Kreme sa kiselinama su dobar izbor za kožu


Lepota

Uglavnom počnemo da koristimo tonik, serum, gel ili neki drugi čistač, kad god želimo da kiseline uključimo u svoju rutinu nege kože. Činjenica je da su kiseline sve češće zastupljene u kremama, te smo stoga odlučili da otkrijemo koje su prednosti toga.

Kreme sa kiselinama

Može se koristiti kao jedini preparat za lice ili biti onaj dodatni, ukoliko prvi preparat ne pruža očekivane rezultate, odnosno, ako je koža hrapava, sa mitiserima i bez sjaja. U odnosu na gelove koji se ispiraju, krema se ne uklanja već se dopušta koži da je prirodno upije. Pored toga, ona stvara manje iritacije, za razliku od esencija, seruma i tonera. 

Nekada može biti bolje rešenje, u smislu tolerancije kože, kada koristite više preparata za lice sa kiselinama niskih koncentracija, nego kada koristite jednu kremu visoke koncetracije kiseline. 

Treba biti umeren u korišćenju hemijskog pilinga

Možete osmisliti svoju rutinu nege lica, tako da različite preparate sa kiselinama koristite odvojeno i različitim danima. Neke možete nanositi ujutru, a druge uveče. 

Ukoliko ste primetili da imate česte iritacije, onda pređite na kremu. Ona je bogata sastojcima koji će umiriti vašu kožu, posebno ako vam je ona osetljiva. Sastojci u kremama se međusobno dopunjuju, te tako zajedno deluju, radi postizanja određenog cilja.

Kiseline u kremama deluju blagotvorno

Kiseline koje su sadržane u mnogim kremama, rastvaraju supstance koje drže mrtve ćelije na površini, i vraćaju koži hidriranost, mekoću i blistavost. Ako niste znali, salicilna kiselina je jako dobra u otklanjanju efekata upale, a takođe čisti pore i deluje blagotvorno. Pored toga, kiseline su jako dobre, jer one pružaju mogućnost drugim sastojcima u preparatima da se apsorbuju. 

S tim u vezi vam preporučujemo kremu, koja je prirodni izvor BHA kiselina, koje zajedno sa pantenolom, alantoinom i niacinamidom, takođe važnim sastojcima ove kreme, umiruje kožu. Deluje tako što smanjuje proširene pore, suvišan sjaj kože, pa i mogućnost za pojavu mitisera. 

Kako tretirati masnu kožu?

Ako imate masnu kožu, to ne znači da treba da izbacite korišćenje krema iz svoje rutine, već samo treba da koristite one laganijih tekstura. Usled upotrebe jakih čistača, koža sa aknama i bubuljicama je sklona dehidrataciji, pojavi sebuma, akni i iritaciji. Iz tog razloga treba koristiti kremu lagane teksture, koja će vršiti blag hemijski piling, umanjiti vidljivost bora, pojavu bubuljica, kao i mitisera. 

Ukoliko imate masnu i pritom osetljivu kožu, odlično rešenje je krema, koja pored 3 tipa kiselina sadrži i 4 derivata centele, koji su namenjeni da umire kožu. Pošto spomenusmo osetljivu kožu, da spomenemo da su kreme sa mlečnom kiselinom pravi izbor za ovakav tip kože, jer vrše blag piling i ujedno hidriraju kožu. Preporučujemo vam da probate ovu sa esktraktom ruže, koja će vratiti mekoću i blistavost vašem licu. 

Kako se koristi krema sa kiselinama?

Poput svake druge kreme, i krema sa kiselinama se nanosi na kraju rutine. Pre nego što počnete da je koristite, bilo bi dobro da uradite patch tekst da biste ispratili da li ćete vaša koža imati reakciju na istu. 

Takođe, ako vam je koža osetljiva, obratite pažnju i na preparate koje prethodno nanosite. Ono što treba zapamtiti jeste da se krema sa kiselinama ne koristi zajedno sa retinolom i vitaminom C, da ne bi došlo do iritacije. Inače, krema za zaštitu od sunca ide obavezno uz preparate koji sadrže kiseline. 

Srodni tekstovi:


O čemu treba voditi računa prilikom kupovine radnih odela?

Svaka ozbiljna firma zna da su radna odela ne samo pokretna reklama koju njihovi zaposleni nose, već...

Detaljnije

Saveti za kupovinu brushaltera za velike grudi

Pronalaženje adekvatnog grudnjaka može biti veliki problem za devojke i žene sa velikim grudima. One...

Detaljnije

Praznična dekoracija za vaš dom

U susret novogodišnjim praznicima svi se trudimo da nam kuća zablista, da pripremimo š...

Detaljnije

Luksuzno opremljena kuhinja - saveti za savršen enterijer

Današnji enterijer zahteva pored praktičnosti i lepotu. Stilski odabir nameštaja izrađ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS