Prevara u vezi - od sumnje do prisluškivanja


Zdravlje

Visok broj sklopljenih brakova se završi prevarom. Iako neka istraživanja naginju jednom polu da češće vara, realnost je da podjednako varaju i žene i muškarci. U svakome se ponekad javi određen crv sumnje, koji se može pokazati opravdanim ili ne. Uglavnom se upali neka nevidljiva lampica da nešto nije u redu. Mada, ukoliko je jedna strana previše ljubomorna dešava se da se prevara uobrazi i da potpuno poremeti sklad u vezi. Nekada su prevare očigledne, partner sam prizna, nekada se otkriju potpuno slučajno, a nekada je potrebno uložiti malo više truda da bi se došlo do istine.

Sumnja

Čim se oseti nemir počinje da se zamišlja neki loš scenario. Gde je partner kada nije sa vama i da li ste upravo prevareni. Prestaje normalna komunikacija među partnerima i raste nezadovoljstvo. Iako znate da nije pametno gledati tuđ telefon, mnogi su u vezi i braku ber jednom pogledali u telefon svog partnera, pa čak i kada nisu imali osnovanu sumnju. Počinjete da se osećate loše, počinje da se javlja bes koji je propaćen sa tugom i nevericom.

Prisluškivači

Ukoliko ne dolazi do očigledne prevare u kojoj partner sam priznaje da je prevario, gledanje u mobilni telefon partnera predstavlja samo početak. Nepoverenje urušava zdrav odnos i počinjete da se ponašate neuobičajeno. Iako znate da nije u redu, prevelika sumnja dovodi do radikalnijih mera. Mnogi koji su sumnjali u prevaru su proveru odveli na drugi nivo prisluškivanjem telefona partnera, čak i postavljanjem prisluškivača u stan ili auto. Nema dileme da je ovo radikalna i u većini država zakonom zabranjena radnja, ali je, sa druge strane, nešto sada veoma dostupno i jednostavno.

Razlozi prevare

Razloga ima više ali se uvek grupišu oko istog, a to je nedostatsk vremena jedno za drugo, otuđenje,  želja za nečim novim i za avanturom. Potrebno je kloniti se kolotečine i raditi na svojoj vezi/braku iz dana u dan. Nije dovoljno samo obeležiti godišnjicu ili rođendan ukoliko ostatak vremena niste prisutni u vezi.  Koliko puta ste čuli da je vezu potrebno zalivati kao cveće? Ugledajte se na to. Ukoliko se cvet ne zaliva – uvenuće. Ukoliko vezu ne negujete , udaljićete se zasigurno. Budite iz dana u dan prisutni u svojoj vezi, uzivajte sa partnerom u ljubavi koju ste izgradili.

Pomirenje

Parovi koji su uspeli da se pomire nakon prevare nisu mit. Međutim, ukoliko se celokupna situacija ne izbaci na čistac i ako se stvari guraju pod tepih odnos i dalje trpi. Pored prevare, nepoverenje će biti još veće i vas odnos postaje tempirana bomba. Često prevareni partner nastavlja posle oproštaja da se vraća na tu situaciju i da partnera koji je prevario podseća na to uz pridike i prebacivanja. Takve veze se završavaju krahom.Potrebno je mnogo razgovora i strpljenja kako bi se veza vratila na pravi kolosek ili bar na početak gde bi obe strane priznale da su voljne da daju svojoj vezi još jednu šansu.


Srodni tekstovi:


Izborite se sa suvim vazduhom tokom zimskog perioda uz pomoć nekoliko trikova!

Zima sa sobom donosi toplinu doma, udobnost gustih pokrivača i zadovoljstvo u šoljici vruće č...

Detaljnije

Rančevi na točkiće čuvaju zdravlje kičme

Koliko puta ste čuli da se dete žali na težinu školskog ranca koji nosi na leđima? Ranče...

Detaljnije

Benefiti redovnog servisiranja automobila

Svako ko ima u svom vlasništvu automobil zna da je u obavzi da ga redovno servisira. Ali za&s...

Detaljnije

Prirodna rešenja za kašalj

Kašalj pa i takozvano nakašljavanje kao i kašljucanje nešto je št...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS