ŠTA TREBA ZNATI O NOSAČIMA ZA TV PRE KUPOVINE?


Dom Građevinarstvo Tech Građevinarstvo Tech Dom


Nosač za TV je investicija koja se kupuje kao dugoročno rešenje za vaš prostor. To ne sme biti promašaj, jer stvara niz drugih problema. Zato, pre nego što krenete u kupovinu, morate znati nešto o nosačima za TV.


Pre svega, kupujte u specijalizovanim radnjama. Prodavci su upućeniji u odlike nosača i iskusniji su od trgovaca bele tehnike, koji ne poznaju dobro ovu temu. Prvo pitanje je, da li vam zidni nosač treba? Morate ispoštovati minimalnu poziciju gledanja TV-a, a ona zavisi od dijagonale TV-a. Pa tako, za televizor dijagonale 32“ ( 81 cm ), minimalna udaljenost gledanja je oko 2,5 metra. Pozicija TV-a treba da bude u nivou vaših očiju. Ako ste ovo ispoštovali, pa je i dalje vaša odluka da imate nosač za TV, moram vam reći da je ta odluka definitivno pametna investicija. Nosač na zidu je funkcionalan, jer štedi prostor i bolje vam organizuje dom. TV na nosaču je svakako bezbedniji, nego na komodi. I da ne biste u ovome pogrešili, obratite se ljudima kojima je ovo posao.

Uz zidne nosače, mogućnosti su vam mnogo veće. Tv može biti iznad kamina, u kuhinji, u nekom uglu... Koji god položaj za TV želite, nosači će vam to omogućiti. Budućnost nosača za TV je vrlo svetla, jer TV je sastavni deo našg života. Zbog ovakvog ozbiljnog korišćenja TV-a nosači su nam preduslov za dobar ugođaj. Evo šta trebate znati pre kupovine nosača...

TEŽINA TV-a, MONTAŽA NOSAČA

Nije svaki nosač isti. Trebate uklopiti sledeće stvari: težinu TV-a i izdržljivost nosača, ispoštovati VESA standard i udaljenost od zida. Svakako je najbolje izabrati čelični nosač zbog svoje čvrstine i bezbednosti za TV. Izbegavajte proizvođače sumnjivih legura. Pratite da li je nosač predviđen za veće i teže ekrane, ili samo za tanke profile. Mora se uzeti u obzir i udaljenost od zida zbog priključaka i kablova koji ne smeju biti pritisnuti za zid. Montaža nije komplikovana za par muških ruku i odgovarajuće bušilice. Tačne instrukcije su opisane u uputstvu. Prvo se obeleži mesto na zidu, izbuše se rupe, stave tipli ( koji su u kutiji sa još nekim pratećim elementima ), nosač se ušrafi, proveri i tek sada se lako okači TV. Bitno je da se po VESA standardu “gađaju” rupe na nosaču za TV sa samim modelom televizora.

VRSTE NOSAČA

Ukoliko ste rešili da TV postavite na zid poput slike, a niste skloni promenama, za vas je idealan fiksni TV nosač. Ako ne vidite potrebu da menjate položaj TV-a, onda je vama dobro da TV bude stalno na istom mestu. Manje je – više! 

Ako ipak hoćete nosač koji može da se pomera vertikalno ili horizontalno, birajte nosač sa nagibom. Ova prednost vam omogućava, ukoliko se vaš TV nalazi u velikoj prostoriji pa vam smeta direktna svetlost, da ga jednostavno pomerite i nastavite sa gledanjem. Ovo je odlično rešenje za povremeno pomeranje. Birajte ove nosače za televizore velikih dimenzija koje pomerate po vašim potrebama.

Ukoliko želite više pomeranja sa većim mogućnostima, odaberite zglobni nosač za TV. Njime pomerate TV od zida, čak može da se pomeri pod pravim uglom u odnosu na zid. Ovi nosači su za one osobe koje se ne zadovoljavaju prosečnim stvarima i žele da udovolje sebi.
Srodni tekstovi:


Šta jedan apartman u beogradu treba sve da ima da biste maksimalno uživali I bili bezbrižni ?

U velikim gradovima, metropolama, postoje mnogi luksuzni apartmani i to je sasvim očekivano. Aparman...

Detaljnije

Najnoviji Redmi Note 10 5G od danas dostupan u pretprodaji

Zainteresovani kupci od danas mogu poručiti novi Redmi Note 10 5G preko zvaničnih maloprodajnih part...

Detaljnije

Ragade na bradavicama i dojenje

Ragade, odnosno naprsnuća kože na bradavicama dojki mogu stvoriti dosta neprijatnosti i bola na samo...

Detaljnije

Situacije u kojima ljudi koriste rent a car čak i kada imaju svoj auto

Usluga rent a car korisna je i onima koji imaju svoje automobile, a naravno tek je korisna onima koj...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS