Tepisi - Bitni detalji koji utiču na izgled dnevne sobe


Dom Dom

Dnevna soba spada u onu grupu prostorija u kojoj ukućani provode najviše vremena kako bi se opustili nakon naporno provedenog dana na poslu. Sa druge strane, reč je o sobi u kojoj primamo nama drage ljude, bliske rođake i prijatelje, družimo se i pijemo kafu. Zbog svega toga veoma je važno da nam dnevni boravak bude jedna prijatna ali istovremeno i udobna prostorija, ali isto tako i uređena baš po našem ukusu. 

Ako pitate nekog dizajnera enterijera, najpre što će vam reći jeste koji su to najbitniji elementi koji mora da sadrži svaka dnevna soba, kao i na koji način treba napraviti adekvatan raspored nameštaja u prostoriji koju najviše koristimo. Na vama je da eksperimentišete kada je stil u pitanju i da sami birate detalje koji su bitni za estetski izgled dnevnog boravka. Neke od njih opisaćemo vam u samom nastavku teksta.

Tepisi su neizostavan detalj svakog dnevnog boravka

Bez obzira da li imate malu ili veliku dnevnu sobu, tepisi su definitivno od presudne važnosti za postizanje jedne tople i prijatne atmosfere u kojoj ćete uživati zajedno sa ostalim članovima porodice. Čupavi, vuneni ili tkani, na vama je da odaberete savršen model. Mnogi saloni trenutno nude vansezonske popuste koji su aktuelni sve do jeseni, pa ukoliko vam je potreban nov tepih, sada je pravo vreme za kupovinu. 

Tapete su danas itekako popularne prilikom uređenja enterijera

Ako želite da uvedete neke novine u svom dnevnom boravku a da pri tom ne potrošite puno novca, tapete predstavljaju idealno rešenje. Preporuka je da tepete za početak nalepite samo na jedan zid kako biste napravili manji kontrast u prostoriji. Što se tiče dezena, njih je stvarno mnogo, pa tako imate mogućnost odabira modela koji odgovara vašem ukusu. 

Zid iza sofe ili ugaone garniture je idealno mesto za ovu vrstu dekorativnih zidnih obloga. Bitno je da dezen uklopite sa ostatkom nameštaja i tepihom naročito kada se radi o bojama koje preovlađuju u vašem dnevnom boravku

Slike i ramovi na zidovima daju lični pečat svakom dnevnom boravku

Još jedan odličan detalj koji će upotpuniti izgled prostora koji predstavlja centralno mesto svakog doma jeste neobičan ram sa vašim omiljenim fotografijama. To mogu biti slike vaše dece, zanimljive slike sa putovanja, mature i sl. Svaki put kada ih pogledate, one će izazvati najlepša sećanja na prošle događaje i probuditi najlepše uspomene. 

Pored uramljenih fotografija, tu su i neprevaziđene slike na zidovima koje daju lični pečat svakom domu. Pa tako, ukoliko ste ljubitelj umetnosti, možete odabrati sliku nekog našeg poznatog slikara sa njegovim potpisom na uglu slike, ili ako volite drugačije stvari, slika 3D formata koja se sastoji iz nekoliko delova može biti alternativa. 

Dajte živost neutralnoj sofi

Ako u dnevnoj sobi imate ugaonu garnituru ili sofu koja je neutralne boje poput krem ili sive, vreme je da razbijete njenu neutralnost tako što ćete će dopuniti sa par ukrasnih jastuka neobičnih oblika i dezena koji će se uklapati uz tepih.

Na kraju, važno je da dobijete funkcionalnu prostoriju, ali istovremeno i udobnu i estetski lepu sobu u kojoj ćete provoditi najlepše trenutke sa svojim ukućanima. 






Srodni tekstovi:


Kako da uz malo ulaganja sasvim promenite izgled starog nameštaja i životnog prostora?

Renoviranja, promene nameštaja, detaljne obrade zidova, kupovina novih detalja... Sve zvuči v...

Detaljnije

Zavirite u kulinarstvo kroz tegle! Zimnica koja oduševljava!

Kulinarstvo nije samo umetnost pripreme jela, već i čuvanja ukusa, aroma i tradicije. Upravo u tegla...

Detaljnije

Smanjenje masnih naslaga uz liposukciju

Liposukcija predstavlja hiruški zahvat koji se koristi prilikom odstranjivanja masnih naslaga...

Detaljnije

Tri saveta kako da odaberete odgovarajuće ormariće za kupatilo

Prilikom uređenja svakog kupatila većina se fokusira na kupovinu i odabir pravog dizajna pločica i s...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS