Želite kupiti novi aparat za kafu – Evo, kako da odaberete najbolje espresso aparate za kućnu upotrebu


Dom Dom

Kada kažemo reč „espresso“ sigurno ćemo vas asocirati na omiljeni kafić, bariste i italijanski stil. Sa njim se kafenisanje i druženje diže na jedan sasvim novi nivo. 

Ne morate biti profesionalni barista da biste ovaj legendarni napitak napravili u kutku svoje kuhinje. Sve što će vam biti potrebno jeste ljubav prema kafi i dobra oprema. A ako se pitate kako da odaberete najbolje espresso aparate za kućnu upotrebu – evo vam odgovora...

Postavite sebi tri ključna pitanja:

Da li volite da pijete samo kapućino i latte ili moku i aromatične kafe? Da li kafu pijete samo ujutru ili nekoliko puta dnevno? Da li vam je potreban kompaktniji uređaj jer nemate dovoljno mesta u kuhinji? Nakon što ste odgovorili na ova pitanja – možete ići korak dalje i upoznati se sa karakteristikama espresso aparata.

Koji su najbolji espresso aparati za kućnu upotrebu?

Treba znati da od momenta kada je izašao prvi aparat za espresso, pa sve do danas – postignuta su značajna usavršavanja. Još uvek se lansiraju modeli sa sve boljim i boljim performansama. Ako vas interesuju najbolji espresso aparati za kućnu upotrebi, kupovinu trebate prilagoditi vašem načinu života. 

Postoje oni modeli sa dvostrukim kotlom, štapom za penu, analognim ili dijagonalnim termostatima, rotacionim pumpama i tako dalje. I upravo zavisno od ovih parametara biće i ukus skuvane kafe. A evo nekoliko reči o tome... 

Kotao je srce espresso aparata. On sadrži i vodu i paru što utiče na stvaranje pene. Ukoliko kupite kompaktniji model – verovatno nećete biti u mogućnosti da istovremeno pravite kvalitetan espresso i mutite penu. Na taj način potrebno vreme za pripremu kafe biće znatno duže. Ako su vam potrebi najbolji espresso aparati - dobro je da se fokusirate na dvostruki kotao. Pored toga, obratite pažnju na kontrolor temperature koji igra ulogu u kvalitetu espressa. Digitalni sistem vam omogućava bolje regulisanje temperature i uštedu električne enegrije.

 Zatim, kada su u pitanju najbolji espresso aparati - birajte modele koji imaju rotacionu pumpu jer stvaraju manje buke tokom pravljenja kafe, dodatne režime i pogodnosti, ali i postojanje više filtera. Modeli od nerđajućeg čelika samo su dodatni plus. 

Koje marke su preporučljive?

Bez obzira da li jutarnju kafu ispijate sami na omiljenoj sofi ili u društvu porodice i prijatelja, uvek je prijatno da se počastite sa šoljicom aromatičnog espressa, kapućina ili moke. Svestrani, kvalitetni i elegantni uređaji svakako će biti Nespresso Atelier, Esenza, Lattissima One, i slični. Koju god marku da kupite – udobnost i inspirativni ukus vam neće manjkati. Svaki od ponuđenih je prilagodljiv za korišćenje specijalnih kapsula za espresso sa kojima možete imati neuporedivo svežiji ukus kafe. 

Koje dobrobiti ćete imati uz kapsule za espresso?

Ako vam ne prija pomisao da svako jutro meljete zrna kafe jer vam to oduzima dragoceno vreme – onda možete počastiti sebe pakovanjem hermetički zatvorene, već izmlevene kafe. Kapsule za espresso ponudiće vam i druge dobrobiti. Pre svega, nezamislivu svežinu i sofisticirane ukuse. Njih možete kupiti u najrazličitijim aromama, počev od dobro pečene kafe i dodatka finog ukusa žitarica, čokolade, vanile, pomorandže i drugog voća, ali i cimeta, bibera i sličnog začina. Ove kapsule za kafu omogućiće vam da potpuno procvetate i u tmurnom jutru, i steknete udobnost direktno iz vašeg doma






Srodni tekstovi:


Prednosti aparata za sušenje ruku

Od malih nogu nas uče da higijena naših ruku jako bitna za naše zdravlje. Stalno perem...

Detaljnije

Sve što treba da znate o heliko bakteriji

Odmah na početku treba da znate da nije strašno ukoliko imate heliko bakteriju i da svakako t...

Detaljnije

Kako odabrati najbolju obuću za decu?

Mada posebno mlađi roditelji često imaju nedoumicu oko toga kada bi trebalo da svom detetu kupe prvi...

Detaljnije

Razvoj bebe po mesecima - deseti mesec

Do desetog meseca beba je prevalila ogroman razvojni put. Sada joj je mnogo lakše da upamti l...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS