Kako da uz malo ulaganja sasvim promenite izgled starog nameštaja i životnog prostora?


Dom Dom

Renoviranja, promene nameštaja, detaljne obrade zidova, kupovina novih detalja... Sve zvuči veoma primamljivo, međutim, često zbog vremenskih okvira ili nemogućnosti tolikog finansijskog ulaganja i nemoguće. Ali, to nije razlog da odustanete od ideje da promenite i osvežite prostor u kojem živite i u kojem provodite veći deo svog dana. Svaki životni prostor mora da bude prijatnog i izgleda koji odgovara vašem ukusu i stilu, kako bi u njemu vladala topla, druželjubiva atmosfera, a promene koje će do toga dovesti ne moraju uvek da iziskuju velika ulaganja. Kako stari nameštaj ume da utiče na manjak prijatnosti, nekad zbog neuklapanja, a nekad i zbog predugog istog izgleda, imamo nekoliko ideja i saveta kako da njegov izgled promenite, a da ne uložite ni previše novca, a ni previše vremena u ceo taj proces.

Sa druge strane, renoviranje stana ne mora uvek da znači kupovinu novih PVC ili aluminijuskih vrata i prozora, ugradnju nove elekto i vodovodne instalacije, postavljanje keramičkih pločica ili parketa. Sa malim ulaganjem u detalje koji u stvari i čine ambijent nekog prostora, kao što su razi građevinski okovi i okovi za nameštaj, možete urediti vaš stan ili poslovni prostora tako da izgleda kao potpuno nov. Evo nekih saveta šta možete promeniti u svom domu i učiniti ga novim, svežijim i prijatnim za boravak.

Okovi za nameštaj, detalji koji daju život vašem nameštaju

Kada vršite neke promene u izgledu određenog komada nameštaja, okov za nameštaj bi trebalo da vam se prvi nađe na spisku. Okov za nameštaj u velikoj meri utiče na izgled jednog komada nameštaja, pa samo promenjene ručke na nekoj fioci uticaće na njen izgled koji je lepši i osveženiji. Osim toga, ovo je najjeftiniji i najbrži način da napravite željenu promenu, koja će uticati na celokupni izgled enterijera nekog prostora. Potrebno je da odete do neke obližnje prodavnice materijala i alata za dom, te da pogledate koji se to okov za nameštaj može naći i kupiti. Okovi za nameštaj nisu stvari koje možete kupiti bilo gde pa vas sigurno zanima gde ih možete naći. Srećom po nas trend online prodaje se proširio i na prodaju okova za nameštaj putem interneta pa predlažemo da pogledate ponudu koju ima Šarka d.o.o. na ovom linku.

Stilske kvake za vrata za novi izgled

Kada pogledate svoja stara sobna ili ulazna vrata pomisite kako bi bilo dobro da se uradi ugradnja PVC vrata. Mada, samo korišćenjem farbe, laka za drvo, nove brave za vrata sa cilindrom i rustične kvake za vrata možete napraviti potpno nova vrata od starih drvenih sobnih vrata koja škripe. Kvake za vrata u velikoj meri menjaju izgled samih vrata, jer od sasvim običnih, belih vrata ili vrata u boji drveta, kvake za vrata mogu da naprave sasvim drugačijim, mogu da promene njihov stil, što će u velikoj meri da utiče na celokupni izgled poslovnog ili životnog prostora. Kako je sam izbor kvaka za vrata veoma veliki, te iz radnje u radnju uvek možete naći još dodatnih modela, boja, to govori koliko je bitno da obratite pažnju na njihov izgled. I nisu u pitanju tu samo kvake za vrata, već celokupni asortiman okova za vrata, među kojima su tu još i rukohvati za unutrašnja i klizna vrata, šarke, te drugi potrebni okovi za njihovo bezbedno i funkcionalno postavljanje i korišćenje.

Okovi za staklo i prozore

Kako je staklo postalo jedna od sve češćih želja u uređenju prostora različitih namena, tako postoje i razni okovi za njihovu upotrebu. Staklo se postavlja u kupatilima za tuš kabine, postavlja se umesto celog zida na izlazu za balkone i terase, njim se odvajaju kancelarije i poslovni prostori unutar nekog većeg prostora, pa je jako bitno kakav okov ćete za to staklo i odabrati. Okovima za otvaranje staklenih vrata, okovima za tuš kabine, jako ćete uticcati na krajni izgled same prostorije, pa gledajte da odaberete ono što će se ukopiti u celokupni izgled i u vaše želje.

Sve ono što je napisano i što važi za okove za vrata, tako je i za okove za prozore. Najpre, birajte one okove koji će u potpunosti učiniti funkcionalnim i kvalitetnim vaše prozore, a onda dobro obratite pažnju na to kako izgledaju, kako bi se ukoopili u sve i kako bi promenili izgled u smeru u kojem to želite da se i kreće.

Još neke ideje za renoviranje stana i starog nameštaja koje ne traže veliko ulaganje već samo kreativnost su samolepljive tapete i led rasveta.

Samolepljive tapete

Često se dogodi da sam dezen nekog drveta ili drugog materijala od kojeg je napravljena neka komoda, sto ili nešto drugo, bude ono što je dosadilo i što vapi za promenom. Kako nekad kupovina novog komada nije moguća, a promena boje zahteva dosta rada, a samim tim i ulaganja, jednostavno možete kupiti nekoliko metara samolepljive tapete i da samostalno, bez ičije pomoći sasvim promenite izgled tog određenog komada nameštaja. Lepo premerite, pogledajte koliko je tačno metara tapete samolepljive tapete potrebno, te odaberite dezen koji vam se najviše dopada. Kada sve to uradite, odvojite jedan dan ili jedno popodne, da pažljivo i strpljivo tu samolepljivu tapetu i izlepite svuda po komadu čiji izgled menjate. Naravno, rezultat će biti ono što ste i priželjkivali, sasvim drugačiji izgled koji će osvežiti prostoriju u kojoj se i nalazi.

Osvetlite nameštaj i zidove led osvetljenjem

OSvetljenje mobiliart

Jedna od stvari koje utiču na to kako nešto izgleda jeste osvetljenje. Tako i jedna prostorija sasvim drugačije izgleda pod žutim svetlom, a drugačije pod belim led svetlima. Ali, osvetljenje možete dodati i svom nameštaju, možete led rasvetu postaviti ispod i iznad nekih polica na zidu, možete ih staviti unutar komoda i ormara koji imaju i delova sa staklom, možete je dodati i u kuhinji ispod visećih elemenata, a svakako je ovo igranje sa rasvetom nešto što ide u smeru u kojem vas vodi samo vaša mašta. Najbolje od svega jeste što led sijalice, led trake i žice ne troše mnogo struje, njihov utrošak je neznatan u odnosu na to koliku svetlost daju, lako se montiraju i postavljaju, a možete i odabrati različite boje svetla. A, naravno, promena koju donose je najveće blago u svemu tome. Led trake i sijalce, kao i drugu rasvetu možete naći takođe u online prodavnici dekorativne rasvete Mobiliart






Srodni tekstovi:


Kako da dobijete najbolje osvetljenje za iznajmljene stanove

Evo korisnog vodiča za postizanje najboljeg, najekonomičnijeg načina za osvetljenja za iznajmljene s...

Detaljnije

U kojim situacijama se rade spermokultura i spermogram?

Redovne analize krvi, mokraće, ali i semene tečnosti kod muškaraca trebalo bi da budu rutina....

Detaljnije

Koliko je kvalitetan kancelarijski materijal važan za postizanje odličnih poslovnih rezultata

 Funkcionalno radno okruženje i usmerenost ka visokoj produktivnosti su okosnice modernog način...

Detaljnije

Kako da postignete estetsku lepotu eksterijera vašeg doma

Estetski izgled eksterijera kuće igra važnu ulogu u stvaranju prvog utiska o vašem domu. Dek...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS