Kreveti-mesta u kojim provedemo trećinu života


Dom


Koliko udoban krevet može da utiče na kvalitet života već je opštepoznata činjenica. Ono što je manje poznato jeste to da malo ko zna koji su ključni parametri da kreveti budu udobni. Koliko mesta kreveti zauzimaju u našem životu, izlišno je govoriti. Oni su centar našeg intimnog života, mesto u kome se odmaramo, sanjamo… Zbog toga je važno i da im poklonimo dovoljno pažnje kada ih kupujemo. Evo na šta sve treba voditi računa kada je kupovina kreveta u pitanju.


Šta osim udobnosti kreveti treba da poseduju


Prilikom izbora kreveta najpre se mora uzeti u obzir kome je krevet namenjen. Da li je u pitanju bračni par, deca, starije osobe. U skladu sa tim, bira se i tip kreveta. Tako se za starije osobe preporučuju kreveti koji su nešto viši kako bi im bilo lakše ustajanje iz njih. Sa druge strane, niži kreveti odgovaraju deci, jer u slučaju pada, što nije retkost, ne bi trebalo mnogo da se ozlede. Za bračne parove potrebno je izabrati dovoljno širok, ali i dovoljno visok krevet, kako bi bio komotan. Najbolje je da sa obe strane kreveta ostavite dovoljno mesta, kako bi svaki partner mogao sa svoje strane da ulazi u krevet, a ne da preskače onog drugog. To je naravno moguće kada je soba dovoljne veličine, međutim ukoliko je izuzetno mala, bračni krevet možda i nije najbolje rešenje. Estetski i vizuelno gledajući, kreveti u tako malim prostorima dominiraju i čine da prostorija izgleda gore nego što jeste. Zbog toga se u ovakvim slučajevima preporučuju kreveti na razvlačenje, nešto manjih dimanzija, koji mogu da se sklope po potrebi. Sada je pitanje šta vam je na prvom mestu, da li udobnost ili lepota enterijera. Jedan faktor koji takođe trebate uzeti u obzir kada krenete u potragu za krevetom jeste poza u kojoj spavate. Ukoliko spavate sklupčani, vama nije neophodan ogroman krevet. Ukoliko pak spavate na leđima, ili stomaku raširenih ruku i nogu, onda vam treba komocija. Čak i ako u njemu sami spavate. Ipak, najvažnije od svega je da u startu znate koliki budžet biste mogli da izdvojite za krevet. Pritom nemojte zaboraviti ni na dušek koji je bitna stavka, a neretko su dobri dušeci skuplji i od samih kreveta. U principu, trebalo bi što kvalitetniji i dušek i krevet da izaberete kako bi vam što duže trajali. Preko dušeka nije loše staviti ni nadušek, jer ne samo da će poštedeti dušek, već će i krevetu produžiti životni vek.


Dušek podjednako važan kao krevet


To kakav će dušek biti zavisi isključivo od vaših navika, ali i kilograma. Ukoliko spavate na stomaku, bilo bi dobro da odaberete tvrđi dušek. Za ostale poze dobri su srednjemekani i mekani dušeci. Međutim, ako partner ima drugačije navike, morate oboje biti spremni na kompromis, pa se srednje rešenje nameće kao jedino moguće. Stvar se malo može popraviti nadušekom, a pokazalo se da kreveti duže traju ukoliko se koriste nadušeci. I vaša kičma mogla bi duže da traje, jer se oni uglavno izrađuju od memorijske pene, koja omogućava anatomski položaj kičme. Postoje i oni od lateksa, koji su prozračniji, pa su dobri za one koji se često znoje. 









Srodni tekstovi:


Stone lampe – detalj koji osvetljava stil vašeg doma

Sitnice od kuće stvaraju dom. Među detaljima svake udobno i lepo uređene kuće, morala bi se naći i s...

Detaljnije

10. nedelja trudnoće – formiranje organa je završeno, sledi rast i razvoj!

Trudni ste između 64 i 70 dana. Za to vreme maleno biće u vama završava fazu embriona i započ...

Detaljnije

O čemu treba voditi računa prilikom kupovine radnih odela?

Svaka ozbiljna firma zna da su radna odela ne samo pokretna reklama koju njihovi zaposleni nose, već...

Detaljnije

Saveti za održavanje parketa i laminata

Jedan od radova koji ćete sasvim sigurno imati u svom domaćinstvu makar jednom u životu jeste zamena...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS