Mogu li se patike nositi uz muško odelo?


Moda Moda


Da, naravno! U prilikama koje zahtevaju nošenje odela, više se ne morate odreći omiljene obuće. Za ovo vam čak ne treba ni posebna hrabrost, jer se muške patike danas izrađuju u modelima prikladnim za sve situacije i događanja. Sastavili smo za vas par saveta, kada su u pitanju kombinacije odela i patika, kako biste izbegli neželjene greške u stilu.

Koje odelo najbolje ide uz patike?

Klasična, staromodnija odela, nije baš moguće kombinovati sa muškim patikama jer će izgledati nezgrapno. Za takvu kombinaciju je bolje izabrati moderno, pripijeno odelo, sa tankim reverom ili kragnom. Prilikom izbora kravate, preporučujemo i usku kravatu, odgovarajuće boje uz sako i pantalone. Ako ste više za ležerniju varijantu, možete košulju i kravatu zameniti kvalitetnom majicom u prikladnoj nijansi. Pantalone ne bi trebalo da prelaze preko patika, već da se završavaju malo iznad skočnog zgloba.

Mali predlog: uz plavo odelo, bela majica i jednostavne bele muške patike biće zaista dobar spoj!

Koje muške patike odabrati uz odelo?

Za kombinaciju sa odelom, nikada nećete pogrešiti ako se odlučite za bele ili crne, niske kožne patike. Izbegavajte šare i mnoštvo boja. Pravilo je – što jednostavnije, to bolje! Naravno, patike moraju biti čiste i negovane.

Sledi izbor nekoliko klasika najpopularnijih brendova muških patika, koje odgovaraju nošenju uz odelo:

  • Adidas Stan Smith – univerzalne patike koje savršeno idu i uz formalni izgled. Jednostavna bela koža sa decentnim brendiranjem, čini ovaj model odličnim izborom uz koji svakako nećete pogrešiti.

  • Reebok Club C 85 – čisto tenisku siluetu, ovog modela muških patika, možete odlično upariti sa odelom. Klasična, minimalistička linija, izgleda neverovatno dobro uz pantalone. Reebok je ovaj retro model pripremio za vas u nekoliko harmoničnih boja.

  • Veja Campo Chromefree – eko model patika, održivog brenda Veja, odlično se slaže uz tamnija odela, jer predstavlja kombinaciju bele boje sa crnim V logotipom.

  • Vans Classic Slip On – alternativa mokasinama, koja takođe ide uz formalniji izgled. Savršene su i uz ležerna, letnja i sportska odela. Naročito su popularne u crno-beloj boji, a gornji deo ovih muških patika, od platna, posebno dobro izgleda u kombinaciji sa sportskim jaknama. Pored toga, verovatno da ne postoji obuća udobnija od Vans Classic Slip On.

  • Nike SB Stefan Janoski RM Premium – još jedna patika sa skejterske scene koja takođe izgleda izuzetno dobro uz odelo. Posebno premium kožni modeli imaju veoma elegantan izgled.

Savet: za veoma formalne prilike sa strogim kodeksom oblačenja, kao što je smoking i večernje odelo, savetujemo da patike ipak ostavite u ormaru. U ovom slučaju će elegantne crne cipele biti mnogo bolje rešenje.


Ne zaboravite čarape!

U ovom slučaju, kada muške patike kombinujete sa odelom, možda je bolje ipak zaboraviti čarape, ili nositi one „nevidljive“! Posebno, jer nogavice modernih odela sežu do iznad gležnja. Ukoliko igrate na sigurno, što se tiče stila, odlučite se za prigušene boje čarapa, kao što su: crne, sive ili braon. Međutim, ukoliko u kombinaciji „odelo – patike“ idete na venčanje – možete pustiti mašti na volju i poneti pastelne ili šarene čarape, sa dodacima kao što su kaiš ili maramica u džepu! Dozvoljeni su i uzorci (pruge, romboidi, tufne), sve dok je vaš kompletni izgled i dalje koherentan.

Savet: ako nosite sako i pantalone različitih boja, čarape možete birati u boji i jednog i drugog, ali je sigurnija varijanta uskladiti ih sa prigušenijom bojom.

Da li je patikama mesto u kancelariji?

Pravila oblačenja u kancelariji postaju sve opuštenija. Ležeran, ali profesionalan izgled, je uobičajena praksa u većini preduzeća. Ukoliko je kodeks odevanja u vašem kolektivu poslovni casual, možete sastaviti kombinaciju od sakoa, jednostavnih farmerki i patika. Takođe, u obzir dolazi i moderno odelo uz neke od navedenih modela  muških patika.

Uz tamnoplavo odelo najbolje idu sive, braon, crne ili bele patike. Uz sivo odelo: tamnoplave ili sive.

Prodavnice, kao i internet-trgovine, danas nude zaista bogat izbor modela muških patika, po cenama za svaki džep. Uz prave kombinacije, vaš stil će uvek biti besprekoran.






Srodni tekstovi:


Kako kontrolisati rad elektromotora?

Motori koji se svuda u najvećoj meri koriste su trofazni asinhroni motori. Oni su najtraženiji u sve...

Detaljnije

Prednosti koje stvara karton za zaštitu podova

Efikasna zaštita podloga različitih vrsta potrebna je u brojnim situacijama, vrlo često prili...

Detaljnije

Muzička scena u Beogradu

Beograd je poznat kao grad muzike u kome se muzička scena odvija na svakom koraku. Svakog vikenda gr...

Detaljnije

Emocionalne promene i priprema za dolazak bebe

Trudnoća je jedan od najposebnijih perioda u životu žene, ali može doneti i različite emocionalne i...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS