Visokogradnja je u konstantnom usponu, koje građevinske mašine su sve traženije?


Građevinarstvo Građevinarstvo

Građevinski sektor je nosilac razvoja jedne zemlje, a visokogradnja njen važan faktor. Omogućava angažovanje velikog broja ljudi na duže vreme, uz veliku isplativost. Sa druge strane, kupci ulažu velike količine novca za svaku kupovinu i dobijaju nekretnine koje malo gube na svojoj vrednosti pa su idealne za najrazličitija ulaganja.


Razvoj ove grane privrede je doveo do većeg angažovanja građevinskih mašina koje se sve češće kupuju i postaju trajno vlasništvo jer izvođači radova imaju itekako razloga da ih poseduju i snose sve troškove.

Klasičan viljuškar – neophodan u svim fazama gradnje

Jedna od mašina koja se koristi i u niskogradnji i u visokogradnji, u zatvorenom prostoru, ali je koristan i na otvorenom.

Pri zidanju višespratinica on ima konstantno angažovanje pri utovaru, istovaru i prevozu materijala. Ni jedna druga mašina nije predviđena da palete tako lako preveze kao što je ovaj model.

Prilikom kupovine izvođači radova biraju različite tipove viljuškara, do koje visine podižu teret, koji je maksimalan teret koji mogu poneti, vrsta pogona… 

Kupujući mašinu koja je uvek angažovana obezbeđuje se nesmetano obavljanje poslova na gradilištu što štedi vreme, skraćuje period gradnje i donosi profit.

Prodaja telehendera raste – mašine koje direktno utiču na rad na visinama

Jedna od neophodnih mašina za rad u visokogradnji jesu i teleskopski viljuškari. 

Kao što samo ime kaže, ovo je jedna vrsta viljuškara, samo što se teret sa njim podiže uz pomoć teleskopskog buma, na veće visine i pod različitim uglovima.

I ne raste samo prodaja telehendera već i dodataka koji se mogu montirati na kraj dizalice tereta pa su nekad potrebne: korpe, kuke, viljuške, kugle… što na jedinstven način omogućava da se mašina transformiše za različite potrebe.

Klasični i rotacioni teleskopski viljuškari imaju različite cene i donose različite mogućnosti. Mašina se lako dovozi i radi na svim terenima, a telehenderi veće nosivosti imaju i stabilizatore koji se fiksiraju za zemlju pa ne postoji rizik od prevrtanja i nesreća na radu.

I nosivost je različita, od 2,5t pa do 5t uz podizanje na visine između 14m i 34m. To jasno govori koliko je prodaja telehendera važna za lako podizanje i spuštanje velikog tereta na različite visine.

Platforme za rad na visini

Makazaste platforme su svakako jedna od traženijih mašina i iako ima manji obim upotrebe u odnosu na prva dva modela, i platforme su važne za pojedine radove na visini, a naročito za poslove podizanja većeg tereta i više radnika u istom trenutku.

Korisne su kod spoljnih radova na fasadi, podizanje i spuštanje tereta i bezbedan rad svih poslova. 

Radnici se mogu dodatno obezbediti ogradom i vezivanjem, mašina se brzo premešta na potrebno mesto pa radovi ne zaostaju. Zbog toga je i ovo jedna od najtraženijih mašina pri gradnji višespratnica.

Izvođači radova koriste brojne mašine, ali kupuju samo one koje su neophodne na svakom poslu i opravdavaju uloženu cenu. Zato firme koje se bave uvozom, prodajom i iznajmljivanjem građevinskih mašina u našoj zemlji imaju sve više posla i veći obim razmene. Građevinarstvo se razvija i nastaviće to i u godinama pred nama.
Firme:


Alvos

"Alvos" je pravno lice osnovano 2008. godine u Beogradu. Osnovna delatnost naše firme je pro...

Detaljnije


Srodni tekstovi:


Simptomi nedostatka vitamina D3 i kako ga obezbediti organizmu?

Vitamin D3 jedan je od najvažnijih kada govorimo o dobrom osećaju, stabilnom zdravlju i jakom, otpor...

Detaljnije

Šta sve treba da znate ako je Kipar vaša destinacija za Novu Godinu?

Ponude turističkih agencija vezane za doček Nove Godine su mnogobrojne i obuhvataju razne aranžmane ...

Detaljnije

Kako sa sigurnošću prepoznati plodne dane u okviru menstrualnog ciklusa

Plodni dani su jedini dani u okviru menstrualnog ciklusa kada može doći do trudnoće. Međutim, to ne ...

Detaljnije

Šta vesti dana čini najčitanijima u jednom danu?

Vesti dana su kratke informacije koje su najviše ustalasale javnost. Vesti dana rezervisane s...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS