Korekcijom kapaka do lepšeg i bistrijeg pogleda


Zdravlje Zdravlje


Može se sigurno reći da danas žene više nego ikada vode računa o svom izgledu. Pored toga što pažnju posvećuju fizičkom izgledu pa shodno tome naporno treniraju kako bi svoje telo dovele do savršenstva, isto tako im je važna i sama nega kože. Pripadnice ženskog pola su svesne činjenice da koža vremenom stari i gubi na svojoj elastičnosti. 


U cilju da bar malo uspore proces starenja kože, žene počinju da koriste razne kozmetičke preparate na vreme (mnoge počinju sa negom još pre tridesete godine). Ovde pre svega mislimo na korišćenje kozmetičkih proizvoda u borbi protiv prvih bora koje ako se na vreme ne tretiraju mogu biti sve vidljivije na koži. 


Razvoj tehnologije, doneo je kozmetičkoj industriji najsavremenije preparate koji su se pokazali vrlo uspešnim u otklanjanju bora i podmlađivanju kože. Pomoću njih, danas možete zategnuti svoje lice, rešiti se problema sa celulitom ili sa masnim naslagama na telu. Kada govorimo o tretmanu lica, podizanje očnih  kapaka je definitivno nešto sa čim  se žene najpre susretnu kada govorimo o otklanjanju prvih bora. 


Podizanje očnih kapaka - bezbolan i efikasan metod u podmađivanju kože


Podizanje očnih kapaka ili stručno blefaroplastika je vrlo popularan metod podmlađivanja ovog dela lica poslednjih nekoliko godina. Spušteni kapci kao i tamni podočnjaci su nešto što itekako može narušiti fizički izgled svake osobe. Mnoge žene ovu vrstu estetskog problema naslede od nekog iz svoje uže porodice. Danas sa savremenim kozmetičkim preparatima možete se zauvek rešiti ovog neprijatnog problema kada govorimo o fizičkom izgledu.


Mnogi kozmetički saloni nude uslugu korekcije gornjih i donjih kapaka, a nakon same intervencije, postižu se vrlo zadovoljavajući rezultati. 


Na koji način se izvodi podizanje očnih kapaka i šta tačno podrazumeva?


U zavisnosti od toga da li se radi o blefaroplastici gornjih ili donjih kapaka, zavisiće i sam tretman. Kod korekcije gornjih kapaka, uklanja se višak kože koji je najčešće naboran, a isto tako može se izvršiti i uklanjanje dela masnog tkiva ukoliko postoji na ovom delu kože.

Kada je reč o korekciji donjih kapaka, tu postoje dva moguća problema. Prvi se odnosi na pojavu tamnih podočnjaka i najčešće je prisutan kod mlađih osoba. Drugi problem se odnosi na opuštenost kože na donjim kapcima. Tada se pristupa zatezanju ovog dela kože i uklanjanju viška. 

Prilikom same intervencije na kapcima, pacijenti se podvrgavaju lokalnoj anesteziji, a nakon nedelju dana odlazi se na kontrolu gde se skidaju konci. 


Kako izgleda postoperativni period nakon korekcije kapaka?


Treba da znate da će vam se nakon operacije javiti otok ili podliv koji će nakon adekvatne nege splasnuti. Nakon intervencije, hirurg će vam objasniti na koji način biste trebali da nastavite negu oko očiju, posebno kada se radi o samom mestu na kojem se izvršila intervencija. Najčešće se daju specijalne masti i kapi za oči. Oporavak može najduže trajati dve nedelje, a za to vreme trebali biste da izbegavate izlazak napolje, posebno na mestima gde su velike gužve kako biste izbegli moguću infekciju. 

S obzirom da se radi o minimalno invazivnoj operaciji kojom se podmlađuje koža oko očiju, bez ikakvih ozbiljnijih komplikacija, mogu joj se podvrgnuti žene svih starosnih dobi. 






Srodni tekstovi:


Saveti za održavanje parketa i laminata

Jedan od radova koji ćete sasvim sigurno imati u svom domaćinstvu makar jednom u životu jeste zamena...

Detaljnije

Šta je dekorativni malč?

Mnogim pripadnicama nežnijeg pola, koje žive u kući, vrlo je važno i kako će izgledati njihovo dvori...

Detaljnije

Vrste mašina za rad na visinama

Kako je tehnologija napredovala u svakom smislu, tako se javila i potreba da se u većoj meri olak&sc...

Detaljnije

Mere zaštite od urinarnih infekcija

Kod mnogih žena, a pogotovo kod trudnica dolazi do pojave urinarnih infekcija. Nelagodnosti u mokrać...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS