Stil tradicionalne dnevne sobe


Dom Dom

Šta je tradicionalni stil dnevne sobe?

 

Osvežavajuću romantiku i prefinjenost prošlih dana, tradicionalni nameštaj za dnevne sobe snažno se oslanja na engleske tradicije iz 18. i 19. veka, prikazujući bogat tekstil i bogato ukrašene drvene komade. Harmonija i elegancija su u srcu svakog tradicionalnog prostora, naglašavajući zaobljene ivice iznad kvadrata, i vrhunske materijale sa finim završnim obradama. 

Polirano tamno drvo stvara oštar kontrast protiv toplih neutralnih presvlaka i sjajnih metalnih akcenta. Plišane sofe i fotelje uparene su sa prefinjenim vrećicama i jastucima, mešajući klasične cvetne otiske sa čvrstim tkaninama. Tradicionalne dnevne sobe koriste stolove, police i ormare za izlaganje starih knjiga, jedinstvenih artefakata i sitnica koje uživaju u raskošnoj udobnosti raskošnih proizvoda širom sveta. 

Tradicionalne garniture za dnevnu sobu

 

Kada je u pitanju sedenje, tradicionalne dnevne sobe nude raznovrsne udobne opcije, od presvučenih garnitura i fotelja do plišanih taburea i ležaljki. Klasični aksesoari, kao što su čupavi jastučići i ukrasne nitne, daju dostojanstvenu prefinjenost, dok cvetni uzorci igraju poetski nasuprot jednostavnim prugama i čvrstim bojama. Rezbarene drvene noge dodaju klasične karakteristike sofama i tabureima, dok jednostavna fotelja sa ravnim naslonom postavljena uz zid pomaže da se upotpuni prostor i pruži dodatna mesta za sedenje.

 

  • Ugaone garniture

 

Tradicionalne ugaone garniture uživaju u raskošnoj eleganciji i vrhunskom dizajnu. Ove garniture daju visoke standarde i besprekoran ukus sa ultra komforom. Tradicionalne kožne ugaone garniture oduševljavaju šarmom presvlake, klasičnim ukrasima i dugmadi, dok prostrana skladišta unutar njih pružaju mogućnost odlaganja savršene cvetne posteljine.

Tradiocionalne fotelje

 

Moderna, stilska fotelja, prepletena mekom presvlakom ili raskošnim velvetom, može biti napravljena na starinski način, nudeći udobnost za svakog ko sedi na njoj. Sa namotanim oprugama, ručno plisiranim rukohvatima i uokvirenim čvrstim drvenim okvirom, učiniće vaš dom toplim, rakošnim i elegantnim, posebno ukoliko volite da održavate tradicionalne stvari, onda ćete pasti na lep raspon tradicionalnih fotelja širom salona tradicionalnog nameštaja.

Tepisi

 

Iako je sedenje ključno, nijedna tradicionalna dnevna soba nije potpuna bez tepiha. Orijentalni tepisi su osnovni proizvod u tradicionalnom domu, luksuzu i egzotičnom dodiru prostora. Kombinujući bogatu dubinu tonova sa zamršenim cvetnim uzorcima, orijentalni tepisi daju upadljiv kontrast neutralnim tonovima koji često prate tradicionalna sedenja. Čvrste boje i jednostavni geometrijski obrasci su takođe popularni stilovi tepiha. Zapamtite da tradicionalni dekor nudi luksuz i raskošni dizajn, pa neka vaš dnevni boravak tako i izgleda. 

Tradicionalni stolovi i ormari

 

Polirano drvo sjaji u tradicionalnom dekoru, a to posebno važi za stolove i opcije za skladištenje u vašem dnevnom boravku. Vekovna tradicija komada koji su i funkcionalni i dekorativni, tradicionalni stolovi, vitrine i police treba da predstavljaju prirodno ili obojeno tvrdo drvo, dopunjeno mermernim, sjajnim metalnim ili staklenim detaljima. 

Ormari čine upečatljivu sliku, a istovremeno smanjuju nered u vašem prostoru, dok su komode u antiknom stilu odlično mesto za držanje filmova ili knjiga uredno skrivenih od pogleda.

 Traidicionalni dekorativni aksesoar

 

Kada je u pitanju završna obrada dnevnog boravka u tradicionalnom stilu, imajte na umu da ova šema dekoracije često uključuje izgled iz celog sveta kako bi pružila dodir dobro prohodne sofisticiranosti. Kultivisanje kolekcije zanimljivih predmeta i sitnica koje će se prikazati na stolovima i policama, predstaviće vaš besprekoran ukus i jedinstvenu osobnost, pretvarajući vaš prostor u profinjenu umetničku galeriju.

Valjkasti i okrugli jastuci sa dugmetom u sredini pružaju udobnost i stil, dok jastuci u obliku kvadrata pružaju idealan spoj sa vašom ugaonom garniturom ili dvosedom. Pažljivo odabrani dekor kao što su figurice i zidna umetnost pomoći će da se kompletira vaš prostor, a lepo izvedena slika pomoći će da se stvori atmosfera raskošne profinjenosti po kojoj je tradicionalni dekor poznat.

 

 


Srodni tekstovi:


Poslovanje u 21. veku

U 21. veku, poslovanje doživljava transformaciju koja je nezamisliva bez upotrebe savremenih tehnolo...

Detaljnije

Šta je potrebno znati pri kupovini rolo zavese?

Pri uređenju enterijera zavese su bitan detalj. Tepih i zavese su bitat segment pri kvalitetnom živl...

Detaljnije

Stvari koje morate da znate ako kupujete ubodnu testeru

Ubodne testere predstavljaju alat koji je se nalazi na vrhu liste najsvestranijih. To dolazi od činj...

Detaljnije

Momo Kapor – slikar, književnik i novinar

Rođen je u Sarajevu  1937. godine a preminuo u martu 2010. godine u Beogradu, u sedamdeset i tr...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS