Škole jezika sele nastavu na internet


Obrazovanje


Pandemija korona virusa promenila je dosta stvari u životu svakoga od nas. Obrasce koje smo godinama gajili. Održavanje velikih skupova, okupljanje grupa, sve se svelo na minimun. Neki su i pre pandemije strane jezike učili onlajn, putem interneta. Ali za većinu učenje jezika vezuje se za nastavu u školi jezika. Za sve one koji ne žele da odustanu od tog principa po kome se znanje može steći isključivo u školi jezika, dobra vest je da su se mahom sve škole prilagodile novonastaloj situaciji i njihovi predavači drže časove onlajn.

Prednosti onlajn učenja

Iako kažu da živi kontakt i druženje ne može ništa da zameni, škole jezika koje su uvele onlajn nastavu uspele su da obuhvate sve ono što bi trebalo da sadrži čas koji se održava uživo. I ne samo to. Glavna prednost jeste što ovakav vid nastave štedi vreme polaznicima. Važno je samo da polaznici imaju dobru internet konekciju i učenje može da počne. Postoje indicije da se znanja dosta brže usvajaju ukoliko ih dobijate u poznatom prostoru, u ovom slučaju u sopstvenom domu. Tako da to možda može biti još jedna od prednosti onlajn škole jezika. Osim toga, onlajn predavanje je dosta fleksibilnije od onog konvencionalnog, pa ne morate da jurite da ne biste zakasnili na čas. Ovo naročito godi zaposlenima, kako bi što bolje uskladili svoje obaveze. Ne morate ni da odvajate novac za prevoz, ali ni za nastavni materijal. Dobra stvar je i to što se onlajn predavanja uglavnom snimaju, pa ih je moguće odslušati i nakon završenog časa, u slučaju da polaznici nisu bili pažljivi ili su nešto preskočili. To im omogućava da usvajajnje znanja prilagode svom tempu, a ne da se prilagođavaju grupi, kako obično biva na konvencionalnim predavanjima u školama jezika. Kako je komunikacija neizostavn deo učenja stranog jezika, nje ne nedostaje kada su u pitanju onlajn predavanja. Zahvaljujući aplikacijama Skype, Zoom i drugim, moguće je ostvariti komunikaciju i video prenos u realnom vremenu, tako da to ne treba da brine nikoga ko se odluči na ovaj vid učenja.

Ima li učenje na daljinu mane

Kao i sve u životu, tako i u učenje na daljinu ima svoje prednosti i nedostatke. Jasno je da je ono postojalo i pre pandemije, ali je svakako postalo dominantno tokom nje. Na prvi pogled čini se da ovakav vid učenja, umesto odlaska u školu jezika olakšava život polaznicima. I to je donekle istina. Ali, ne bi trebalo da zapostavimo činjenicu da postoje ljudi kojima više prijaju konvencionalna predavanja, živi kontakt, razmena mišljenja. Osim učenja, koje jeste cilj, važna je i saradnja i takmičenje, koje pojedine ljude zasita i pokreće. Zbog toga mnogi nikada ne bi menjali učionicu za neki skajp sastanak ili tome slično. Jednostavno, tradicionalna nastava ima predavača koga uvek možete da pitate ono što vas muči, kao i da sa ostatkom grupe prodiskutujete na temu koja vas intrigira. Pored toga, jedna od mana onlajn učenja u odnosu na učenje u školi jezika jeste i ta što nemaju svi polaznici podjednako brz i stabilan internet, pa se tako često dosta vremena gubi na tehničke stvari pre nego li što predavanje uopšte krene. 








Srodni tekstovi:


Sve što treba da znate o kapsulama za nespresso

Jedan od najpoznatijih toplih napitaka širom sveta, pa tako i kod nas, jeste kafa. Ona može b...

Detaljnije

Zatezanje i oblikovanje celog tela putem Total Body Liftinga

Ukoliko ste se ranije borili sa preteranim viškom kilograma, pa se odlučili da poradite na to...

Detaljnije

Izjava povodom odluke američkog okružnog suda u okrugu Kolumbija

Beograd, Srbija, 26. maj – Kompanija Xiaomi, globalni tehnološki lider, sa zadovoljstvo...

Detaljnije

Zašto su rolo zavese najpopularnije u poslovnim prostorijama

Kada danas pogledate oko sebe, dok idete, recimo na posao, primetićete koliko se novih poslovnih zgr...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS