Zašto su rolo zavese najpopularnije u poslovnim prostorijama


Dom Dom

rolo zavese za prozore

Kada danas pogledate oko sebe, dok idete, recimo na posao, primetićete koliko se novih poslovnih zgrada pojavilo. Sa dolaskom brojnih stranih firmi, ali i razvojem domaćih, potreba za poslovnim prostorima se nije samo povećala, već se gleda da taj prostor bude na privlačnoj lokaciji ali i u modernoj zgradi. Danas je takvih u prestonici na pretek, i svi kao da se takmiče koji će lepše i ekskluzivnije izgledati. Spolja mnoge izgledaju slično – zgrade u staklu, sa nekim specifičnim elementima. Ali, njihova unutrašnjost je ono što pravi razliku, a tu je rešenja i inovacija koliko vam drago.

U kojim tonovima su današnje kancelarije

Poseban trend par godina unazad jesu neke prirodne nijanse drveta, u kombinaciji sa crnim elementima, kao i kombinacija materijala – drvo i metal. Udaljili smo se od bele i sive, a primat su dobile neke toplije nijanse, ali isto neutralne kao što je bež. Kada smo kod boja koje preovladavaju, danas smo nešto više okrenuti zelenilu, pa sum moderni čitavi zidovi sa posebnim vrstama biljaka. Svakako može da se kaže da je boravak u takvim prostorima, koji su sve češće otvorenog tipa, prijatniji i čini poslovnu atmosferu boljom.

Neizostavni deo kancelarija su rolo zavese za prozore

Kako su prozori dominantni u poslovnim zgradama, potrebno je obezbediti adekvatnu zaštitu od sunca. Za one kancelarije koje su izložene direktnom suncu a u njima se radi za kompjuterima, neophodno je postaviti zavese. Najčešći izbor su rolo zavese za prozore, koje imaju jednostavan princip pomeranja, mogu da doprinesu da prostor izgleda još lepše, a svakako prijatnije, jer tokom vrelih letnjih dana naročito je važno da se ostvari optimalna svetlost za rad na računaru, ali i da se održi prijatna atmosfera. Samo postavljanje roletni na prozore, ma kako to banalno zvučalo, utiče na hlađenje, odnosno grejanje prostorije i može doprineti energetskoj efikasnosti, što je takođe danas bitno.

Mehanizmi rolo zavesa

Nije svejedno kako se rolo zavesa spušta i podiže u kući, i kako se to radi u poslovnom prostoru koji je sav u prozorima. Naravno, kada ima mnoštvo prozora, koji su ponekad i velikih dimenzija, potrebno je efikasnije rešenje. U tim slučajevima je isplativa inače najskuplja opcija, a to je mehanizam na daljinsko upravljanje. Pomoću elektromotora zavesa se spušta i podiže, što je dobrodošlo kada su, na primer, velike konferencijske sale u pitanju. Ne može se zamisliti u pojedinom slučajevima da se podizanje i spuštanje vrši ručno, što bi oduzimalo mnogo vremena. Isto tako kada su manje kancelarije u pitanju, sasvim je pogodan i manuelni mehanizam, obično na lančić.

Još neke prednosti rolo zavesa

Rolo zavese su najbolje za poslovne prostore i zbog svoje jednostavnosti, ali i lakoće u održavanju. Važno je da u tako velikim prostorijama ge boravi mnogo ljudi zavesa bude napravljena od antialergijskog i antistatičkog materijala, i zbog zdravlja zaposlenih, odnosno prigodnog održavanja higijene. One se sa svojim mogućnostima u pogledu dezena i boja i uklapaju u neki neutralniji stil, a često se i rade u crnoj boji, naročito kada je neophodno napraviti mrak u prostoriji (zbog puštanja, recimo, nekog multimedijalnog sadržaja).    






Srodni tekstovi:


Obavezna MUST HAVE oprema za auto detailing

Ako želite da se uspešno bavite auto detailingom, morate da imate prave alate za to. Kako je ...

Detaljnije

Rančevi na točkiće čuvaju zdravlje kičme

Koliko puta ste čuli da se dete žali na težinu školskog ranca koji nosi na leđima? Ranče...

Detaljnije

Uživajte u opuštajućem kupanju: sve što treba da znate o hidromasažnim kadama

Vruće kade su postale sve popularniji dodatak modernim kupatilima zbog svoje sposobnosti da pružaju...

Detaljnije

Parodontopatija - neugodna bolest zuba i desni

Bolesti usta i zuba spadaju u jedne od najzastupljenijih bolesti današnjice. Konkretno, parad...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS