Prednosti i mane PVC stolarije


Dom Dom

Drvena ili pvc stolarija, koju imate u vašem domu? Pvc stolarija s pravom nosi i naziv energetski efikasna stolarija, jer zahvaljujući njoj sprečava se propuštanje toplotne energije van životnog prostora. Upravo ova pvc stolarija ima nekoliko prednosti i samo jednu menu, zato krenimo redom. Ako govorimo o prednostima zbog kojih jedan dom treba da ima energetski efikasnu stolariju, onda je na prvom mestu zadržavanje toplotne energije. Tokom zimskih meseci, mnoge porodice koje imaju drvenu stolariju u svom domu znaju šta znače visoki računi za struju i nedovoljno topli stanovi. Upravo pvc stolarija može da reši vaš problem.

Pvc stolarija dizajnirana je tako da se zadržava toplotna energija unutar prostorije, a da se sprečava prodor hladnog vazduha spolja. Višestruko zastakljeni prozori i visokokvalitetni okviri veoma doprinose energetskoj efikasnosti. Naravno, ako ste odlučiti da ugladite nove prozore, prelistajte ponude, pogledajte koje se cene nude i šta u svojoj ponudi imaju prodavci stolarije, a koliko svoje usluge cene izvođači radova. Budite na vreme dobro informisani kako biste cene prilagodili sopstvenom budžetu, ali i da ne biste skuplje platili usluge ugradnje pvc stolarije.

Glava prednost koju ima pvc stolarija jeste ušteda energije i niži troškovi tokom zime. Iako smo mnogo puta do sada govorili o uštedi energije, šta mislite kolika bi bila ušteda tokom zimskih meseci ukoliko ugradite pvc stolariju? Stručnjaci su došli do sledeće računice. Tokom grejne sezone i hladne zime ušteda je moguća između 10 i 25%, a ona zavisi od tipova prozora i njihovog stanja.

Ugradnja pvc stolarije

Pvc stolarija ne popušta vlagu zbog čega se manje skuplja mraz na prozorima, a samim tim je u prostoriji toplije i nije potrebno dodatno grejanje doma. Međutim, nekada i novi objekti, al ii stari renovirani stanovi i kuće mogu da imaju problem sa vlagom i kondenzacijom. Osim što negativno utiče na zdravlje ukućana i na kvalitet života u prostoriji, pojava vlage može da dovede i do oštećenja objekta.

Ako primetite oštećenje na zidovima, buđ i neprijatni miris znajte da je došlo do kondenzacije. Neki od uzroka kondenzacije mogu biti nedovoljno provetravanje prostora, loše ugrađena stolarija, ali i nepravilno izgrađeni kompleksi novih zgrada. Ako se ne razmenjuje vazduh između unutrašnje prostorije i spoljašnjosti tada dolazi do pojave kondenzacije i što je razlika između temperatura veća, između spoljašnje i unutrašnje, to će i kondenzacija biti veća.

Zato obratite pažnju prilikom ugradnje novih prozora. Pvc stolarija je pravi izbor, ali ako majstori nisu pravi, onda je ova stolarija samo veliki trošak bez ikakve koristi. Upravo jedini nedostatak koji ima ova stolarija jeste veliko ulaganje u nju, ali ako imate proverene izvođače radova koji će nove prozore postaviti na pravi način, sigurni smo da se nećete pokajati i vaše ulaganje će vam ubrzo doneti višestruku dobit. Zato ne čudi što je pvc stolarija na našem tržištu skoro tri decenije, a prozori i vrata koji su u ponudi i dalje su dominantni na tržištu. Lako održavanje, dug životni vek i energetska efikasnost samo su neki od razloga zbog kojih se nećete pokajati.






Srodni tekstovi:


Prirodna rešenja za kašalj

Kašalj pa i takozvano nakašljavanje kao i kašljucanje nešto je št...

Detaljnije

Kako upotrebom nove tehnologije možete značajno unaprediti svoje poslovanje?

Kompanije se danas susreću sa velikim brojem izazova u svom poslovanju. Međutim, zahvaljujući razvoj...

Detaljnije

ČETIRI SAVETA ZA PAKOVANJE POKLONA

Kada ste konačno odlučili šta ćete nekoj dragoj osobi pokloniti za njen divan dan, onda dolaz...

Detaljnije

Dobar i loš holesterol: Osnovne činjenice koje treba da znate

Kada analize pokažu da vam nešto nije u redu sa holesterolom, onda nastaje ta vrsta blage pan...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS