4 razloga zbog kojih bi trebalo da svi imamo ugaonu garnituru




Da li ste se ikada zapitali zašto su ugaone garniture oduvek jako popularne? Koji god časopis o uređenju doma da pogledate, čak i one nešto starijeg datuma, naići ćete obavezno na ovaj komad nameštaja. Većina smatra da se u današnje vreme one koriste, pre svega, jer mnogi od nas žive u malim stanovima, pa im je neophodna dobra organizacija i ušteda prostora. To jeste istina, ali nije i jedini razlog. Prosto postoje ugaone garniture koje su ozbiljno velikih dimenzija, pa stoga nikako nisu za male prostore. Ipak, šta ih čini tako neodoljivim?

1. Dobijate na prostoru

Ukoliko vaša pordica broji više članova, neće vam biti dovoljan samo kauč (kao u američkim filmovima), već ceo set za sedenje – trosed, dvosed i fotelja. Vrlo je nezgodno namestiti sve te delove nameštaja, ukoliko vaš dnevni boravak nije solidne kvadrature. Problem, takođe, mogu predstavljati nepravilni uglovi, ćoškovi, kosi krovovi,... Zatim, ceo aranžman za sedenje morate razmestiti po celoj sobi, ali tako da delovi ne budu ni spojeni ni udaljeni suviše jedan od drugog. To može izazvati nove poteškoće – fotelja na sred sobe, blokirana vrata od terase, zagrađen pristup kuhinji,.... Iz ovog razloga su ugaone garniture i više nego praktične. Dovoljno je da izaberete ugao u prostoriji ili deo prostorije u kome će stajati, odredite stranu njenog ugla i to je to. Sve ostalo će se „montirati“ spram položaja ugaone garniture – mesto za TV, dnevni stočić, fotelja, tabure, lampe, ukrasi i dekorativni elementi,... 

2. Nudi više prostora i mogućnosti

Kada govorimo o tome da ugaona garnitura nudi više prostora, mislimo da mesta za sedenje. Dakle, njena pozicija je jednostavna, a može okupiti, ponekad, čak i veći broj ljudi nego dvosed, trosed i fotelja zajedno. Pored toga, može da nam posluži i kao krevet za spavanje (za nas ili za goste). Naročito je pogodna u te svrhe ukoliko ima mehanizam za rasklapanje i prostor za odlaganje posteljine. Shodno tome, možemo onda konstatovati i da je ugaona garnitura fantastičan komad nameštaja, koji nam može biti jednako koristan i estetski prihvatljiv, i u dnevnoj i u spavaćoj sobi.

3. Rastavlja se na delove

Iako većina ljidu ugaonu garnituru koristi kako smo pomenuli, dobro je imati u vidu i to da su njegni delovi separatni. Ukoliko nam nekada zatreba da je odvojimo, to je moguće. Sastavljena je, najčešće iz dva dela – krevet i lenjivac ili tri dela - dva kreveta i lenjivac. Razlozi za rastavljanje ugaone garniture su različiti – promena rasporeda u prostoriji, razbijanje dotadašnje koncepcije sobe, korišćenje njenih delova u dve prostorije,...

4. Lako se transportuje

U prilog tome što se delovi ugaone garniture mogu razdvojiti, ide i to da je to komad nameštaja koji se lako prenosi. To se ne odnosi samo na premeštanje iz jedne sobe u drugu. Kada je reč o malim stanovima, unošenje nameštaja može biti noćna mora. I u tom pogledu su one vrlo praktične, jer mogu da se razdvajaju i ponovo sklapaju koliko god puta da vam je potrebno. Kada pažljivo rukujete njom, nećete je oštetiti.








Srodni tekstovi:


Aronijom do zdravijeg i lepšeg tela - 4 razloga zbog kojih bi trebalo da je konzumirate

Ako do sada niste probali aroniju, onda prvo treba da vidite zbog čega je ona dobra, a onda će vas t...

Detaljnije

Praktični saveti za čišćenje i održavanje automobila

Čistoća i održavanje automobila nije samo estetsko pitanje, već i faktor koji direktno utiče na njeg...

Detaljnije

Kvalitetni peškiri koji odišu svežinom

Peškiri su neizostavan deo svakog doma – spavaće sobe ili kupatila. Omogućavaju osećaj ...

Detaljnije

Kako negovati intimnost sa svojim partnerom

Intimnost nije samo na seksualni aspekt veze, on predstavlja mnogo više od toga. Odnos sa sna...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS