Osvežite enterijer uz minimum troškova


Dom

 

Vaš dom je intiman prostor u kome se može istražiti kreativnost i izgraditi kutak koji pruža komfor. Izgled soba može biti rustičan, šik, sa detaljima iz prirode itd. Postoji puno stilskih kućnih dekoracija koje su na raspolaganju za stvaranje savršenog uređenja, a ovde možete pročitati o fantastičnim načinima za uštedu novca za pomenute dekoracije, stoga nije važno da li su za vašu spavaću sobu, dnevni boravak, dečiju ili gostinjsku sobu. Evo deset dekorativnih ideja:

Unesite boju u vaš enterijer

Duge su magične formacije na nebu koje podstiču radost i prirodni mir. Napravite ovaj efekat tako što ćete koristiti reciklirani materijal. Različite matrijale u raznim bojama možete zajedno iseći i prišiti ih na jastuk, okačiti na zid u spavaćoj sobi ili možda u trpezariji. Neka vas razne dugine boje inspirišu na radost i sreću koja vas uvek očekuje kada se vratite svom domu.

Led trake za efekat glamura

Napravite sopstveno uzglavlje. Možete ga uraditi tokom samo jednog vikenda. Sve što vam je potrebno su ideja i boje. Za kreiranje uzglavalja na vašem zidu, možete koristi akrilne boje, a pored toga biće vam potrebni i šmirgla, četkica, samolepljive tapete i makaze. Interesantan detalj za uzglavlje je i osvetljenje led trakama. Led trake su prilično povoljne, samo postavljanje je jednostavno i mogu se koristiti na razne načine  (za dekorisanje polica, komoda, zidova,...) i vrlo su efektne.  Ukoliko koristite tapete, neka budu razne i sjajne, a zatim ih isecite u razne oblike i lepite po želji. Ukoliko koristite boje, potrebno je da na zid zalepite adekvatnu penu u raznim oblicima, a zatim je obojite bojama, a nakon toga sačekajte da se potpuno osuše. Krajnji efekat će vas iznenaditi, pa ćete se osećati kao umetnik. Ovu ideju možete koristit za spavaću sobu, dnevni boravak ili kuhinju.

Stilske rese i šljokice na tkaninama 

Da biste vašu dnevnu sobu učinili atraktivnijom, fokusirajte se na jastuke koji ukrašavaju vašu sofu i stolice. Pored izbora dekorativne tkanine za osvežavanje područja i jastuka, dodajte malo sjaja. Šljokice, perlice i druga dodatna oprema se mogu dodati pomoću pištolja za lepak ili pak jednostavnim ušivanjem. 

Pokušajte da “našminkate” ili pokrijete rupe na ivicama za rustičan izgled. Napravite i boho šik dodajući neke stilske rese svojim jastucima.

Rad na jastucima u vašoj dnevnoj sobi možda je jedini korak potreban za oživljavanje prostora. Budite sigurni da je  svakako jeftinije nego da potpuno renovirate celokupni dom.

Dekorišite zidove 

Često, imamo previše praznih zidova u kući. Dekor će vaš zid učiniti živim. Zid možete dekorisati koristeći razne dekorativne tehnike ili uz pomoć neke jeftine tkanine.

Znajte, da nešto jednostavno kao šarena tkanina na zidu garantovano će učiniti vaš prostor zanimljivijim i neće oštetiti vaš budžet.

Ovaj sjajni dekor je prilično lako napraviti. Kupite tkanine koje želite da vidite na zidu. Isecite tkaninu na kvadrate koji su malo veći. Tkaninu možete i obložiti platnom, a zatim zakačiti na vaš zid. Uživajte u vašem umetničkom umeću.

Palete kao jeftina osnova za nameštaj

Izrada vlastitog rustičnog dekora moguća je uz pomoć paleta koje se besplatno mogu dobiti u obližnjoj prodavnici. Palete se lako sastavljaju i jeftin su način stvaranja komada nameštaja. Takođe ih možete montirati na zid kao ploču za krevet. Pored toga, možete ih korisititi za mesto za sedenje na terasi.

Da biste kreirali sto, za ovaj projekat su vam potrebne 2 palete. Ako paleta ima grube ivice, omekšajte ih šmirglom pre nego što konstruišete komad.

Počnite da postavljate palete pomoću šrafova ili eksera. Kao lepu završnu obradu, obojte palete po želji ili ih ostavite nedovršenim za rustičan izgled. 

 

Potrudite se da unesete što više kreativnih ideja i dekoracija neće izostati. Na ovaj način, krupnije renoviranje možete odložiti, jer će vaš dom biti osvežen ovim jeftinim, ali efikasnim detaljima. 






Srodni tekstovi:


Osvežite svoj dom laminatom

Laminat je počeo svoje osvajanje 1970. godine u Evropi, ali je svoj procvat doživeo 1980. godine u A...

Detaljnije

Donji veš u trudnoći - sve što bi trebalo da znate

Moda je ušla i u svet donjeg veša za trudnice. Zato ne morate da brinete da ćete tokom...

Detaljnije

ŽELITE TOPLIJI STAN

Ko još želi da sedi u hladnom stanu, a da plaća račune za grejanje? Svesni smo da su cene gre...

Detaljnije

7 stvari koje treba da znate o Baliju pre nego što ga posetite

Bali je nesumnjivo savršeno mesto za one koji žele da iskuse tropski raj sa pomalo svega. Od ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS