kutije sa sitnicama. Mnoge agencije za selidbe nude i kutije za pakovanje tako da razmotirte da li vam se isplati da kupujete kutije i sami pakujete ili da za to angažujete agenciju.


Raspakivanje  stvari 


Kada stignete na odredište i krenete da istovarujete stvari potrebno je da vodite evidenciju šta je istovareno prema unapred napravljenom spisku stvari. Kada su selidbe u pitanju o mnogo stvari se treba voditi računa pa se često zaboravi lista stvari koja je jako važna. Stvari istovarujte tako što ćete prvo uneti i novi stan kabaste stvari kao što je nameštaj i bela tehnika, jer bi u suprotnom veliki broj kutija sa sitnicama samo stvarale gužvu u stanu. Za iznoštenje kao i za unošenje stvari će vam najviše biti potrebna pomoć pa vam savetujemo da pozovete prijatelje, kojima ćete se morati na neki način odužiti. 


Sama pomisao na selidbe može da izazove strah kod ljudi, naorčito kod onih koji znaju šta ih sve čeka. Veliki broj njih se odlučuje da za to angažuje agenciju za selidbe, ali oni koji nisu prošli kroz ovaj proces još uvek se upuštaju da sami sve urade. Seldbe zahtevaju dobru organizovanost i pripremljenost, pre svega, a zatim snagu jer nije lako preneti veliki broj stvari, naročito ako nemate pomoć. Nadamo se da ćete iskoristit ove savete za selidbe i da će vam pomoći, svakako na interneteu možete naći još puno saveta za selidbe. 


Srodni tekstovi:


Ljuljaške za bebe

Ljuljaške za bebe su jako praktične i korisne. Omogućavaju bebi da odmara, može da posmatra o...

Detaljnije

Prednosti aparata za sušenje ruku

Od malih nogu nas uče da higijena naših ruku jako bitna za naše zdravlje. Stalno perem...

Detaljnije

Kako iznajmiti savršen stan na dugi rok?

Ako se danas analizira ponuda stanova koji se daju u zakup, može se reći da je ona u sklad...

Detaljnije

Uštedite kupovinom na stovarištima

Vrlo dobro ste upućeni da prodavci nažalost često preuveličavaju kvalitet svojih proizvoda. Kada ode...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS