CENA FIKSNE PROTEZE JE NEVIDLJIVA


Zdravlje

Savremenog čoveka zadesile su mnoge anomalije koje obuhvataju nepravilnosti položaja zuba, nepravilnosti zagrižaja, a sve te anomalije najbolje uočava specijalista ortopedije vilica ortodontskim pregledom. Lečenje je raznim vrstama proteza – mobilnim ili fiksnim. Krivi zubi ili razmak između njih plaćaju cenu fiksne proteze ne bi li vam omogućili čuveni „ holivudski osmeh “. Pogledajte dobro svoje zube, zagrizite otvorenih usana – da li se sredina između gornjih zuba poklapa sa donjom, da li su gornji zubi mnogo ispred istureni od donjih, da li gornji zubi preklapaju više od 50 % donjih zuba, da li su gornji prednji zubi iza donjih – sve su ovo pokazatelji skeletne nepravilnosti koja se leči u svim uzrastima. Zbog ovih ortodontskih problema je cena fiksne proteze zanemarljiva. Nikada čovek nije star za uspeh terapije, sve dok su mu zdravi desni i kost oko korena zuba. Iako je preporučljiva što ranije, fiksnu protezu nose oko 30 % odraslih pacijenata, a njihov broj i dalje raste, jer mnogo je onih koji imaju stalne kontakte sa javnošću i izloženi su kritičkom oku posmatrača. Ovo ortodonsko lečenje ne boli ni malo, ne koristi se anestezija, ali dešava se da posle postavljanja bravica na zube dođe do male nelagodnosti, zubi mogu biti osetljiviji, ali već posle prve kontrole, aparat se prilagođava i to je bezbolno. Može se popiti analgetik, ali većini pacijenata to nije potrebno.

KOLIKA JE CENA FIKSNE PROTEZE?

Fiksna proteza cena – to je jednako zdravom i lepom osmehu i harmoniji vašeg lica, što sve zajedno doprinosi većem samopouzdanju i poboljšanju kvaliteta privatnog i profesionalnog života. Blage sile koje pomeraju zube i postavljaju ih u željeni položaj su jakih uticaja na vaše zadovoljstvo. Tim pravilnim nameštanjem, poboljšavaju se uslovi za održavanje oralne higijene, pa su zubi dugoročno zdraviji. Pa zar je onda bitna cena fiksne proteze? Ipak je teže zadovoljiti estetske potrebe savremenog čoveka. Samo lečenje obično traje od 1 do 3 godine, sa kontrolama jednom mesečno, a dužina lečenja i njegov uspeh zavisi od uzrasta, težine problema, saradnje pacijenta, kao i brzine prirodnog odgovora na pomeranje zuba. Rano otkrivanje ortodontskih problema svakako je bolje u ranijim godinama, posebno što se neke terapije moraju tretirati već u uzrastu od 7 godina. Ortodontsko lečenje nije skupo kada se uzme u obzir složenost i dužina trajanja lečenja i kada se postignu dugotrajni rezultati. Sa svojim pacijentima, stomatolozi se dogovaraju oko plana plaćanja prilagođen svakom ponaosob, na obostrano zadovoljstvo. Ukoliko je cena fiksne proteze njena mana, setite se njenih prednosti – izgled, zdravlje, zagrižaj, jer poboljšaće vaš izgled, zdravlje vaših zuba i desni, olakšaće vam ishranu.

Kada nosite fiksnu protezu, morate malo život prilagoditi vašem cilju – nema tvrde hrane poput bombona, kikirikija, žvakaćih guma, da se proteza ne bi oštetila. Oralna higijena mora biti češća, ali nežnija, a ne dolazak na kontrole može produžiti vreme nošenja same proteze. Nakon skidanja fiksne proteze nose se tzv. ritejneri napravljeni od specijalnih folija da očuvaju položaj zuba postignut na kraju ortodontske terapije. Ukoliko se ritejneri ne nose, zubi će se verovatno vratiti u svoj prvobitni položaj u nekoj meri.


Srodni tekstovi:


Savršene kuhinje za savršenu kulinarsku inspiraciju

Koliko ste puta gubili strpljenje u kuhinji jer vam je radni prostor premali, ili je prosto čitava k...

Detaljnije

Kvalitetni peškiri koji odišu svežinom

Peškiri su neizostavan deo svakog doma – spavaće sobe ili kupatila. Omogućavaju osećaj ...

Detaljnije

Krovni koferi i nosači za bicikle – praktične inovacije koje morate imati

Napredak i dostignuća tehnike i tehnologije razvio je veliki broj inovativnih predmeta, koji su unap...

Detaljnije

Šta je dekorativni malč?

Mnogim pripadnicama nežnijeg pola, koje žive u kući, vrlo je važno i kako će izgledati njihovo dvori...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS