Dobro zaraditi od rasadnika – nije nemoguća misija


Ekonomija

Kada se razmotre spoljašnji faktori, kao što su: temperatura, vlažnost vazduha i zemljišta, tip tla, i to ukombinuje sa vrstama biljaka koje rastu baš u tim uslovima, dobije se super način da se zaradi. I opet da se radi nešto zanimljivo, stručno i korisno.Tako, na primer, na našem podneblju ruže dobro uspevaju. Ulaganje od nekoliko hiljada evra može da dovede do duplo veće zarade i to nakon već 2 godine.


Povoljna klima


U našoj zemlji vlada takva klima koja pogoduje uzgajanju cveća. I to većinom na otvorenom, dok neke ipak moraju da se gaje u staklenicima. Zbog svega toga, smatra se da su još uvek neiskorišćnjeni potencijali u Srbiji kada je ovaj biznis u pitanju. Tako da, na vreme krenite da razrađujete biznis plan, okupljajte stručni tim i birate najpogodnije parče zemlje. I krenite u uzgoj cveća. Nije toliko teško, zar ne?


Ruže su najbolji izbor za uzgajanje


Smatra se da je kod nas najbolje da se opredelite za uzgoj ruža. Za njih nisu potrebni ni plastenici, ni velike površine. Takođe, kiša im ne smeta. Jedino što treba da se štite od mraza i od grada.

I vidite ovako, od samo ½ hektara vi možete da dobijete oko 35.000 ruža. Zamislite samo kolika bi bila vaša zarada ako biste svaku ružu prodali za oko 100 dinara.


Mogućnosti za širenje poslovanja – velike


Kao i u većini poslova i u ovom je moguće da se proširi biznis. Ali kada je u pitanju uzgajanje cveća u rasadnicima, dobro je što se ono može izvoziti u velikom broju zemalja - Hrvatsku, Italiju, Poljsku, Nemačku...

Naravno da je pored velike zarade postoje i određeni rizici. Kao i u svakom poslu, doduše. Prednost je što možete da osigurate svoj biznis i da budete mirnji, čak i u slučaju prirdnih nepogoda.


Na ovome ne treba štedeti...


Kada su u pitanju rasadnici, za neke stvari vredi dosta uložiti. I to posebno u stručni tim i u mašine. Na ovaj način će vaš rasadnik nuditi ono što ljudima treba – najbolje. I naravno, uz dobar tim i mašine, višestruko će vam se vratiti. Kako zbog mogućnosti da proširite posao, imate više kupaca i postanete poznati rasadnik. Naravno, sve to dovodi do povećanja zarade.

Na ovaj način, gajenje biljaka kao vaš hobi može da postane unosan biznis. Zašto onda ne biste radili nešto što volite i dobro zaradili? Spojili lepo i korisno – zadovoljstvo i zaradu? Uz sve prethodno rečeno, vidite da to nije nemoguće. Neophodno vam je samo malo zemlje, dobro osmišljen biznis plan, određena svota novca i naravno želja i volja da uspete. Najbitnije je ovo poslednje, jer ako toga nema džaba uložili na hiljade evra u najskuplje mašine, tim i najbolje parče zemlje.

Velika potražnja za rasadnicima je dokaz da ljudi i dalje cene prave, stare vrednosti. A to je da kupuju domaće, a ne iz lanaca velikih marketa. Da neguju tradiciju i da podržavaju ljude koji žele da nastave da se bave poljoprivedom na ovaj način. Takav način, da proizvode biljke, ne samo za sebe i svoje potrebe, već i za druge.
Srodni tekstovi:


Prednosti i mane PVC stolarije

Drvena ili pvc stolarija, koju imate u vašem domu? Pvc stolarija s pravom nosi i naziv energe...

Detaljnije

Kako digitalno doba i savremena tehnologija uticu na knjigovodstvene agencije i proces poslovanja?

Savremeno poslovanje iznedrilo je nove načine proizvodnje, brže i jednostavnije rešavanje pro...

Detaljnije

Komadi nameštaja i detalji koji će vaš dom učiniti mnogo lepšim

Uvek se govori da je u detaljima čar, te da su oni odgovorni za lepotu jednog autfita, jednog prosto...

Detaljnije

Prednosti bezmetalnih krunica za zube

Kada se odlučite da popravljate svoje zube, da ih nadograđujete, izbeljujete i slično, uvek imate mn...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS