Drvo u savremenom enterijeru


Dom

Pred vama je prostor koji želite da uredite i prvo od čega krećete je uređenje podnih površina. Poznato da je drvo najbolji materijal za to ali postavlja se pitanje: koja vrsta parketa je najbolja?Odgovor je hrastov parket. Hrastov parket je najkvalitetniji za ugradnju, jer je hrast tvrdo drvo, dugotrajno i fleksibilno. Ono što se pokazalo u korišćenju hrastovog parketa jeste da je otporan na oštećenja bilo da se radi o fizičkom ili mehaničkom. Hrastovo drvo je vrlo zahvalno za izradu i održavanje, jer je njegova struktura vrlo fina za lakiranje i lepljenje.

Hrastov parket se može podeliti u četiri klase:

  1. Extra parket

  2. Standardni parket

  3. Rustik parket

Sa drvenim podovima dobijate dominantan komad nameštaja, koji ukoliko se pravilno održava ili koristi mogu koristiti generacije iza vas. Drveni podovi imaju odličan vizuelni efekat u savremnom enterijeru, ali za ugradnju drvenih podnih površina postoji još jedan bitan razlog a to je zdravlje. Korišćenje drvenih površina privlači mnogo manje prašine na sebi, a poznato je da je prašina uzročnik respiratornih oboljenja.

Danas je cilj uređenja nekog enterijera da se postigne autentičnost prostora, da prostor bude zdrav i da odiše duhom savremenosti. Pod zauzima najveću površinu u uređivanju pa se na na njega i stavlja najveći fokus. Prednost drvenih podnih površina što oni mogu zadovoljiti svačiji ukus. Sa drvenim podom ne možete napraviti grešku, jer je to uvek odličan i pravi izbor.

Od hrastovog drveta najpopularniji su beli i crveni. Međutim, na kraju lak koji je stavlja na drveni pod daje malo drugačiju dimenziju poda. Lakiranje nije neophodno, ukoliko ne volite da vaš pod dobije sjajnu dimenziju. 

Na lepo odrađenu drveu podlogu nije neophodno postavljati tepih, ali ukoliko imate decu tepih napravljen od prirodnih materijala se može odlično uklopiti uz drvenu podnu podlogu. Deca provode dosta vremena na podu, zato pod treba da bude što udobniji, prirodniji i topliji za njihova stopala.

Drveni podovi u restoranima i kafićima

U restoranima i kafićima je sve primamljiviji drveni pod, jer se tako stvara osećaj udobnosti i sofisticiranosti. Stvara se osećaj da ste kod svoje kuće, a zapravo se nalazite na mestu okruženi sa nepoznatim ljudima i to vam ne predstavlja problem i ne stvara vam osećaj neugodnosti. Prilikom uređenje ugostiteljskih objekata dosta pažnje se  pridaje detaljima, jer je cilj da gosti budu zadovoljni sa onim što dobiju i da se ponovo tu vrate.

Spektar ponude dizajna podova je širok, pod može izgledati vrlo jednostavno ili tako da vam taj dizajn nikad ne bi pao na pamet. Sa primenom savremene tehnologije nemoguće stvari se mogu naći pod vašim nogama, kao što je na primer slika Svemira. Zamislite to da gazite po zvezdama ili planetama, slici mora i peščane plaže, osećaj može biti zanimljiv. Podovi mogu biti različitih dimenzija i oblika , što zavisi od površine koju želite da prekrijete.  Proizvodnja je industrijska i vrlo tehnološki napredna, pa se za mnogo manje vremena mogu proizvesti velike površine drvenih podloga, za razliku od pre pola veka kada su se podovi pravili u domaćoj izradi. 


Pročitaj i:  PVC ili drvena stolarija: Šta izabrati?


Srodni tekstovi:


Zbog čega je nameštaj po meri savršen izbor za uređenje svakog enterijera?

Ako ste upravo pazarili nekretninu, sledeći korak koji vas čeka jeste njeno uređenje. Ukoliko se rad...

Detaljnije

Do gotovinskih kredita sada brzo i lako – online

Svakom čoveku u određenom trenutku iskrsne neki veći nepredviđeni trošak. U takvim situacijam...

Detaljnije

Splavovi čije je ime sinonim za najbolji noćni provod u Beogradu

Restorani, kafane, klubovi, splavovi, različiti enterijeri, ponude, vrsta muzike, ali isti cilj &nda...

Detaljnije

Rolo komarnici u dečijim sobama

Deca se jako plaše insekata, kako onih većih tako i onih manjih, koji im stvaraju skroz druga...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS