Pogledajte koji su najbolji nosači za bicikle prema tipu automobila koji vozite


Automobili Turizam Turizam


Biciklizam je sve popularniji kod mlađe populacije, kako zbog toga što je vožnja bicikli odlična vežba za održavanje zdravlja, tako i zbog toga što su bicikle jedno od najekološkijih prevoznih sredstava. Ljubitelji biciklizma već par meseci mogu da uživaju u vožnji svojih dvotočkaša, a mnogi od njih se opredeljuju da bicikle ponesu i na odmor kako bi uživali u prirodi i što bolje upoznali predeo koji obilaze. Prevoz bicikle nije jednostavan ukoliko putujete manjim automobilom ili na odmor idete sa više osoba, jer su bicikle prilično velike i ne mogu se baš lako smestiti u auto. Jedini način za to je skidanje prednjeg točka, ali ni to nekada nije dovoljno pogotovo ako imate mali gepek, a vozite putnike i na zadnjem sedištu automobila. 

Zbog toga su idealno rešenje nosači za bicikle koji se montiraju na automobil. Ako ste i Vi jedan od onih koji vole aktivni odmor i želite da ponesete svoju biciklu na letovanje objasnićemo Vam koji su nosači za bicikle najbolji za Vas.

Pre svega, treba da imate na umu da postoje tri vrste nosača za bicikle – oni koji se montiraju na krov, oni koji se montiraju na gepek automobila i nosači za bicikle koji se montiraju za kuku automobila. Nosači za bicikle se biraju prema tipu automobila, a mi ćemo Vam objasniti koje su prednosti i mane obe vrste nosača.

Nosači za bicikle koji se montiraju na krov

Krovni nosači za bicikle su najbezbednija opcija za prevoz jer ne postoji mogućnost da se bicikla ošteti prilikom parkiranja ili da ih neko drugo vozilo na putu zakači. Međutim, nisu pogodni za visoke automobile, odnosno terence jer se sam nosač i bicikla teže postavljaju na krov. Krovni nosači su odlično rešenje za osobe koje često prevoze bicikle zbog toga što ne moraju da se skidaju kada se jednom postave, a na njih se mogu pričvrstiti i koferi, skije ili daske za surfovanje. Pored toga, krovni nosači ne blokiraju vrata od gepeka ili kuku za vuču automobila. Jedna od mana im je to što se na krovnim nosačima mogu prevoziti samo dve bicikle.

Nosači za bicikle koji se montiraju na vrata od gepeka

Nosači za bicikle za gepek su jedna od najpopularnijih opcija prevoza bicikala. Njihovoj popularnosti doprinosi i cena jer su ovi nosači prilično jeftini. Mogu se postaviti na bilo koji tip automobila jer se podešavaju po visini. Mana im je to što lako može doći do oštećenja bicikle u toku transporta, jer postoji mogućnost da je zakači neko drugo vozilo. Ako se odlučite za kupovinu ovakvog nosača za bicikle morate znati da se može desiti da se prilikom transporta ošteti i lak na Vašem automobilu.

Nosači za bicikle koji se montiraju na kuku automobila

Postoje dve vrste ovih nosača za bicikle – u obliku slova „S“ i slova „T“. Nosači koji se pričvršćuju za kuku automobila su praktični zbog načina postavljanja zbog položaja. Prilikom transporta bicikle ne može doći do oštećenja farbe automobila i prilično su jednostavni za postavljanje. Mana im je to što blokira gepek i mogu biti prilično nestabilni, pa postoji opasnost od ispadanja bicikle.

Koji god tip nosača za bicikle da odaberete, verujemo da ćete biti zadovoljni izborom i da ćete uživati u aktivnom odmoru u prirodi.








Srodni tekstovi:


Šta treba da kupujete na stovarištima, a šta treba da izbegavate?

Kao što i sami možete da pretpostavite na stovarištima postoji mnogo proizvoda, artika...

Detaljnije

Saveti za kupovinu brushaltera za velike grudi

Pronalaženje adekvatnog grudnjaka može biti veliki problem za devojke i žene sa velikim grudima. One...

Detaljnije

Tri osnovna uzroka povišenog krvnog pritiska

Postoji mnogo uzroka koji potencijalno mogu da izazovu povišeni krvni pritisak. Međutim, ne t...

Detaljnije

Par saveta kako postaviti lavabo u kupatilu

Postavljanje lavaboa u kupatilu može biti zahtevan proces, ali uz pažljivo planiranje i pravilne kor...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS