Sitnice koje čine vaš dom elegantnim


Dom Dom

Enterijer

Dom je mesto gde treba da se osećamo lepo, gde treba da uživamo i gde treba da se odmorimo. Nekome je dom mesto za stvaranje, za inspiraciju, nekome je dom utočište, neko ga uopšte ne percipira na takav način, jer se dom podrazumeva, nekome je dom mesto gde može da okupi samo one ljude koje voli. Zato je dom tako specijalan i zato za sve ljude predstavlja nešto posebno u samo njima znanom smislu. Kada nam je potrebna promena životnog prostora, naravano da se nećemo domah odlučiti da promenimo stan, a nekada i realno nemamo baš mnogo mogućnosti za to. Zato nam ostaje, onda daleko zanimljivija mogućnost, a to je da promenimo malo dom u kojem živimo. Dakle, vaš dom zaista može da bude elegantan, ali uz sledeće savete:

Elegantnost je u jednostavnosti

Kada kažemo elegantno na šta prvo pomislite? Prvo sigurno pomislite na neke događaje kojima je glamur glavna svrha, potreba i cilj. Zamislite devojke u dugim jednobojnim haljinama, sa punđama, zamislite crne haljine i visoke potpetice. Zamislite kulturne događaje, zamislite finu muziku. E upravo tako treba da izgleda i vaš dom. Da pojasnimo. 

Kada kažemo elegantno sigurno ne pomislite na kič, šund, provokativne odevne kombinacije i slično. I vaš stan može da bude i elegantan, a sa druge strane može da bude i vulgaran. Ako ni sada niste shvatili ovo poređenje, evo objašnjenja. Dakle, ključ je u toj jednostavnosti u vašem domu, jednostavnim komadima nameštaja, zatim polica i rasporeda stvari na policama. Zatim, mislimo na tom bez bilo kakvih nepotrebnih sitnica, bez bilo kakvih pretarpanih i kič stvari. Zamišljamo dom koji ima svedene boje na zidovima i koji i te kako miriše na lepo.

Izaberite elegantan okov za nameštaj

Okov za nameštaj i te kako može da učini vaš dom još elegantnijim. Uzmimo neke primere okova za nameštaj. Na primer, brava i kvaka. To je uvek jednostavno, ali retko kada elegantno. Zato pravilan izbor okova za nameštaj može sve to da promeni. Dakle, ako izaberete pravilne i malo čudne brave i kvake vaš stan će izgledati drugačije, odnosno elegantnije. Možete da birate kvake kakve god želite, ali vam preporučujemo da to bude neka kontrasna boja, odnosno boja u suprotnosti sa bojom vrata. Ako su na primer vaša vrata bela, onda može da dođe u obzir i crna kvaka ili na primer blago roza, crvena i slično.

Tako pravite veliki kontrast i činite da sve izgleda posebnije. Tako je isto i sa ručkicama za komode ili fioke. I ručkice čine deo okova za nameštaj, a one su prilično jeftine, tako da nećete proći strašno. Dakle, i same ručice na fiokama  mogu da pokažu koliko ste vi zalažete za elegantan izgled i za sve što ide uz to.

Lampe


Lampe su sitnice, koje pored okova za nameštaj i te kako mogu da učine da vaš stan izgleda elegantnije. Mnogi se odlučuju i za ukrasne lampe čak i kada ih ne koriste. To znači da na stolu, žele da im samo stoji lampa, samo da im ulepšava prostor, a potpuno je svejedno da li će se koristiti ili neće. To znači da i sa mnogim drugim stvarima možete da eksperimentišete i da pokušavate da pronađete načine na koji oni mogu u vašem stanu da izgledaju elegantno.







Srodni tekstovi:


Da li plastične kese odlaze u zaborav?

Upotreba kesa prema novim pravilnicima i zakonima doživljava velike promene u današnjem vreme...

Detaljnije

Aronijom do zdravijeg i lepšeg tela - 4 razloga zbog kojih bi trebalo da je konzumirate

Ako do sada niste probali aroniju, onda prvo treba da vidite zbog čega je ona dobra, a onda će vas t...

Detaljnije

Par saveta kako postaviti lavabo u kupatilu

Postavljanje lavaboa u kupatilu može biti zahtevan proces, ali uz pažljivo planiranje i pravilne kor...

Detaljnije

Da li se odlučiti za pločice ili tapete za kuhinju

Kuhinja je prostor u stanu, kući ili čak poslovnom objektu, koji se svakodnevno koristi za pripremu ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS