Dostava hrane – najbrži način do najboljih ukusa
Dostava hrane je pogodnost koju sada pruža gotovo svaki ugostiteljski objekat. Doba pandemije je od ove delatnosti napravila biznis, jer se broj korisnika dostavljene hrane enormno uvećao. Nekih dana i meseci smo morali da hranu naručujemo, jer nismo imali drugog izbora, a sada nam se izgleda ito jako dopalo. 

Ko naručuje hranu preko dostave?

Bukvalno svi. Ako ne računamo dostavljanje namirnica iz većih marketa (što je opet hrana), iz dostave hrane možemo izuzeti samo ljude starije životne dobi. Dakle, žurke su postale nezamislive bez poručivanja hrane. Logično, ko bi sad organizovao, naručivao, čekao i sam dopremao ketering, kada sveža, tek pripremljena hrana za vrlo kratko vreme može da bude tu. Isto se odnosi i na „sedeljke“... Više nisu dovoljne samo kokice ili palačinke dok kolektivno, u društvu gledamo najnoviji film, ili poslednju sezonu omiljene serije, ili pratimo Evroviziju. Neophodno je da ekipa usaglasi ukuse za to veče ili, pak, svako za sbe izabere ono što mu se trenutno jede.

 Sve su ređa ustaljena porodična okupljanja pri kojima se tačno zna redosled svih jela koja su na meniiju i to se ne menja decenijama (meze, supa, svinjetina i krompirići uz salate, kolač, kafa ili slično). Sad se uredno porodica okupi, domaćica nešto pripremi, ali dobar deo ručka se reši pomoću dostave hrane. S obzirom na to da vam mogu dostaviti, apsolutno svu hranu -  pice, paste, sendviče, palačinke, razne poslastice, sve vrste roštilja, priloga i dodataka, čorbe, supe, specijalitete svih mogućih kuhinja (azijske, italijanske, meksičke, kineske, domaće kuhinjje, ...), sve češće i trudnice ili novopečene mame koriste blagodeti dostave hrane. 

Teško je brinuti o bebi, kući, još i o ručku... Iz tog razloga mame sve reše jednim telefonskim pozivom i imaju svo vreme ovog sveta samo za svoju porodicu, a i mir je u kući. Ranije se za 1. maj obavezno raspaljivao roštilj, ali poslednjih godina dostava hrane je i to promenila i učinila da se za taj praznik svi ludo zabave i da niko nikakvim pripremama i spremanjem nije opterećen.

Kako „dostaviti hranu“ sebi?

Vrlo jednostavno! Gotovo da svaki ugostiteljski objekat sada ima i svoje dostavljače, ali ukoliko to nije slučaj, dovoljno je da preko mobilne aplikacije pronađete svoj omiljeni restoran ili, recimo, piceriju i da ukucate porudžbinu (Donesi.com, Glovo,...). oni vas obaveštavaju o tome koliko je konačan iznos, vi birate kako ćete platiti (keš ili kartica) i jasno istaknu vreme za koje će vam hrana biti dostavljena, što su u obavezi da ispoštuju. 

Hrana se može poručiti i jednostavnim guglanjem, odnosno, tako što pronađete ono što vas interesuje i jednim telefonskim pozivom rešite sve. Dostava hrane ne košta puno u odnosu na celokupnu cenu porudžbine, a znači nam mnogo. Sa druge strane, dostavljači uopšte ne prolaze loše sa zaradom i svim bakšišima, tako da ne treba da vas čudi ako čujete da je neko, recimo, tokom pandemije ostao bez posla i počeo da radi kao dostavljač hrane. 

Ono što je takođe dobro imati u vidu – iako cene goriva skaču, veliki broj dostavljača dostavu hrane vrši koristeći bicikl ili električne trotinete, pa ne bi trebalo da se u skorije vreme cena ove usluge poveća. Dostava hrane je navika koja je kod nas došla sa Zapada još pre, ali su doskorašnje prilike još više proširile to tržište, tako da ćemo se sada teško vratiti ranijim navikama.Srodni tekstovi:


ZAŠTO SU PAMUČNE POSTELJINE BROJ JEDAN?

Bez obzira na mnogobrojne materijale od kojih se prave kućni i odevni predmeti, preimućstvo definiti...

Detaljnije

Renoviranje kupatila – o čemu treba voditi računa

Adaptacija ili renoviranje kupatila nije ni malo jednostavan i lak zadatak. Bilo da li ste kupili no...

Detaljnije

Nakit koji će te učiniti posebnom

Detalji su ti koji oplemenjuju i uvek se zato na njih najviše i obraća pažnja. Nekada je dovo...

Detaljnije

Želite da koristite bežične bubice? Evo na šta treba da obratite pažnju

Ukoliko ste se već odlučili da koristite bežične bubice, neophodno je i da saznate nešto o nj...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS