Zatezanje i oblikovanje celog tela putem Total Body Liftinga


Zdravlje Zdravlje

Body Lifting

Ukoliko ste se ranije borili sa preteranim viškom kilograma, pa se odlučili da poradite na tome da smršate i izvršite skidanje sala na bilo koji način, sada se sigurno borite sa posledicama u vidu kože koja visi, što narušava vaš izgled i samopouzdanje. Predstavljamo vam Total Body Lifting – brzo i lako rešenje za uklanjanje viška kože i perfektno oblikovanje tela!

Total Body Lifting je u svetu već uveliko poznat kao hirurški tretman putem kojeg možete relativno brzo da se rešite viška kože sa svih delova tela odjednom i uklonite potkožno masno tkivo tj. izvršite skidanje sala sa potrebnih mesta. Jeste da je ova intervencija jedna od komplikovanijih zahvata i za hirurge i za pacijente, jer se radi u dva akta koja traju ponekad do 8 sati, rezultati su vrlo pozitivni i vidljivi već nakon par meseci. 

Oblikovanje tela, skidanje sala i zatezanje koze stomaka kao i svih drugih delova tela na ovaj način zahteva potpunu pripremu pacijenta, koja iziskuje i stabilnu kilažu prethodnih pola godine, kao i odličnu krvnu sliku i zdravlje potencijalnog pacijenta. Ovo je važno kako bi rane brže i lakše zarasle, jer su poneki rezovi dugi i više od 1m, a takođe i da ne bi došlo do većih komplikacija u toku i nakon operacije.

Kako se radi Total Body Lifting?

Oblikovanje tela i skidanje sala Total Body Lifting postupkom radi se u dva akta. U prvom aktu se obično uradi veći deo posla, pa je on obuhvatniji i duže traje. Tada se sprovodi abdominoplastika odnosno uklanjanje viška kože sa stomaka, te ojačavanje mišića i zatezanje koze stomaka, zatim preostalo skidanje sala sa delova tela na kojima je to potrebno i oblikovanje tela tj. skidanje viška kože sa bokova, leđa, butina, oblikovanje sedalne regije,…

Ukoliko je to izvodljivo, odmah se može pristupiti i brahioplastici koja podrazumeva zatezanje kože na nadlakticama i po potrebi liposukcija potkolenica. Međutim, ovaj deo posla se često ostavlja za drugi akt, koji se sprovodi nekoliko meseci nakon prvog, odnosno kada se vi i vaša koža dovoljno oporavite od prethodne operacije i kada prethodne rane zarastu.

Osim toga, u drugom aktu se sprovodi korekcija grudi, odnosno sa njih se uklanja višak kože i po potrebi dodaju silikoni radi volumena i lepšeg oblika. Takođe, pristupa se i korekciji eventualnih nepravilnosti nastalih tokom prethodne operacije, s obzirom da je skoro nemoguće odjednom dobiti idealno zatezanje koze stomaka i drugih delova tela. Prema tome, znajte da se savršeno oblikovanje tela postiže se tek u drugoj operaciji!

Koliko traje oporavak nakon operacije?

Kada se odlučite na bilo koji estetski zahvat, morate znati da oporavak traje duže od nehirurških tretmana, te biti spremni na različita odricanja dok se potpuno ne oporavite. Total Body Lifting je naklonjeniji mladima, ali se uspešno primenjuje i kod starijih ljudi. Međutim, lakše oblikovanje tela i zatezanje koze stomaka i drugih neophodnih delova, kao i brži oporavak od operacije podnosi mlađa koža, pa ukoliko se borite sa problemom viška kože usled naglog gubitka kilaže – na ovaj korak se odlučite što pre! 

Total Body Lifting je zahvat koji se sprovodi u opštoj anesteziji. Nakon što je izvršeno odstranjivanje viška kože i zatezanje koze stomaka i drugih delova tela, pacijent mora ostati u bolnici 3-4 dana ( ukoliko je potrebno i duže ) pod konstantnim nadzorom lekara. Može se desiti da pacijentu padne krvna slika, pa je to potrebno odmah rešiti transfuzijom krvi. Kao komplikacije svakog estetskog zahvata, pa i ovog, javljaju se otoci i modrice, a retko se dešava da rane sporije zarastaju, da dođe do nepravilnih ožiljaka i neke teže komplikacije.  

Radi predostrožnosti, bolnica “Colić” je svojim pacijentima obezbedila medicinsku sestru koja o njima brine 24h tokom boravka i koja je zadužena za njihovu negu, a lekar je odgovoran za proglam lečenja, specifičnu negu pacijenta ukoliko je potrebna, kao i pružanje informacija o svemu što pacijenta zanima o operaciji, oporavku i terapiji.

Obično se nakon 2 nedelje skidaju konci, a elastične steznike potrebno je nositi oko mesec dana zarad toga da zatezanje koze stomaka i drugih delova tela bude sprovedeno što bolje i efektnije.

Koje su cene estetske hirurgije?

Ukoliko vas interesuje estatska hirurgija, cene nisu iste kod svih i u velikom broju slučajeva zavise od stručnosti i iskustva hirurga, delova tela koje želite da korigujete na ovaj način, anestezije, operativne tehnike, itd. 

Bolnica “Colić” jedna je od vodećih u Srbiji, a kada je u pitanju estetska hirurgija – cene zavise od različitih faktora, kao i delova tela koje je potrebno ulepšati. Kompletan cenovnik možete videti OVDE, ali kada je u pitanju estetska hirurgija – cene se određuju tek nakon konsultacije sa hirurgom. 






Srodni tekstovi:


Kako smanjiti stres prilikom preseljenja u drugi grad

Početak života u novom gradu nosi uzbuđenje i neizvesnost koju ne možemo izbeći niti razumeti u potp...

Detaljnije

Šta je potrebno znati pri kupovini rolo zavese?

Pri uređenju enterijera zavese su bitan detalj. Tepih i zavese su bitat segment pri kvalitetnom živl...

Detaljnije

Ureaplazma - infekcija koju možda imate, testirajte se obavezno

Ukoliko imate česte urinarne ili genitalne infekcije, bilo bi dobro da se testirate na ureaplazma ba...

Detaljnije

Do gotovinskih kredita sada brzo i lako – online

Svakom čoveku u određenom trenutku iskrsne neki veći nepredviđeni trošak. U takvim situacijam...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS