Upis u privatne srednje škole i obrazovni profil


Obrazovanje


Većina roditelja pridaje veliku važnost obrazovanju svoje dece i nastoje da im pruže što bolje mogućnosti kako bi mogli napredovati u životu. Ponekad su to dodatni časovi, razni kursevi, ali i upis dece u privatne srednje škole. Prilagođavanje učenika na poboljšan sistem rada i akademsko okruženje postaje sve popularnije, pogotovo kod srednjoškolaca. 


Privatne srednje škole i veštine koje se stiču


Privatni srednjoškolski program u Srbiji nešto je drugačiji od državnog. Učenici su podstaknuti da pronalaze rešenja kroz diskusiju i da kritički vrednuju tuđe mišljenje. Pored sticanja potrebnih veština za budućnost kroz vannastavne aktivnosti, inovativne materijale i veliku posvećenost kako nastavnika tako i drugog osoblja, učenici iz privatnih srednjih škola dobijaju mogućnost da se bave različitim sportovima koji nisu tipični za državne škole. Tu su i jezici, kao i informativne tehnologije kojima je posvećena posebna pažnja. Biti sastavni deo privatne srednje škole nije jeftino, a cena obrazovanja zavisiće od prestiža i nastavnog plana. No, školarina ne uključuje samo obrazovanje i vaspitanje nego i mogućnost boravka u smeštajnoj jedinici, korišćenje kantine, interaktivne table, pripremu za upis na fakultet, sticanje različitih sertifikata kao i mnoge druge pogodnosti koje se tiču razvitka veštine kod deteta. Obično je u pitanju rad u manjim grupama gde se vrednuju talenti svakog pojedinca. Za razliku od pukog nabrajanja činjenica, u privatnim srednjim školama učenici imaju mogućnost da stiču praktična znanja koja će moći da primene tokom života ali i daljeg obrazovanja. 


Kako upisati privatnu srednju školu


Zavisno od obrazovnog profila, upis u privatne srednje škole moguć je uz pomoć određene dokumentacije i lične želje. Pojedine srednje privatne škole daju popuste na upis do određenog roka. No, da bi učenik ostvario pravo mora podneti potrebnu dokumentaciju. Pre svega, to je izvod iz matične knjige rođenih, svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju, zatim, zavisno od smera ukoliko je potrebno lekarsko uverenje, popunjene prijave i potpisan ugovor. Najčešće se vrši procena učenika sa psihologom i intervju sa roditeljem. Nakon toga sledi obaveštenje o prijemu učenika i potpisivanje ugovora o srednjem privatnom obrazovanju. Ovaj ugovor je veoma bitan jer sadrži pitanja o pravima i obavezama, a pre svega jasno navedene usluge škole i načine plaćanja. 


Privatne gimanzije kao najpopularnije 


Među najcenjenijim srednjim školama svakako su privatne gimnazije u kojima je zastupljeno prepoznavanje i negovanje talenata učenika za postizanje daljeg usavršenja. Savremene privatne gimnazije imaju dobro opremljen prostor za učenje koji obuhvata biblioteku, amfiteatar, učionice za istraživačke radove i tako dalje. Obrazovni program je prilagođen svakome, najčešće je u pitanju gimnazija opšteg smera, zatim, specifičan Kembridž program ali i savremeni kombinovani programi gde se mogu steći međunarodna saznanja i istraživati lični afiniteti. Mnoštvo predmeta i velika posvećenost učenju stranog jezika čini privatne gimnazije kao veoma popularne. Privatne gimnazije imaju za cilj da približe učenicima koncepte savremenog obrazovanja i vaspitanja koji su zastupljeni u nekim drugim kulturama. Iz ovako unapređenog nastavnog plana i programa učenici se mogu upisati na većinu fakulteta. Negujući sopstveni jezik, kulturu izražavanja ali i međunarodnost, učenik privatne gimnazije lako se može prilagoditi daljem obrazovanju i svakom obliku ličnog usavršavanja.  
Srodni tekstovi:


Prednosti aparata za sušenje ruku

Od malih nogu nas uče da higijena naših ruku jako bitna za naše zdravlje. Stalno perem...

Detaljnije

Kako smanjiti stres prilikom preseljenja u drugi grad

Početak života u novom gradu nosi uzbuđenje i neizvesnost koju ne možemo izbeći niti razumeti u potp...

Detaljnije

Kako odabrati pravi bade mantil?

Svi vole da se umotaju u prijatan i mekani bade mantil. Nije bitno da li biste voleli da nosite ogrt...

Detaljnije

Šta treba da kupujete na stovarištima, a šta treba da izbegavate?

Kao što i sami možete da pretpostavite na stovarištima postoji mnogo proizvoda, artika...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS