Kako kroz zabavu učiti engleski jezik sa decom?


Porodica

Učenje engleskog jezika ne treba da bude naporno i dosadno, ne treba da prelistavate knjige i rečnike u nedogled ili da bubate iz knjiga. Postoji toliko zabavnih načina da se uči engleski, uz filmove i serije, uz slušanje muzike, čitanje članaka na veb-stranicama, kroz igru. Učenje kroz igru nije samo za decu. Učenje engleskog može biti veoma zabavno, uz rešavanje ukrštenih reči, rebusa, osmosmerki ili kroz društvene igre. Društvene igare na engleskom koje se mogu igrati kod kuće, su odlične jer roditelji grade posebnu vezu sa decom, ali i ukazuju na postojanje različitih načina razmišljanja. Tako kroz igru grade porodičnu, toplu atmosferu u domu, ali i uče dete da od malena prihvata različitost mišljenja.

Društvene igre na engleskom koje podstiču kreativnost

Da bi decu naučili da se igraju i kroz igru uče, roditelji mora da se posvete igri i nađu pravu igru koja će zadovoljiti zahteve i potrebe deteta i omogućiti mu da kroz igru uči, ali prvenstveno da se zabavi. Ima različitih društvenih igara, kroz koje možete sa detetom da usvajate reči, praktikujete jednostavne gramatičke teme i jednostavne funkcije. Najviše je društvenih igara na engleskom u kojima igrači pogađaju reči, u tom pogađanju, razmišljaju i govore na engleskom, imenuju životinje, hranu i predmete koji počinju na različito slovo, nalik na igru 

„Na slovo na slovo“. Ima i onih igara u kojima deca treba da sastave rečenice od ponuđenih reči, reči su prilagođene deci najmlađeg uzrasta, a od njihove mašte zavisi igra koja može biti veoma zanimljiva i kreativna, uz rečenice vrlo šaljive i interesantne. 

U igri „Mačka u šeširu“ deca sastavljaju jednostavne rečenice od ponuđenih reči na engleskom, a rečenice su proste, imaju subjekat, predikat, objekat. Jedna od vrlo zanimljivih igara je „Roll & Play“ u kojoj deca bacaju kocku i tako biraju karticu prema boji koja je na kocki. Nema pobednika i gubitnika, već se igra igra sve dok imate inspiraciju da sastavljate ogroman spisak boja, brojeva, životinja, delova tela i emocija na engleskom. Na karticama su uputstva u imperativu, dete dobija zadatak da izgovori određenu reč na engleskom. Igru možete proširiti prema interesovanjima deteta, ono samo može da napravi kartice sa zadacima. 

Vrlo interesantna igra je „Šoping lista“ u kojoj igrači treba da sakupe sve namernice sa spiska, kako bi popunili korpu za kupovinu. Kroz ovu igru uči se pravilno imenovanje i čitanje naziva prehrambenih proizvoda. Vrlo kreativna igra je „Tell-a – Story“. U ovoj igri dete treba da sakupi pet kartica iste boje, ali kartice imaju različite slike. Igrači treba da ispričaju priču koristeći slike. Ova igra je otvorenog tipa, od igrača zavisi kako će pričati priču, pa se mogu igrati učenici na različitom nivou učenja jezika.

Društvene igre na engleskom su prava zabava za celu porodicu.


Igra stvara odgovarajuće okruženje za razvoj i rast

Kroz igru se gradi podsticajno govorno okruženje, ne samo na maternjem jeziku, nego i na stranim jezicima. Pravila igre i različite situacije u koje dete dolazi kroz igru, navode ga da koristi naučeno leksično gradivo i jezičke modele. Ne morate se truditi da lutate i tražite sve gore navedene igre, uz najmanju kreativnost, možete ih sami napraviti i uživati sa decom u učenju kroz zabavu.






Srodni tekstovi:


Vitamin D: Ključni činilac za jak imuni sistem i prevenciju bolesti

Vitamin D je esencijalni nutrijent koji ima ključnu ulogu u održavanju zdravlja našeg organiz...

Detaljnije

Letovanje u Turskoj sa decom – Najbolja iskustva za 2024. godinu

Turska je jedna od omiljenih destinacija za porodično letovanje zahvaljujući svojim prelepim plažama...

Detaljnije

Stvari o kojima morate da razgovarate sa svojim ginekologom

Kada je reč o seksualnom i reproduktivnom zdravlju, teško je uvek znati šta sve spada ...

Detaljnije

Topla strana minimalizma u uređenju kupatila

Minimalistički dizajn se fokusira na pročišćavanje prostora, u smislu odbacivanja svih suvi&s...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS