Kapsule za kafu: ukusi za svakoga


Hrana i piće Hrana i piće

Kapsule za kafu Capsule4me

Kafa je opuštajući, osvežavajući i napitak bez koga većina ljudi danas ne započinje novi dan. Pruža jednostavnije razbuđivanje, ali i daje mogućnost da predahnete od obaveza, sednete i u miru ispijete „jednu šoljicu“. Danas je dostupno mnogo različitih vrsta kafa: prema ukusima, načinu pripreme i sastojcima. Svako može pronaći željeni ukus za sebe.

Savremena, moderna i kvalitetna kafa jeste ona koja se priprema uz kapsule za aparate. Izaberete vaš omiljeni ukus po pristupačnim cenama, ubacite jednostavno u aparat, i vaš napitak je spreman. Raznolikost ukusa koje imaju poznate nespresso kapsule je u tom obimu, da nekada ne možemo da poverujemo da pijemo kafu.

Čarolija ukusa jedne kapsule za kafu

Kapsule za nespresso aparate imaju različite ukuse, i dostupne su i na našem tržištu. Kombinacija ukusa kreira se povezivanjem više vrsta kvalitetnih, svetskih kafa širom sveta, uz dodatke aroma i ukusnih sastojaka. Od čisto gorke kafe, najsličnijoj našoj, odnosno domaćoj kafi, ukusi se nižu uz mogućnosti biranja kapsula sa dodatkom šećera različitog intenziteta, mleka i drugih dodataka. Uz bogatu penu koja se dodaje uz kapsule za aparate, vaša kafa biće jedinstvena. Pored klasičnih ukusa gorke ili slađe kafe, nespresso kapsule imaju više desetina različitih ukusa. Moguće je odabrati one sa dominacijom čokoladnih ukusa: crne, belgijske, bele ili mlečne čokolade, kao i karamel.

U kapsulama se kreiraju razne mešavine zrna kafe, sa drugim ukusima koji bude draž i preferiranost kod ljudi. Ovakva kafa može da bude zamena za zaslađivač, dezert ili slatkiš. Može se birati ukus, jačina ukusa, željena aroma kafe i količina kafe u šoljici. Sadržaj u šoljici može biti svetlije, ili tamnije boje, u zavisnosti od stepena razblaživanja. U vezi sa tim, kafe mogu biti ređe, kremaste ili guste. Ukusi se formiraju za svaku pojedinačnu kapsulu, i to najčešće kombinovanjem više različitih zrna, sa dobro poznatih svetskih područja proizvodnje kafe, kao što je brazilska kafa, indijska kafa ili kubanska kafa.

Raznolikost kapsula za kafu

Na tržištu naše zemlje, a i šire, dostupno je mnogo različitih vrsta kafa. Kapsule za aparate se razlikuju od proizvođača do proizvođača, jednostavnosti pripreme i svojstvima. Kada posmatramo generalno, postoje određene vrste i ukusi kafe koji su univerzalno dostupni. Nespresso kapsule obiluju i tim ukusima. Tako, dobro poznata espresso kafa kreira se od četiri vrste svetski poznate kafe, koja se odlično priprema iz kapsule za aparate. Ujednačenog je i blažeg ukusa, i obično se služi kao „kratki“ ili „produženi“, kao i bez ili sa dodatkom mleka. Obično se i poslužuje u šoljicama ne većim od 50 ml. Tu je i poznata intenso kafa, koju karakteriše znatno intenzivniji ukus, jak miris i upečatljiva kombinacija zrna sa nekoliko svetskih područja. 

U vezi sa izuzetno snažnim ukusom, najčešće se jedna kapsula kafe priprema u šoljicama od 25 ml. Pored ovih vrsta, koje se pripremaju u manjim šoljama, tu je i poznata lungo kafa, u kojoj možete uživati čak u visokoj časi, od više od 100 ml. Radi se o kombinovanju četiri različite vrste kafe u jednoj kapsuli, koja daje veliku količinu nespresso kafe za konzumaciju. Svaka kapsula ima svoju jedinstvenu boju, oznaku intenziteta ukusa, ali i za kakvu pripremu je odgovarajuća – espresso kafu, makijato, kapućino, ili nešto drugo.

Kapsule za aparate su odlično rešenje za brzo, jednostavno i kvalitetno pripremanje kafe. Dostupnost velikog broja različitih vrsta, pruža mogućnost za pronalaženje omiljene kombinacije sastojaka. Nespresso kapsule nude široku paletu ukusa, u kojima možete svakodnevno uživati.

Pročitajte još zanimljivih tekstova o hrani i piću.

Srodni tekstovi:


Kako upotrebom nove tehnologije možete značajno unaprediti svoje poslovanje?

Kompanije se danas susreću sa velikim brojem izazova u svom poslovanju. Međutim, zahvaljujući razvoj...

Detaljnije

PVC ili drvena stolarija: Šta izabrati?

Za našu kuću ili stan uvek želimo da izaberemo ono najbolje. Želimo da izaberemo ono š...

Detaljnije

Koja je udobna obuća za trudnice?

Tokom trudnoće nastaju razne promene u hormonima, što se uočava na telu svake žene. Jedna od ...

Detaljnije

Trap automobila i zamena auto delova

Trap-vešanje automobila se sastoji od međusobno povezanih delova koji zajedno omogućavaju bez...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS