Odbacivanje zubnog implanta:Zašto se to dešava i šta onda?


Zdravlje Zdravlje

U stomatologiji, ali i u bilo kojoj drugoj grani medicine nus pojave su sasvim normalna stvar. Ne dešavaju se naravno tako često, ali se dešavaju. Nekada te nus pojave nisu tako strašne, prođu nakon nekoliko dana, zbog nekih nus pojava nije potrebno ni da se javite vašem stomatologu, a neke nus pojave vas neće ni dotaći, praktično ih nećete ni osetiti. Ipak, sa druge strane neke nus pojave mogu da budu i te kako opasne. 


Ali, ne brinite, dobro ćete znati da prepoznate strašne nus pojave i nus pojave koje nisu baš tako strašne. Svakako će vas o nus pojavama i te kako dobro obavestiti u stomatološkim ordinacijama, jer uvek morate da budete pripremljeni. Bilo šta da vam se desi tu je vaš zubar, koji će vam pomoći u svakoj situaciji. Evo zašto se dešava da nekada naše telo ne želi da prihvati zubni implant.


Može da zavisi i od vašeg ponašanja, odnosno vaše oralne higijene 

Može da se desi da telo odbaci zubni implant, zato što se niste dovoljno dobro odnosili prema svom telu , tačnije niste na dovoljno dobar način održavali oralnu higijenu. Hrana nakon jela ne sme da ostaje između zuba, hrana nakon jela ne sme da se zadrži u blizini skoro rađenog implanta, ali ni u ostalim zubima. Da li znate da hrana koja se tu zadrži može vremenom da se razvije u infekciju, a zatim ta infekcija može da zahvati i zubni implant, koji će vrlo lako da ispadne. I često se desi da ispadne usled ovakvih situacija. U ovom slučaju vaše telo je na primer prihvatilo zubni implant, ali je vašim delanjem, očigledno pogrešnim došlo do stvaranja ove neugodne situacije. Zato će vam u stomatološkoj ordinaciji reći kako da na pravilan način vodite računa o svojim zubima, a takođe morate da imate poverenja u svog stomatologa da će vam ugraditi zubni implant visokog kvaliteta, koji nije štetan za vaš organizam i gde neće doći do infekcije i bojaznosti da će implant biti odbačen kao strano telo.


Nekada ne zavisi od vas - bolest i slabljenje imuniteta može da dovede do ispadanja implanta 

Da, nekada zaista ne zavisi direktno od vaše volje. Možda vam je imunitet bio slab i pre nego što ste ugradili zubne implante i onda se dešava sledeća situacija: Naime, onda se dešava da vaše telo ne funkcioniše na najbolji mogući način, već je vaše telo oslabljeno i može da se desi, iz tog razloga, da telo odbaci implant. Ipak, stručnjaci, odnosno stomatolozi iz stomatoloških ordinacija u Beogradu, ali i šire kažu da je ipak skoro pa neverovatno da se desi da implant ispadne zbog slabog imuniteta. Ipak, da znate da je i to moguće iako se ne dešava često, skoro nikada. 


Na implant negativno utiče i duvan 

Kao i na naše zube, naša usta, naše ostale unutrašnje organe, duvan isto tako utiče i na implante. Više problema sa oralnim zdravljem imaju pušači, a manje oni koji nisu pušači. Tako je i u ovom slučaju zato što pušenje cigareta takođe stvara jednu nezavidnu situaciju u ustima koja kasnije može da se odrazi i na to da vam implant ispadne. U ovom slučaju ste vi jedini krivac i niko drugi. Trebalo bi da vas u stomatološkoj ordinaciji posavetuju, da vam kažu kako cigarete loše utiču na vaše zdravlje, ali i na zdravlje vaših zuba. 







Srodni tekstovi:


Zašto se sa takvom strašću i bodrenjem prati tenis uživo?

Tenis je sport koji je nadaleko poznat kao takmičenje ispunjeno bodrenjem od strane publike i veliko...

Detaljnije

Koncept balansirane ishrane za decu - kako da obogatite ishranu mališana?

Kako bi se dete pravilno razvijalo i raslo u prvim godinama života, važno je da se obezbedi odgovara...

Detaljnije

Trap automobila i zamena auto delova

Trap-vešanje automobila se sastoji od međusobno povezanih delova koji zajedno omogućavaju bez...

Detaljnije

Kako kontrolisati rad elektromotora?

Motori koji se svuda u najvećoj meri koriste su trofazni asinhroni motori. Oni su najtraženiji u sve...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS