Stvari koje morate da znate ako kupujete ubodnu testeru


Dom Građevinarstvo


Ubodne testere predstavljaju alat koji je se nalazi na vrhu liste najsvestranijih. To dolazi od činjenice da se osim za obradu drveta, za koju je najveći broj ljudi čuo, mogu koristiti i za sečenje metala, cevi, fiberglasa i tome slično. 

Kupovina adekvatne ubodne testere nije lak zadatak i ta kupovina može biti teža i izazovnija nego što se na pravi pogled čini. Pogotovo ako kupovinu treba da obavi amater koji nema iskustva u tome, a ne profesionalac. 

Optimalni izbor je onaj koji ispunjava sledeće kriterijume: laka je i jednostavna za korišćenje, efikasna je i kvalitetna, ima prihvatljivu cenu i određenu garanciju. 

U nastavku teksta donosimo vam nekoliko faktora na koje treba obratiti pažnju prilikom ove kupovine kako biste osigurali najbolji mogući izbor koji je u skladu sa vašim potrebama


Obratite pažnju na mehanizam rada


Kao i većina drugih alatki, pa tako i ubodne testre, u osnovi se razlikuju po načinu napajanja. Shodno tome one mogu biti električne i aku. Prve za svoj rad kao izvor napajanja koriste struju, što znači da imaju kabl koji se uključuje u utičnicu. To znači da će vam za njihov rad biti potrebna blizina iste. 

Druge, akumulatorske ubodne testere, karakteriše veća mobilnost koja dolazi od činjenice da one za svoj rad koriste punjive baterije, odnosno akumulatore. Dakle nema kablova i nije potrebna električna energija za rad. Ali je potrebno da se vodi računa o tome da baterija bude puna pre nego se krene sa planiranim poslom. 

Ubodne testere karakteriše vertiklano kretanje testere, a rotacija eletromotora se pretvara pomoću reduktora u jednostavne povratne pokrete i ovo se smatra tradiocionalnim modelom rada. Postoje i oni modeli koji imaju dodatni hod klatna, koji je po svom mehanizmu rada složeniji. Kretanje lista testere povećava brzinu rezanja. 

Kod modernijih modela postoji mogućnost podešavanja brzine kretanja klatna. Ovu opciju treba isključiti poputno tamo gde je potreban precizniji i čistiji rez. 


Važna stavka je i snaga koju ima model  


Mnogi smatraju da je snaga jedan od glavnim kriterijuma kada je ova vrste kupovine u pitanju. Snaga uređaja ima direktan uticaj na debljinu materijala koji ubodna testera može da seče. 

Za ubodne testere koje koriste amateri i oni koji istu žele da imaju u svom domu optimalna snaga se kreće između 350 i 700 vati, dok gornja granica za modele koje koriste profesionalci ide i do 1500 vati. 

Preporuka je da se uz optimalnu snagu kombinuje i maksimalna dubina sečenja. 

U vezi sa ovim odrednicima možete potražiti i savet prodavca u radnji koji vam može dati najkorisnije savete u vezi sa kupovinom odgovarajućeg modela. Ili se možete informisati putem interneta o tome koji bi model bio najbolji izbor. 


Obratite pažnju na podlogu 


Neki stručnjaci smatraju da je prilikom kupovine potrebno obratiti posebnu pažnju i na podlogu. Ono što je potrebno jeste da ona bude čvrsta i kvalitetna, kako bi mogla da izdrži opterećenje. 

Osim toga ona igra ključnu ulogu kada je nivo preciznosti u pitanju. Zato je najbolje ako je ona napravljena od metala, a ne od plastike.  









Srodni tekstovi:


Revolucija u kuhinji

Danas je kuhinja postala epicentar promena u našim domovima. Kao izvor inspiracije, mesto kre...

Detaljnije

Rastući trend koji ima prodaja apartmana Zlatibor – kvalitet i stil

Oduševljenost pogledom sa terase na Zlatiboru, udisanje svežeg vazduha i užitak u mirnoći na ...

Detaljnije

PRIRODNI LEKOVI PROTIV NOĆNOG KAŠLJA

U narednim redovima upoznajemo vas sa prirodnim lekovima pomoću kojih možete uspešno tretirat...

Detaljnije

Zašto su rolo zavese najpopularnije u poslovnim prostorijama

Kada danas pogledate oko sebe, dok idete, recimo na posao, primetićete koliko se novih poslovnih zgr...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS