Kako izabrati adekvatnu kremu protiv podočnjaka?


Lepota Zdravlje


Današnje tržište kozmetike preplavljeno je raznim proizvodima različitog sadržaja i različite namene. Da bi neko u moru takve ponude pronašao ono što mu je potrebno važno je biti dobro infomirsan i dovoljno edukovan, ali i biti slobodan i otvoren za postavljanje pitanja oko svih nedoumica. 

Pri kupovini možete se osloniti na preporuke prijatelja, savete lekara i farmaceuta ili možete potražiti preporuke i predloge na internetu, posebno kod današnjih influensera koje volite  pratite.

U tom moru kozmetike i preporuka koje mogu dolaziti sa svih strana danas izdvajamo jedan proizvod – a to je krema protiv podočnjaka. I predstavićemo vam par saveta u vidu kratkog vodiča za kupovinu ovog proizvoda. 


Treba da odgovara nameni

U svetu lepote jednim od najvećih izazova smatra se smanjivanje vidljivosti podočnjaka, ili njihovo potpuno ,,izlečenje“. S obzirom da danas na tržištu postoje brojni proizvodi namenjeni ovoj svrsi svako može naći odgovarajući komad za sebe. 

Kada kažemo odgovarajući mislimo da on treba da odgovara nameni ali i ličnim karakteristikama onog ko će ga koristiti. Pa tako postoje one kreme koje služe za izbeljivanje, one koje smanjuju otok, namenjene isključivo muškarcim, itd. 

S obzirom da govorimo o okoloočnom području koje ima izuzetno osetljivu i tanku kožu onda je to dovoljno da bi bilo jasno da sa izborom krema za to područje moramo biti pažljivi. 

Zato je kompatibilnost kreme protiv podočnjaka sa tipom kože i vrstom problema koji neko ima najbolje opcija. 

Ako ste nesigurni oko toga šta je konrektno vama potrebno onda možete da potražite savet prodavca prodavnice u kojoj kupujete ili da pitate svog lekara za savet. 


Trebalo bi da deluje sa svih strana okoloočnog područja

Ovaj problem može se manifestovani na razne načine – u vidu tamnih kolutova, ,,kesica“, otoka, crvenila i tome slično. U zavisnosti od toga šta želite da sanirate, biraćete i proizvod koji je baš za to namenjen. 

Ipak treba voditi računa o tome kako i gde se krema protiv podočnjaka nanosi. Obično one budu u kombinaciji sa nekim sastojcima koji deluje umirujuće na kože, a pri tome mogu imati delotvorno dejstvo i na bore. Zato je važno na koji predeo ih nanosite, ali je važan i način. Osim toga treba voditi računa i o tome da sadržaj ne dođe do samog oka jer može izazavati alergijske reakcije. 

Treba da znate da uz kremu protiv podočnjaka treba da primenjujete i druge metode i savete za otklanjanje istih. Tu spada masaža lica, redovniji i kvalitetniji san i tome slično. 


Mogu sadržati dodatne sastoje koji je obogaćuju

Većina krema protiv podočnjaka obogaćene su nekim dodatnim sastojcima i vitaminima koji mogu imate i te kako delotvorno dejstvo na kožu. Pa tako na primer vitamin C i vitamin K odlično deluju na izbeljivanje tamnih kolutova. I to vitamin C tako što uspešno posvetljuje feleke na koži, dok vitamin K poboljšava prokrvljenost.  Njima treba dodati i vitamin D koji se takođe pokazao kao delotvoran u ovoj kombinaciji. 

Za otečenost potrebno je koristiti one kreme protiv podočnjaka koje hlade kožu i one su obično na bazi bilja koje ima taj efekat, najčešće sadrže mentu. Neki stručnjaci preporučuju i da se one drži u frižideru radi efektnije reakcije. 

Desiće se da neki proizvodi sadrže i neke blage kiseline koje mogu biti delotvorne, ali vodite računa da je njihova koncentracija u ukupnoj količina mala. 

Može se kao sastojak pojaviti i kofein koji se pokazao kao izuzetno efikasan u ovoj borbi, pogotovo kod taminijih kolutova i vraćanju koži sjaja i blistavosti. 

A može se naći i glicerin koji je odličan u onim varijantama kada se radi na hidrataciji kože tog predela jer on izvlači vodu na površinu kođe i na taj naćin osim što uklanja bore, može omekšati kožu i uticati na pigmentaciju iste. 


Koliko su delotvorne i šta možete očekivati?

Dostupni podaci govore o tome da čak 70% svetske populacije ima podočnjake i da veliki procenat tih ljudi traga za najboljim rešenjem.

Uzimajući u obzirom ove podatke farmaceuti i stručnjaci koji rade na izradi ovih preparata potrudili su se da stvore delotvoran proizvod koji neće biti samo jedan od masovno prodavnih zbog namene, već zbog delotvornosti i visokom procena učinka koji ima. 

Ako se uklope svih gore pomenuti kriterijumi i kupi odgovarajući proizvod po svim parametrima, pri tome se koristi redovno i na adekvatan način, rezultati su zaista vidljivi. 

Srodni tekstovi:


PRESELJENJE, JEDNA VELIKA GLAVOBOLJA?

Ideja o selidbi može zvučati kao velika avantura. Medjutim za većinu ljudi, proces selidbe je ogrom...

Detaljnije

Vozači preporučuju: Kako xenon sijalice menjaju vožnju

Kada ste po, otprilike, stoti put čuli da se vozači „kunu“ u xenon sijalice, reši...

Detaljnije

Vitamin D: Ključni činilac za jak imuni sistem i prevenciju bolesti

Vitamin D je esencijalni nutrijent koji ima ključnu ulogu u održavanju zdravlja našeg organiz...

Detaljnije

Engleska - zanimljivosti za sve koji planiraju da je posete

Svaka zemlja je posebna na svoj način. Čak i one zemlje koje vas ne privlače mogu da budu vrlo inter...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS