Adekvatan odabir pernice za školu


Obrazovanje Porodica Moda


Odabir kvalitetnog pribora za pisanje obezbediće uredne beleške, čitko pisanje i lakše čitanje zabeleženog pisanog materijala. Đacima koji tek polaze u osnovnu školu, savetuje se odabir grafitnih olovki. 

Biraju se najčešće mekši oblici grafitnih olovaka koji nakon upotrebe i pritiska lakše ostavljaju otisak na papiru. U ponudi su tvrde olovke sa znatno težnim sistemom ostavljanja otiska i u službi crtanja za arhitektonske planove, projekte i skice. Kako bi obične olovke bile uredno upakovane, neophodno je adekvatno čuvanje i klasifikacija. Đacima se savetuje upotreba šarenolikog izbora školskih pernica kao obaveznog dela školskog pribora.


Školske pernice kao prioritetne kod odabira školskog pribora

Kupovinom školskog ranca, sastavni deo čine pernica sa svim potrebnim školskim priborom za pisanje. Odabir pernica se najčešće prepušta mlađim školarcima, koji na osnovu svojih afiniteta i želja, biraju spoljašnji dizajn. Neophodno je birati uslužne i funkcionalne pernice sa više otvora i uredno odvojenih pregrada na šniranje. Savetuje se odabir pernica ravnog oblika kao najbolje rešenje kod nošenja rančeva. 

Školski pribor unutrašnjeg dela pernica bira se na osnovu standarda i kvaliteta, potrebno je odabrati olovke, zarezač, gumice, bojice i lenjir koji će ispuniti unutrašnjost. Neophodan je odabir dimenzija koje sa lakoćom mogu stati u svaku torbu. Lakoća otvaranja i njihova upotreba je od izuzetnog značaja za odabir. Preglednost sa većim brojem drvenih bojica u osnovi znači njihovu funkcionalnost.

Savetuje se odabir pernica čija unutrašnjost ima podelu na osnovu olovaka i bojica. Svaka olovka poseduje svoje mesto i sa lakoćom se mora vraćati u pregradu. Tek nakon odabira pernica sa istaknutim karakteristikama, mlađi školarci se mogu uključiti u konačni odabir spoljašnjeg dezena.


Pribor za pisanje koji pernica treba da sadrži

Školski pribor za pisanje u osnovi treba da bude postojan izdržljiv i što više dugotrajan. Iako su obične olovke potrošan materijal, naročito za đake koji tek polaze u školu, neophodno je obezbediti više sličnih olovaka u rezervi. Sve olovke pre ispisivanja, moraju biti uredno zaoštrene radi adekvatnog pisanja i urednog otiska.

 Bojice se najčešće upotrebljavaju u nižim školskim razredima, stoga se njihov odabir svodi na kvalitet unutrašnjeg grafita i intenziteta boje. Već na višim razredima, drvene bojice imaju upotrebu na likovnoj nastavi. Flomasteri su takođe materijal za pisanje koji ima primenu kroz likovnu umetnost. U pernici se mogu naći i hemijska olovka sa penkalom, čija je upotreba vezana za pisanje pismenih radova maternjeg jezika. 

Hemijske olovke se biraju na osnovu boje unutrašnjeg mastila, pri čemu se izbor svodi na plavu, crnu i crvenu boju. Crvena boja hemijske olovke se obično koristi kod povlačenja ili pisanja nepoznatih pojmova. Tako obeleženi crveni tekstovi označavaju važnost a time se lakše usvajaju i pamte.

Unutrašnjost pernica poseduje gumice koje se biraju shodno upotrebi olovaka. Najčešće se upotrebljavaju bele gumice, čijom upotrebom na papiru nema stvaranja mrlja. Na vrhove olovaka se postavljaju gumice koje krase njihov izgled. Neophodno je birati materijale koji održavaju dečiju pažnju i neometano praćenje nastave. Olovke, gumice, zarezači i svi elementi koji ispunjavaju unutrašnjost pernica, moraju biti jednostavni, bez ukrasnih dodataka koji remete pažnju učenika. Neophodno je redovno menjati tanke olovke, novim i čvrstim grafitima.






Srodni tekstovi:


Želite kupiti novi aparat za kafu – Evo, kako da odaberete najbolje espresso aparate za kućnu upotrebu

Kada kažemo reč „espresso“ sigurno ćemo vas asocirati na omiljeni kafić, bariste i itali...

Detaljnije

Obavezna MUST HAVE oprema za auto detailing

Ako želite da se uspešno bavite auto detailingom, morate da imate prave alate za to. Kako je ...

Detaljnije

Kada je važno otići na ultrazvuk dojke?

Sigurnost, preciznost i pouzdanost koju daje ultrazvuk dojke u procentu višem od 97%, potvrđu...

Detaljnije

Avio karte za Tivat - biser Jadrana

Tivat svake godine beleži veliki broj gostiju iz različitih delova sveta. Poznato je da se tokom sez...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS