Zbog čega je probiotik važan za zdravlje vašeg mališana?


Zdravlje ZdravljeDefinitivno jedan od najvažnijih proizvoda koje kupujemo i daje mo svojoj deci u trenucima kada su zdrava kao i kada su bolesna jeste probiotik. Probiotik za decu u svom sastavu sadrži sve one dobre bakterije neophodno za normalno funkcionisanje crevne flore, pa ga pedijatri preporučuju kada su deca na nekoj antibiotskoj terapiji ili imaju stomačni virus, ali isto tako i kada su potpuno zdrava – za jačanje imuniteta i zaštitu od virusa iz okruženja. 

Kako odabrati adekvatan probiotik za decu?

Danas u apotekama možete pronaći probiotik za decu od različitih proizvođača, sa posebnim dodacima u vidu vitamina, u kesicama ili kapsulama. Na vama je da se raspitate i odabere onaj koji vam je najviše potreban. 

U nastavku teksta govorimo o svim bitnim karakteristikama probiotika za decu u zavisnosti od toga za kakvu namenu vam treba. 

Probiotik za decu sa dodatkom vitamina D3 – za jači imuni sistem

Jedan od izuzetno efikasnih proizvoda kada je jačanje imuniteta kod dece, naročito u sezoni virusa i gripa jesu probiotske kesice sa dodatkom vitamina D3. Ovde se radi o preparatu koji doprinosi očuvanju imuniteta kod dece, naročito one dece koja idu u veći kolektiv (vrtić ili školu). Preventivno ga mogu koristiti deca koja su sklona čestim respiratornim infekcijama, alergijama kao i ona deca koja često konzumiraju antibiotike. 

Kapsule ili kesice, šta odabrati?

U apotekama ćete primetiti da postoji probiotik za decu u kesicama kao i u kapsulama. U principu, reč je o istim proizvodima, istog sastava i sadržaja. Kod probiotika u obliku kapsule kod manje dece potrebno je istisnuti prah iz ampule i rastvoriti ga sa malo vode, soka ili mleka, pomešati u najkraćem roku popiti. 

U slučaju da je dete na nekoj terapiji antibioticima, probiotik je potrebno popiti dva sata nakon antibiotika, nikako ranije. 

Probiotik za decu – neizostavan preparat za bezbrižno letovanje

Svaki odlazak na odmor, naročito na more podrazumeva promenu klimatskih uslova koja se direktno može odraziti i na crevnu floru mališana. Naročito kada idemo na ona mesta koja imaju drugačiju hranu od one na koju smo navikli na našem podneblju. Neretko se desi da deca “zakače” stomačni virus u vidu dijareje pa je zbog toga probiotik za decu neizostavan preparat kada je odlazak na letovanje u pitanju. 

Najbolje je sa njegovom upotrebom krenuti barem nedelju dana pre odlaska na odmor i nastaviti sa konzumiranjem probiotika sve vreme dok boravite u drugoj zemlji.

Leto - vreme kada nam je probiotik najpotrebniji

Leto je godišnje doba kada se najčešće javljaju stomačni virusi kod dece, naročito kod školaraca i one koja konstantno idu u vrtić. Zato probiotik treba uzimati i preventivno, ne samo kada do zdravstvenog problema dođe. Jedna kapsula ili jedna kesica rastvorena u nekom napitku sprečiće razvoj loših patogenih bakterija u crevnoj flori koje su inače glavni izazivači stomačnih i drugih virusa u toku letnjih meseci. 

Bilo gde da planirate da idete, u svoju putnu apoteku, pored ostalih potrepština, obavezno ubacite i neku tablu probiotika za decu, u vidu kapsula ili kesica kako biste odmor proveli kvalitetno bez bilo kakvih neprijatnosti. Srodni tekstovi:


Xiaomi predstavio novi “Alive” brend identitet

Popločavanje puta u premium segment i podizanje svesti o brendu u narednoj deceniji30. mart, 2021. B...

Detaljnije

Saveti za kupovinu brushaltera za velike grudi

Pronalaženje adekvatnog grudnjaka može biti veliki problem za devojke i žene sa velikim grudima. One...

Detaljnije

Najnovije vesti zbog kojih je svet stao

Najnovije vesti su informacije o nekim važnim događajima koje je potrebno hitno predstaviti javnosti...

Detaljnije

Engleska - zanimljivosti za sve koji planiraju da je posete

Svaka zemlja je posebna na svoj način. Čak i one zemlje koje vas ne privlače mogu da budu vrlo inter...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS