Prednosti koje stvara karton za zaštitu podova


Dom Dom

Efikasna zaštita podloga različitih vrsta potrebna je u brojnim situacijama, vrlo često prilikom renoviranja, građevinskih i drugih radova. Takođe, usled obavljanja proizvodnih i drugih delatnosti koje nanose čestice prašine, strane materije, mnoge nečistoće i mogućnost ugrožavanja estetike i funkcionalnost podloge, karton za zaštitu podova je imperativ neometanih radova.

Bogat spektar prednosti daje kvalitetan, višeslojni i otporni karton za zaštitu podova, što je veoma važno za sve vrste podloga. Čak i u uslovima kada je izvođenje radova gradnje završeno, zaštita laminata, parketa, pločica, etisona i drugih različitih vrsta podova, detaljno se obezbeđuje specijalnim rebrastim, talasastim i drugim vrstama kartona koji se jednostavno prilagođavaju potrebama podloge i ambijenta.Odlična zaštita svih vrsta podloga prilikom realizacije raznovrsnih radova

Karton za zaštitu podova namenjen je perfektnom prekrivanju podloge i čuvanju usled realizacije različitih radova, izloženosti bojama, stranim česticama, kao i velikom pritisku mašina, uređaja i aparata. Da bi se očuvao visoki sjaj parketa, kompaktnost laminata i dugovečnost brodskog poda, važno je odabrati karton za zaštitu podova koji će u potpunosti odgovarati njihovim karakteristikama. 

Naime, karton se bira u skladu sa kvadraturom poda koja se pokriva, i najčešće se kupuje u rolni. Da bi imao odličan nivo zaštite u svakom trenutku, važno je da bude formiran u više slojeva, kao i ravnu ili talasastu strukturu kojom se jednostavno manipuliše u svakom prostoru. U pitanju su teksture višeg stepena kvaliteta papira, koje se jednostavno oblikuju prema površini koja se prekriva, a brzo i lako iznosi nakon završetka radova.  


Karakteristike kartona koji pogoduje zaštiti podova svih namena

Bilo da je u pitanju podloga od drveta, betona, keramike, mermera, kamena ili drugih materijala, karton za zaštitu podova važan je element bezbednosti i trajnosti prostora, bez oštećenja usled raznovrsnih građevinskih i drugih radova. Pakovanje kartona najčešće se kupuje u rolnama koje mogu imati različite dimenzije, čak do nekoliko metara širine i više desetina metara dužine. U kombinaciji sa trakama, karton za zaštitu podova ne samo da se može jednostavno postaviti na podlogu, već i snažno pričvrstiti, bez mogućnosti pomeranja i stvaranja otežanog kretanja u enterijeru. Specijalne cene dostupne su za porudžine većih količina, zbog čega je ovakav karton odličan izbor za sve obimne radove, čak i prilikom izgradnje kompletnih objekata. 

Najvažnije je da bude u pitanju struktura koja čuva površinu od mehaničkih oštećenja, prljanja, grebanja i gubljenja upotrebnih svojstava. Prilikom gletovanja i krečenja, urušavanja i postavljanja zidova, zamene elektro i vodovodnih instalacija, karton za zaštitu podova je imperativ pedantnog i bezbednog izvođenja radova. Savršen izbor je rolna koja ima širinu od 1 metra, dok je za građevinske radove preporuka izbor od 4 metra širine. Često se uz karton kombinuje i zaštitna folija, kao dodatni sloj koji ojačava izolovanost podloge, neometanost radova i čini podlogu detaljno osiguranom od svih potencijalnih uticaja.  

Karton za zaštitu podova obuhvata širok spektar artikala namenjenih prekrivanju raznovrsnih podloga. Uglavnom se bazira na proizvodnji ravnog, talasastog, rebrastog i srodnog kartona, namenjenog svim podovima, a vrlo fleksibilnog prema dimenzijama, za ispunjenje potreba zaštite enterijera svih kvadratura, kao i građevinskih radova na otvorenom. Zbog širokog spektra primene, zaštitni karton je neizostavan materijal prilikom izvođenja radova izgradnje, renoviranja, adaptacije prostora, čak i minimalno obimnih i zahtevnih radova


Srodni tekstovi:


Kako prepoznati lajmsku bolest?

Verovatno su mnogi čuli za ovu vrstu oboljenja. A treba znati da lajmska bolest nastaje usled uboda ...

Detaljnije

Povećana potražnja dostave hrane

Zašto je ovaj potrošački trend toliko popularan?Dostava hrane je kurirska usluga preko...

Detaljnije

KORISNI SAVETI ZA ODRŽAVANJE ZAVESA

Svaki enterijer bilo da se radi o domovima, poslovnim prostorima i drugim javnim ustanovama oplemenj...

Detaljnije

Topla strana minimalizma u uređenju kupatila

Minimalistički dizajn se fokusira na pročišćavanje prostora, u smislu odbacivanja svih suvi&s...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS