Sve prednosti IPTV-a


Tech

Do sad ste već verovatno čuli za IPTV, jer skoro svi operateri nude ovu uslugu u okviru svojih paketa. Međutim, da bismo se odlučili za bilo koju novu uslugu, moramo da sagledamo sve prednosti, kao i mane, odnosno nedostatke. Svako drugačije gleda na prednosti i na nedostatke, jer svako ima drugačije prioritete. Zato ćemo u ovom tekstu govoriti o prednostima IPTVa, a vi sami ocenite da li su te prednosti ono što je vama potrebno u ovom trenutku. 

Svakako da treba da obratite pažnju i na sve druge mogućnosti, da sagledate prednosti i nedostatke svih paketa i da onda donesete konačnu odluku u vezi sa uslugom, koju ćete plaćati minimum godinu dana, a po potrebi i konkretnom dogovoru možda i više. 

Detaljan pregled programa svih kanala 

Gledanje televizije preko interneta je korisno i dobro zato što imate mogućnost da pogledate čitav spekat programa, koji nude IPTV kanali. Unapred ćete znati šta sve možete da očekujete, kada tačno i koliko će trajati. Prema tome možete i da planirate svoje vreme i svoje obaveze i da sa nestrpljenjem očekujete možda premijeru vaše omiljene serije ili nekog dobrog filma. Televizije prethodno definišu svoje programske šeme, u koje vi možete imati uvid, ukoliko koristite IP televiziju. 

Mogućnost snimanja programa - serija, filmova, emisija... 

Možda jedna od glavnih prednosti televizije preko interneta jeste i mogućnost snimanja određenih emisija, filmova, serija i bilo kakve druge vrste programa, koji vas zanima. Jasno je da je danas vrlo teško prilagoditi svoje obaveze programskoj šemi, jer vrlo često ostajemo na poslu duže, imamo obaveze posle posla i jednostavno ne stižemo da uključimo televizor po ceo dan, čak i kada dođemo kući. Ipak, postoji i rešenje za to i ne morate da čekate da se neka serija pojavi na internetu ili film, već možete  baš u to vreme da snimite i da pogledate onda kada budete imali vremena. Poznato vam je i da mnoge emisije nikada ne osvanu na internetu, te ukoliko ste ljubitelj neke određene, onda je IPTV idelana opcija za vas. Snimanje treba uključiti ranije, odnosno podesiti parametre, tako da se snima određena emisija. Uprošćeno rečeno, treba zakazati snimanje. Još jedna dobra stvar kod internet televizije je ta što možete snimati više programa u isto vreme. To znači da nećete imati stres kada budete morali da birate da li ćete gledati utakmicu ili seriju. 

TV i preko telefona i drugih uređaja 

Još jedna interesantna prednost jeste da televiziju možete gledati i preko telefona, ukoliko imate IPTV. Jednostavno je i lako za upotrebu. To znači da se možete zavaliti u vašu omiljenu fotelju, biti u vašoj sobi i gledati sve ono što se emituje u tom trenutku na tv-u. Jednostavno je zato što će vam za ovu vrstu uživanja biti potrebna samo određena aplikacija. Televiziju možete gledati i preko drugih pametnih uređaja. 

Najveća prednost - IPTV i na starijim modelima televizora

Za one koji imaju starije modele televizora i koji nisu u mogućnosti da sebi trenutno obezbede nove,  ovo je najveća prednost. Dakle, dobro je znati da se ove prednosti možete imati, a da pritom ne uložite mnogo. Stariji modeli televizora takođe podržavaju internet televiziju, sve što će vam biti potrebno je – set top boks. 






Srodni tekstovi:


Koja pravila ponašanja podrazumeva probna vozačka dozvola?

Probna vozačka dozvola je do skoro trajala godinu dana, u okviru kojih je trebalo pridržavati se odr...

Detaljnije

Momo Kapor – slikar, književnik i novinar

Rođen je u Sarajevu  1937. godine a preminuo u martu 2010. godine u Beogradu, u sedamdeset i tr...

Detaljnije

KORISNI SAVETI ZA ODRŽAVANJE ZAVESA

Svaki enterijer bilo da se radi o domovima, poslovnim prostorima i drugim javnim ustanovama oplemenj...

Detaljnije

Zašto raste tražnja za sudskim prevodiocima za hrvatski jezik?

Zadnjih nekoliko godina sve je veća potražnja za prevodiocima na hrvatski jezik. Iako se i dalje naj...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS