Nega kože nakon tridesete, pitali smo stručnjake koje proizvode treba da koristimo


Porodica Zdravlje


Posle tridesete godine proizvodnja kolagena u telu značajno opada. Tada dolazi do pojave prvih znakova starenja, bora i jače pigmentacije. Proces starenja je normalna i prirodna pojava, ali ipak, svi žele da ga uspore na neki način. Poznato je da uz dobru negu i zdrav život možemo dugo održavati mladalački, a mi smo rešili da potražimo savet stručnjaka o tome šta nam je sve potrebno za to i prva adresa nam je bila Markfarm apoteka.


Nega kože počinje iznutra


Poznato je da je koža najveći organ u ljudskom organizmu, kao i to da je ona prva na udaru kada je upitanju loš uticaj životne sredine. Za dobru negu kože lica i tela stručnjaci iz Markfarm apoteke savetuju kvalitetnu dijetu, redovnu hidrataciju i ostavljanje loših navika, kao što su masna hrana, alkohol i pušenje. Uz raznovrsnu ishranu trebalo bi da se uzimaju i suplementi koji se ne mogu uneti u dovoljnoj količini putem hrane. Osnovni suplement za negu kože je kolagen. Možete ga uneti putem kapsula, granula koje se razmućuju u vodi ili već rastvorenog. Kako bi izbrisali „sivilo“ i umor sa lica treba da se potrudimo da unosimo dovoljno antioksidanata, a najjači su vitamin C i koenzim Q10


Vitamin D treba redovno unositi, pogotovo tokom zimskih meseci kada nema dovoljno sunca. Omega 3 masne kiseline će sprečiti inflamatorne procese u telu i hormonski disbalans. U Markfarm apoteci su nam rekli da tek kada počnemo da vodimo računa o tome šta jedemo i koje suplemente koristimo, ima smisla da počnemo da upotrebljavamo i kozmetiku namenjenu usporavanju procesa starenja.


Ključ je u pravilnoj nezi


Za pravilnu negu kože nakon tridesete neophodno je da se nastavi već postojeća rutina redovnog čišćenja. To podrazumeva upotrebu sredstava za skidanje šminke, pranje lica i toniziranje. Kako su nam objasnili, piling bi trebalo da bude redovan korak u čišćenju lica onda kada tokom dana nosimo jaču šminku, kako bismo bili sigurni da smo je potpuno skinuli i očistili pore. Sledeći korak je toniziranje, a zadim mazanje seruma i krema. 


Kada je o serumima reč u stručnjaci Markfarm apoteci savetuju da se pažljivo odaberu oni koji će najbolje odgovarati našem tipu kože. Za večernju negu preporučuju se serumi sa retinolom ili retinoidom. Možda najpoznatiji preparat sa retinoidom je onaj firme La Roshe Posay, on je u formi kreme i treba da se nanosi vrlo malo u početku, kako bi se koža navikla i to isključivo uveče. Pored toga se mogu odabrati i serumi sa hijaluronom, vitaminom B i ćeramidima. Tek nakon stavljanja seruma treba naneti noćnu kremu, koja po pravilu treba da bude jača i masnija. 


Dnevna nega kože


Nega kože ujutru ne bi trebalo da bude komplikovana. U Markfarm apoteci nam kažu da bi trebalo da se u dnevnu rutinu uvrsti i vitamin C, u formi seruma ili krema kako bi se koža izbelila, popunile bore i sprečilo dalje propadanje kože. Nakon toga treba naneti nešto za dodatnu hidrataciju, a preporučili su nam da to bude Eucerinov fluid. Sledeći korak je krema koja treba da dodatno ishidrira kožu. Najvažniji korak dnevne rutine je krema za sunčanje, i to napravljena specijalno za lice. Ukoliko ne želite da dva puta nanosite kremu, Eucerin pravi dnevne kreme sa zaštitnim faktorom. S druge strane, ukoliko Vam nije problem da stavljate više slojeva, Vichy i La Roshe Possy imaju kreme koje štite kožu i sprečavaju foto starenje, pa ćete imati dodatnu negu.








Srodni tekstovi:


Poklon za Dan zaljubljenih – simbolika koja neguje bliskost

Čuveni 14. februar, poznat među svim generacijama kao Dan zaljubljenih predstavlja datum koji nosi m...

Detaljnije

Kakve baletanke za tople letnje mesece?

Nošenje baletanki od maja do septembra i nije toliko retka pojava. Pored omiljenog para sanda...

Detaljnije

Sve što treba da znate o dekorativnom malču – čemu služi, kako se koristi i cena

Sigurno ste  danas često viđali crvene površine oko biljaka, drveća i cveća u javnim par...

Detaljnije

Ostrvo u gradu

Pored Ade Ciganlije koja vam može pružiti utočište u vrelim danima u gradu, nalazi se jo&scar...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS