Praznična dekoracija za vaš dom


Dom


U susret novogodišnjim praznicima svi se trudimo da nam kuća zablista, da pripremimo što ukusnija jela, koja naši ukućani vole i u divnoj stmosferi dočekamo Novu godinu.


Praznična dekoracija uz okićenu novogodišnju jelku

Nekako smo navikli da nema dočeka bez okićene novogodišnje jelke. Oko nje se sve vrti te je umetnost da je što lepše ukrasimo u želji da svake godine bude drugačija. No, nije samo jelka ta koju treba odenuti u novu svečanu haljinu, već i i ulazna vrata, i ceo stan. Obavezne su i sijalice, ali i ctanje posebnim sprejom po staklu. U mnogim radnjama se mogu naći šabloni Deda Mraza, jelki, irvasa te ceo ambijent zaista može da izgleda neobično i lepo.


Neka sobno cveće zablista!

Ako u stanu imate po koju dracenu ili neko drugo sobno bilje, iskoriste ukrasne trake da ih ulepšate. Tako će svako drvce, i ono prirodno, a i veštačka jelka biti svečani pa kud god da pogledate osmeh će vam biti na licu. Cveću trake neće smetati jer ih ne opterećuju težinom, a ukoliko saksija imate dosta, možete izvršiti i njihovu preraspodelu u stanu kako bi svaki kutak bio i svečan.


Kuhinja zaslužuje posebnu dekoraciju

Kako žene mnogo vremena provode u kuhinji i taj kutak treba zakititi. Girlande i venci, pored traka i sijalica mogu da budu deo praznične dekoracije, a u slučaju da su vam dnevni boravak i kuhinja u jednom prostoru i te kako ćete moći da se igrate. Ko voli da cunja po gradu, na vreme može da pribavi različite ukrase koji ne samo da će se lepo uklopiti u ambijent već i izazvati radost ukućana.


Praznični meni i dekoracija trpezarijskog stola

Kako se oko novogodišnje noći sve vrti oko praznične trpeze, potrudite se da i pribor za jelo i postavka stola u trpezariji bude svečana. Počnite već od salveta, koje ćete uklopiti sa stolnjakom i nadstolnjakom. Ako volite, atmosferu neka dodatno ulepšaju i mirišljave sveće koje će goreti u nekom uglu ili na trpezarijskom stolu. Omiljena jela ukućana,kao i brojne poslastice servirajte u posebnim posudama namenjenim za specijalne prilike. Nova godina i Božić u našim domovima izazivaju posebnu radost, a sreća kreće od malih stvari. Iako svečani ručak zahteva mnogo vremena, nije naodmet da krenete nešto ranije sa pripremom. Ukoliko su deca dovoljno velika i ona mogu da pomognu u spremanju.


Obucite nešto crveno za Novogodišnju noć

U narodu vlada mišljenje da za sreću i radost u novogodišnjoj noći treba da imamo neki odevni predmet u crvenoj boji. Nije bitno da li je u pitanju bluza, čarapa, veš ili narukvica, ali da crvena boja bude prisutna. Crveno generalno jeste na radost, pa ako imate i neku maramu dok igrate i plešete u stanu dobro će doći. Naravno, ukoliko ste sa društvom u restoranu ili nekom drugom lepom mestu, organizujte se tako da svi budete rasterećeni i da uživate u dočeku. Posao i brige ostavite iza sebe, makar na jednu noć, oni neće pobeći, a novi doček imaćemo tek za 365 dana.


Srodni tekstovi:


Kako odabrati suncobran za terase i bašte poslovnog objekta?

Bašte i terase ugostiteljskih objekata ne mogu bez odgovarajućih suncobrana koji ne samo da s...

Detaljnije

4 stvari o kojima treba razmišljati kada detetu slavite punoletstvo

Jednako je velika sreća i za roditelje i za decu kada se slave rođendani. Kada deca dođu na svet za ...

Detaljnije

Savršene kuhinje za savršenu kulinarsku inspiraciju

Koliko ste puta gubili strpljenje u kuhinji jer vam je radni prostor premali, ili je prosto čitava k...

Detaljnije

Sve što treba da znate o održavanju službenih vozila

Da li se isto ophodite prema sopstvenom automobilu i prema firminom vozilu? Ne mora niko da potvrdim...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS