PRESELJENJE, JEDNA VELIKA GLAVOBOLJA?


Dom

Ideja o selidbi može zvučati kao velika avantura. Medjutim za većinu ljudi, proces selidbe je ogromna glavobolja, ili mnogo gore. U stvari, mnogi ljudi to izjednačavaju sa

nekim od najvećih životnih smetnji. Bez brige, selidbe su neizbežan deo svačijeg života. Dobre vesti, postoje načini da to učinite manje stresnim. Ne, to neće biti magični štapić, ali preseljenje ne mora da bude traumatično iskustvo. Dakle, kada dođe vreme selidbe, razmislite o korišćenju sledećih saveta:


Pridržavajte se pravila dvojke kada su selidbe u pitanju

Kada znate da je potez neizbežan, postoji tendencija u ljudskom mozgu koja čoveka tera da odugovlači sa nečim odnosno da izbegava isti. Dobar način da ostanete na pravom putu je da sledite pravilo dvojke: Počnite da planirate dva meseca ranije pre same selidbe i počnite da se pakujete dve nedelje ranije.

Ako je moguće, dajte sebi osam nedelja da upravljate svojom kontrolnom listom selidbe na uredan način, bez stresa.

Ovo će vam dati vremena da pošaljete informacije o promeni adrese, spakujete svoe stvari, rastavite nameštaj, u koliko se selite u drugi grad ili državu važno je da nadjete novu školu ili vrtić za vaše dete kao i za mnoge druge obaveze koje preseljenje donosi.

Zamislite pakovanje kao maraton, a ne sprint

Kako ne biste bili preopterećeni, počnite da se pakujete redom, pakujući jednu po jednu sobu. Na taj način su šanse vrlo male da nešto zaboravite. Počnite sa malim zadacima u svakoj prostorij, svaka fioka i ormarić su važni i bitno je detaljno da ih pregledate kada pomislite da ste završili sa njima . Pakovanje treba smatrati progresivnim procesom, a ne nečim što završite preko noći, iz tog razloga je važno da sebi date vremena. 

Nemojte da zaboravite dok zatvarate svaku kutiju trakom, označite je sadržajem i imenom sobe u kojoj će biti raspakovana. Kada dodje trenutak raspakivanja bićete sebi zahvalni baš zato što je sve lepo označeno. 

Upoznajte se sa svojim novim prostorom

Nemojte napraviti grešku i pretpostaviti da će sav vaš stari nameštaj uspeti da stane u vaš novi dom. Morate očekivati da se veličine prostorija neće tačno poklapati, zato je važno da izmerite sav svoj nameštaj kako biste bili sigurni da će stati tamo gde želite i kako biste svakom komadu našli pravo mesto u svojoj kući. 

Nije na odmet da uzmete kopiju prostora vaše kuće odnosno njen 2D plan čim je kupite, na taj način ćete imati vremena da napravite druge aranžmane ako je potrebno ili da unajmite stručnu pomoć ( dizajnera enterijera ) koja vam može pomoći u raspodeli vašeg nameštaja ili vam dati ideju šta možete da kupite ili poravite kako bi vaš novi dom bio topliji i komforniji za boravak u njemu.

U koliko se selite u zgradu koja ima lift premerite dimenzije lifta kako neke veće i teže stvari poput frižidera, šporeta i veš mašina ne bi morali da  nosite uz stepenice već uz pomoć lifta. Još jedna vrlo bitna stvar je da premerite širinu stepenica u svojoj novoj zgradi ili kući kako ne bi došli u neprijatnu situaciju,  gde kauč koji ste planirali da bude na drugom spratu ne može da prodje kroz stepenice. 








Srodni tekstovi:


Kako da preuredite stan bez mnogo troškova

       Saveti za uređenje stana koji se često nalaze u časopisima, blogovima i n...

Detaljnije

Osnove koje svaki preduzetnik početnik treba da zna

Otvorite novi poslovni račun, izdvojite budžet za porez, organizovano vodite evidenciju i ostavite t...

Detaljnije

Sve što treba da znate o dekorativnom malču – čemu služi, kako se koristi i cena

Sigurno ste  danas često viđali crvene površine oko biljaka, drveća i cveća u javnim par...

Detaljnije

Odnos sa Majkom: Ispitivanje Veza kroz Generacije

Od najranijih dana svog života, odnos sa majkom ima dubok uticaj na našu ličnost, emocionalnu...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS