Kežual i trendi načini za nošenje kape ove sezone


Moda Moda



Jesen je sezona najvećih mogućnosti kada su u pitanju odevne kombinacije. Temperatura varira iz dana u dan. Ovo nam omogućava da ponesemo i letnje i zimske aksesoare, da se oblačimo slojevito i pravimo interesantne kombinacije boja, materijala, tekstura i printova. Aksesoar koji je idealan za jesen, ali i nadolazeću zimu, čuvajući nas od padavina i hladnih vetrova, je uvek moderna kapa. Otkrivamo vam nekoliko modela kapa koje će biti u trendu ove sezone i dajemo ideje kako da kapu najbolje uklopite uz svoj lični stil.

Dress-up

Dress-up princip oblačenja podrazumeva uvođenje elegantnih detalja u udobni i opušteni autfit. Ovi detalji automatski podižu celu odevnu kombinaciju na viši nivo i čine da izgledamo elegantnije. Na ovaj način možemo čak i svakodnevne udobne komade, poput farmerki ili čak helanki, poneti u prilikama kao što su odlazak na posao ili večera u restoranu. Sistem je jednostavan - obucite nešto što vam je udobno, i na to autfit nadogradite nečim jako modernim ili elegantnim - kvalitetna i elegantna torba ili salonke su jednostavan način da aksesoarima ležeran autfit pretvorimu u ekstravagantni. Blejzer prebačen preko obične bele majice još jedan je detalj koji kombinaciju čini poslovnijom. Isti princip je i sa kapama, koje u svojim elegantnim formama mogu u mnogome doprineti elegantnosti autfita. Za dress-up birajte kape poput beretki, koje se mogu naći u različitim finim materijalima, od svile do pliša ili šešire sa širim obodima koji svemu daju dozu elegancije i misterioznosti. Idealne su i za nepredvidive jesenje kišne dane, kada zaboravimo da na posao ponesemo kišobran, ali i za toplije dane miholjskog leta kada nam štite oči od sunca.

Dress-Down

Dress-down princip funkcioniše obrnuto od dress-upa. On nam omogućava da u svakodnevnoj situaciji kao što je odlazak u kupovinu ili na piće ponesemo svoj omiljeni elegantni komad odeće, poput svečane haljine, a da to ne izgleda čudno i kao da smo se previše sredili. Ovo postižemo tako što elegantne komade smelo kombinujemo sa opuštenim detaljima, kao što su patike ili denim jakna. Kape takođe mogu pomoći u ovome, a u poslednje vreme najčešće se može videti da se trendi kačketi sa interesantnim printovima, a posebno oni sa imenima sportskih klubova, kombinuju sa haljinama kod žena i elegantnim košuljama i pantalonama kod muškaraca. Ovo poigravanje sa stilom popularno je u svim svetskim prestonicama mode i definitivno čini da budete zapaženi.

Francuski šik

Kapa je osnovni detalj kod francuskog stila i to ne bilo koja kapa. Svevremenska beretka omiljeni je modni detalj svake parižanke od stila, posebno jer asocira na francuski revolucionarni duh, umetničku prirodu i zaljubljenost u estetiku. Francuskinje najčešće biraju jednobojne beretke od pliša ili tvida, u crnoj boji ili bojama francuske zastave - crvenoj ili plavoj. Ipak, za smeliju kombinaciju može biti interesantno poneti beretku i u nekoj neuobičajenijoj boji poput žute ili ljubičaste. Kombinujte ih sa jednostavnim crnim ili teget blejzerima, lepršavom i raspuštenom kosom, belom majicom mornarskog printa i suknjom A kroja ili poslovnim pantalonama. Kada je u pitanju obuća, kombinaciju možete začiniti salonkama, ali i udobne oksford cipele mogu biti sjajan izbor.

Urbani stil

Urbani i sportski look često se prepliću stvarajući jedinstveni svakodnevni stil omladine koja živi u gradovima. Kapa je apsolutni must have urbanog stila, a modeli koje možete poneti da postignete ovaj mladalački izgled su različiti - od kačketa, preko klasične kape ravnog kroja do sve popularnijih bucket hat kapa sa printovima. Printovi su jako važan element urbanog izgleda, a osim njih, i živopisne boje su sve češći izbor na ulicama gradova širom sveta. Urbane kape možete kombinovati sa kvalitetnim patika,a i sportskom odećom ili džinsom.


Narodna poslovica kaže da kapa glavu čuva, a sa razvojem modne industrije kapa je postala neophodan aksesoar koji čuva i naš stil, daje mu lični pečat i čini da izgledamo upečatljivo i prepoznatljivo.






Srodni tekstovi:


Savršene kuhinje za savršenu kulinarsku inspiraciju

Koliko ste puta gubili strpljenje u kuhinji jer vam je radni prostor premali, ili je prosto čitava k...

Detaljnije

Parfem kao glavno oružje zavođenja! Šta nam govore mirisi?

U današnjem svetu gde prvi utisci igraju ključnu ulogu, izbor parfema postaje sve više...

Detaljnije

Kako prepoznati lajmsku bolest?

Verovatno su mnogi čuli za ovu vrstu oboljenja. A treba znati da lajmska bolest nastaje usled uboda ...

Detaljnije

Smanjenje masnih naslaga uz liposukciju

Liposukcija predstavlja hiruški zahvat koji se koristi prilikom odstranjivanja masnih naslaga...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS