Ovo su svi neophodni kablovi i adapteri za povezivanje uređaja u kući


Tech

U 21. veku kablovi i adapteri su neizostavni deo svakog domaćinstva. Gotovo da nema kuće u kojoj ne postoji makar punjač za mobilni telefon, a da ne pričamo o drugim stvarima, kao što je povezivanje računara, televizora, kamera, interneta i pojačala i zvučnika. 


Kablovi i adapteri za mobilni


Verovali ili ne, današnji skupi mobilni telefoni se već neko vreme prodaju bez punjača. Ovo je bilo nezamislivo pre samo tri godine. Zbog toga se odvojeno od telefona moraju kupovati kablovi i adapteri kao i punjači.

Kablovi i adapteri za telefone se razlikuju po jačini, odnosno brzini punjenja, i ulazu. Tako neki telefoni imaju USB, a drugi USBC ulaze. To je osnovna razlika među punjačima za telefon. 

U svim dnevnim sobama je postalo uobičajeno da postoji jedan produžni kabal sa mnogo priključenih punjača. Ovo obično stvara gužvu i nije praktično i zbog toga se preporučuje da se koriste punjači na kojima su univerzalni kablovi i adapteri. To znači da USB kablovi imaju dva različita nastavka koji se smenjuju po potrebi, u zavisnosti od toga kakv ulaz za punjač ima mobilni telefon. Ako ovako rešite punjenje telefona neće Vam se praviti gužva i haos oko produžnog kabla. 


Kablovi i adapteri za audio opremu


Za povezivanje audio opreme trebaće Vam specifični kablovi i adapteri. Oni se koriste za povezivanje pojačala sa zvučnicima, tjunerom, ali i računarom. Svako ko se malo bolje razume u zvuk kazaće Vam da savršen zvuk može da se postigne samo u zavisnosti od toga kako su povezani svi uređaji za emitovanje zvuka. 

To zapravo znači da, čak i da imate najsavršenije moguće zvučnike i pojačalo, ništa vam ne znači su vam spojnice lošijeg kvaliteta. I dalje se u toku slušanja muzike mogu čuti šumovi ili će Vam omiljena pesma zvučati daleko drugačije jer nećete moći da čujete određene pozadinske instrumente. Sa pravilno povezanom audio opremom slušanje omiljenih pesama će doneti potpuno novu dimenziju uživanja u kvalitetnom zvuku.

Zvučnički kablovi i adapteri se mogu koristiti i za povezivanje radija i zvučnika ili multimedije u automobilima.


Povezivanje video opreme


Uživanje u dobrom filmu u kućnim uslovima je postala omiljena zabava čak i mladih ljudi. Čak i za ovo će Vam biti potrebni odgovarajući kablovi i adapteri kako biste televizor povezali sa set top boksom ili sa kompjuterom. Ako želite da na TV – u uživate u nekom videu koji ste pustili online preko telefona, a nemate smart televizor, trebaće Vam poseban adapter kako biste povezali dva uređaja.

Slične adaptere ćete koristiti i za povezivanje video nadzora na kući ili na ulazu u stan.


Povezivanje računara


Specifični kablovi i adapteri se koriste za povezivanje svih delova računara. Da biste povezali stariji PC računar sa monitorom novije generacije potrebni su vam specifični kablovi i adapteri. Takođe, moraćete da povežete sa kompjuterom i sve periferne komponente kao što su miš i tastatura. 









Srodni tekstovi:


Sve boje stolice kod bebe

Bebina stolica može da nam kaže puno toga o bebinom trenutnom zdravlju.Iako mnoge roditelje zabrine ...

Detaljnije

Kako povezati kompjuter i TV preko HDMI kabla?

Povezivanje dva ili više različitih uređaja danas je nešto što se vrlo lako mož...

Detaljnije

Zbog čega je nameštaj po meri savršen izbor za uređenje svakog enterijera?

Ako ste upravo pazarili nekretninu, sledeći korak koji vas čeka jeste njeno uređenje. Ukoliko se rad...

Detaljnije

Podizanje grudi hirurškim putem- šta bi sve trebalo da znate

 Ukoliko je pred vama hirursko podizanje grudi neophodno je da budete potpuno informisani po pi...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS