Putovanje u inostranstvo bez velikih troškova i skupih aranžmana turističkih agencija?


Turizam Turizam

Putovanja u inostranstvo su vrlo popularna. Primarno zbog toga što mnogi odlaze na odmor – zimovanje, letovanje ili neki drugi period godine. Pored navedenog, pruža mogućnost da upoznate druge krajeve sveta: navike, tempo života, kulturno nasleđe i jezik drugih nacija.

Interesantno je da možete sami da budete planer i vodič idealnog putovanja u inostranstvo. Da li ćete sami izabrati destinaciju, kombi prevoz putnika, autobus, raspored poseta, ili doneti neke druge odluke, zavisi od raspoloživog vremena i novca. U nastavku teksta dajemo odgovore na ključna pitanja u vezi sa planiranjem turističkog putovanja.

Agencija ili samostalna režija putovanja?

Prva odluka koju treba da donesete jeste da li ćete putovanje potražiti u dostupnim turističkim agencijama i njihovim aranžmanima, ili ćete sve pripremiti sami. Izbor zavisi prvenstveno od raspoloživih novčanih sredstava. Ukoliko imate ušteđevine, mnogo radite i nemate vremena da se bavite detaljima putovanja, pravi izbor je da to sve za vas uradi agencija. Međutim, u slučaju da biste ipak uštedeli novca i ne biste plaćali naknade agencijama i nametali sebi druge troškove, uzmite planiranje u svoje ruke i odaberite putovanje iz snova. U vezi sa izdacima, važno je da u obzir uzmete više destinacija, pa da za svaku proverite pojedinačne troškove, i tek onda donesete odluku.

Kombi prevoz putnika ili neki drugi vid?

Na cenu samog putovanja u velikoj meri utiče odabrani vid transporta. Sopstvenim autom možete ići na relativno bliža mesta, bez velike potrošnje goriva i umora tokom vožnje. Autobus je generalno dostupan, ali dosta u većoj meri pogodnosti su vidljivije uz aranžmane. Kombi prevoz putnika pruža dosta pogodnosti putnicima. Manji broj mesta daje lagodan put, bez velikih turbulencija i neudobnog puta. Izlaženje u susret pojedinačnim potrebama putnika značajno je izraženo, jer je manji broj mišljenja moguće uvažiti, ispoštovati i realizovati. Cena karte za kombi prevoz putnika je dosta povoljnija od avionske, utroška goriva, a gotovo ista sa autobuskim prevozom.

Iznajmljivanje vozila - rent a car

Kao što smo već napomenuli da na cenu aranžmana velikim delom utiče i odabir prevoza pa vam zato nudimo i drugo rešenje koje u određenim situacijama može biti veoma logičan izbor. Rent a car je usluga iznajmljivanja automobila na određeni period. Recimo da želite da obiđete više mesta za kratak period a da pritom ne zavisite od prevoznika jedino rešenje je rent a car. Ova usluga je veoma popularna širom Evrope ali i Amerike. Iznajmljivanje automobila je savršeno za porodična putovanja sa više članova jer možete iznajmiti i kombi sa više sedišta. Kod nas postoji veliki broj renta a car agencija koje imaju bukvalno sve tipove vozila koje možete iznajmiti po povoljnim cenama.

Putovati u sezoni ili drugom periodu godine?

Pored prethodno navedenih odgovora na ključna pitanja, vrlo važno je odlučiti i u koje vreme putujete. Naravno da je u sezoni, tokom leta, najlepše otići na more. Sa druge strane, na zimovanje je fenomenalno otići na planine, koje obiluju snegom, svežim vazduhom i prirodnim lepotama. Međutim, ukoliko vodite računa o finansijama i troškovima generalno, putovanje van sezone će vam doneti pravo zadovoljstvo, uz velike uštede. Umesto u junu, julu ili avgustu, otputujte na more tokom maja, jer je vreme takođe pogodno na primorju. Takođe, umesto decembra i januara, možete u februaru posetiti neku planinu, posebno što snežni prekrivač može i dalje biti znatno postojan. Na ovaj način ćete imati odlično putovanje, bez skupih turističkih aranžmana i uz velike finansijske uštede.

Kako najbolje izabrati destinaciju?

Kada je u pitanju izbor destinacije na kojoj želite da provedete odmor, udaljite se od svakodnevnog užurbanog tempa života i steknete nova iskustva, važno je kako ćete izabrati najbolju. Uvek razmatrajte nekoliko opcija, pa kad saberete sve troškove, koja vam bude najpovoljnija tu ćete izabrati. Pratite online popuste, dostupni su na internetu, za svetski poznate gradove, središta kulture, mode i tradicije. Upoređujte cene karte za različite prevoze: kombi prevoz putnika do odredišta, avionske karte, cene goriva i slično. Internet je odlična mreža za pronalazak destinacija, rezervisanje karata, praćenje iskustava i mnogo toga drugog. Takođe, važno je da se raspitate i koje su cene smeštaja na kom odredištu, jer će vam to uticati na ukupne troškove. Obilje privatnih kuća, apartmana ili stanova mogu vas koštati mnogo manje nego hoteli. Ali svakako, i to zavisi od odabrane destinacije, pa se predlaže ranije upoređivanje cena.

Došli smo do ključnog odgovora: možete sami da isplanirate i realizujete svoje putovanje iz snova. Odvojte dovoljno vremena, razmislite o tome koliko ste novca spremni da izdvojite i izaberite cilj, na osnovu čega ćete imati top pet destinacija na raspolaganju.








Srodni tekstovi:


Kako povezati kompjuter i TV preko HDMI kabla?

Povezivanje dva ili više različitih uređaja danas je nešto što se vrlo lako mož...

Detaljnije

Muzička scena u Beogradu

Beograd je poznat kao grad muzike u kome se muzička scena odvija na svakom koraku. Svakog vikenda gr...

Detaljnije

Zbog čega je nameštaj po meri savršen izbor za uređenje svakog enterijera?

Ako ste upravo pazarili nekretninu, sledeći korak koji vas čeka jeste njeno uređenje. Ukoliko se rad...

Detaljnije

Najnovije vesti zbog kojih je svet stao

Najnovije vesti su informacije o nekim važnim događajima koje je potrebno hitno predstaviti javnosti...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS