Minimalistički izgled opremanja enterijera


Dom Dom


Mnogo je načina i dostupnih stilova za uređenje stambenog prostora ali u moru ponuda, minimalistički pravac uređenja zauzima prvo mesto. Kada govorimo o minimalizmu, isticanje detalja uz skladan odabir geometrijskih oblika, učiniće prostor svežim i lepšim izborom. Velika važnost se poklanja skladnom odabiru boja, teksturi i ravnim ujednačenim konturama. Navedeni pravac uređenja odlikuje precizan i racionalan odnos unutar enterijera. Bojom se uglavnom izražava željeni prostor a time i osećanje pripadnosti. Svi detalji enterijera radi lepote prostora imaju ugrađene stilske elemente, obično na nameštaju.


Stilske ručice za nameštaj čine dodatni ukras enterijeru 


Prilikom odabira garderobera, kuhinjskih elemenata ili dodatnog kupatilskog nameštaja, sve veća pažnja se poklanja odabiru stilskih ručica na nameštaj. Kod mnogih proizvođača, stilske ručice se naknadno izrađuju na osnovu dostupnih kataloga. Stilske ručice su u osnovi deo nameštaja odnosno okova, čijom zamenom delovi nameštaja dobijaju potpuno inovativni izgled.

Stilske ručice za nameštaj se izrađuju najčešće u retro stilu do krajnjih oblika modernog pravca sa elegantnim izgledom. Materijali za izradu ručica su obično metal plastika ili guma, zavisno od površine nameštaja. Bitnu stvar koju mnogi izostavljaju prilikom nabavke nameštaja, upravo čine ručice kao deo obaveznog okova.

Stilske ručice za kuhinju se izrađuju u vidu šipke i dugmeta a retko u obe kombinacije. Neophodno je utvrđivanje tačnog položaja koji definiše smer otvaranja fioka, krila ormana ili cipelarnika. Na vidljivim mestima, poput kuhinjskih frontova, biraju se ručice sa stilom koji prati način uređenja prostora.

Ručice u formi dugmadi su znatno manje upadljive ali često upotrebljive na fiokama i noćnim stočićima. One poseduju manje profile i znatno manju cenu prilikom kupovine. Montaža im je znatno lakša u odnosu na šipke. Ručice u obliku dugmadi dolaze u raznim veličinama i formama pa su prilagodljive na svim tipovima fioka i klizačima za fioke. Veoma se lepo uklapaju u enterijer dnevnih soba sa kombinacijom elegantnog i rustičnog stila.


Osmislite uređenje životnog prostora unošenjem udobnog nameštaja


Odabir nameštaja se svodi na funkcionalnost i udobnost, tako da unutrašnji prostor bude adekvatno popunjen uz dovoljno prostora za neometano kretanje. Pozicija nameštaja učiniće enterijer vizuelno većim ili manjim. Nije poželjno unošenje nepotrebnih stvari koje izazivaju osećaj nereda i haosa. 

Neophodno je birati nameštaj po meri prostora kako bi nameštaj delovao skladno i uredno upakovan. U dnevnom boravku je poželjna postavka ugaone garniture i mini taburea. Središnji deo dnevnog boravka obično je ispunjen klub stočićem čija dimenzija je određena veličinom tepiha i slobodnom prostoru. Funkcionalan nameštaj znači određivanje njegove namene odnosno rasklapanja za potrebe spavanja. 


Unesite dovoljno osvetljenja prilikom uređenja enterijera


Osećaj prijatnosti boravka izazvan je adekvatnim osvetljenjem unutrašnjeg prostora. Prirodna svetlost je najbolja opcija za dnevnu varijantu, pri čemu dodatak teških i tamnih boja zavesa u ovom slučaju nema pozitivan efekat. Prilikom uređenja stana, izbor svetla mora biti veći od jednog centralnog mesta. Poželjna je montaža ambijentalnog svetla u vidu lampa ili led rasvete na spuštenim plafonima.

Osvetljenje se može regulisati adekvatnim prekidačima gde se uz kontrolu svetlosti vrši podešavanje jačine osvetljenja. Ukoliko u dnevnom boravku i spavaćim sobama postoji dodatni kutak za čitanje omiljene literature, savetuje se primena stonih ili ugaonih lampi zanimljivog dekorativnog izgleda.






Srodni tekstovi:


Namirnice u kartonskoj ambalaži

Šta je kartonsko pakovanje?Sklopiva kartonska ambalaža pokrenula je industriju ambalaže pre v...

Detaljnije

Razlozi zašto treba rezervisati prevoz do aerodroma

Nepoznati javni prevoz, komplikovani vozni redovi i kvarovi na Google mapama… U trenutku kada...

Detaljnije

Efikasna rešenja protiv mitisera na svim tipovima kože

Mitiseri su česta kožna pojava koja ne poznaje granice kada je u pitanju tip kože. Njihovo prisustvo...

Detaljnije

Roditelji pripremite svog đaka prvaka na vreme

Ukoliko imate đaka prvaka koji treba ovog septembra da krene u prvi razred, svi znaju da samo oprema...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS