Saveti za izbor slavina za sudoperu


Dom Dom


Ranije to nije bio slučaj, prosto zato što su na tržištu bile vrlo malobrojne slavine za sudoperu. Danas, kada se na tržištu može naći veliki broj proizvoda, čini se da uopšte nije tako jednostavno izabrati odgovarajuću. 

Iako se mnogi najpre rukovode dizajnom, mora se priznati da je ipak mnogo važnije da karakteristike određene slavine koju izaberete budu odgovarajuće, odnosno da u potpunosti sve zahteve koje imate ispune. Na svu sreću, brojni su proizvodi prisutni na tržištu, pa je samo potrebno da najpre zatražite savet od vodoinstalatera, koga ćete i angažovati za ugradnju slavine, te da čujete i njegovu preporuku u vezi sa time koji proizvod bi trebalo da kupite. Zapravo jedino tako i možete biti sasvim sigurni da nećete pogrešiti prilikom izbora.

Čime se treba rukovoditi prilikom kupovine slavine za sudoperu? 

Uopšteno rečeno, na tržištu se najpre mogu naći slavine za sudoperu za nizak pritisak i za visok pritisak, kao i one sa dve, odnosno sa tri cevi. Iako mnogi najpre obraćaju pažnju na dizajn, ovo je mnogo važnije o čemu treba voditi računa prilikom kupovine. 

Najčešće se ljudi odlučuju za kupovinu onih slavina, koje su namenjene visokom pritisku i koje imaju dve cevi. Jedna od tih cevi služi za povezivanje sa hladnom, a druga sa toplom vodom, odnosno sa kuhinjskim ili sa kupatilskim bojlerom. 

Da ne biste tu pogrešili, potrebno je da pre kupovine slavine za sudoperu izvršite odgovarajuće provere ili se konsultujete sa vodoinstalaterom. 

Uopšteno važi pravilo da ako bojler u kupatilu, na koji će biti povezana slavina, ima sigurnosni ventil, to znači da možete koristiti kuhinjske slavine koje su namenjene za visok pritisak. 

Na tržištu postoji i slavina koja ima tri cevi i koja se najčešće koristi ukoliko u kuhinji postoji protočni bojler, a koji nije pod pritiskom. Naravno da to u velikoj meri zavisi od modela, pa se tada preporučuje da slavine za sudopere budu one koje su namenjene za niski pritisak. 

Svakako je uvek najbolje da porazgovarate sa majstorom ako se u to ne razumete, kako biste zaista odabrali najbolji mogući proizvod. 

Dizajn nije od presudne važnosti 

Iako mnogi najpre ne samo slavine za sudoperu, nego i mnoge druge elemente u kući biraju upravo po spoljašnjem izgledu, odnosno dizajnu, treba znati da je to ono o čemu najmanje treba voditi računa. Naime, mnogo su važniji kvalitet i karakteristike određenog proizvoda, odnosno da li konkretne slavine za sudoperu mogu da se ugrade u vašu kuhinju ili ne. 

Pojedini proizvodi podrazumevaju i dodatne funkcije, pa i o tome treba voditi računa prilikom kupovine. Takođe je važno da naročito obratite pažnju na to da li postoji određena vrsta garancije na proizvod koji ste izabrali. 

Naravno da u zavisnosti od karakteristika koje imaju, odnosno od kvaliteta i od proizvođača zavisi i koliko će koštati slavine za sudoperu. Ukoliko vam je cena od presudne važnosti, onda niste na dobrom putu, jer je mnogo bitnije da kupite kvalitetnu slavinu, s obzirom na to da je ne menjate svaki čas, već da ona treba da vam traje dugo godina. 








Srodni tekstovi:


Kulturne manifestacije u Beogradu koje morate posetiti

Prestonica Srbije nadaleko je poznata po interesantnom sadržaju koji ima u ponudi i brojnim kulturni...

Detaljnije

Kako prilagoditi negu vašem tipu kože?

Danas je izbor kozmetike zaista porastao i u budućnosti se vidi kako će sve više rasti. Ovo n...

Detaljnije

Mogu li se patike nositi uz muško odelo?

Da, naravno! U prilikama koje zahtevaju nošenje odela, više se ne morate odreći omilje...

Detaljnije

Da li zaposleni imaju privatnost na poslu?

Ako znate da poslodavac prati svaki vaš korak na poslu, kao i svaki klik, onda znajte da to n...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS