Stoperi za vrata – spoj lepog i korisnog


Dom Dom

stoperi za vrata


Postoje različiti načini za uređenje doma, ali ono što je uvek dobitna kombinacija jeste kada je ono što treba da se ugradi u dom ujedno i doprinos lepoti i jedinstvenosti prostora. Takav je slučaj sa stoperima za vrata, te će u daljem tekstu biti reči o tome sa čim se sve možemo susresti kada se odlučimo za kupovinu stopera za vrata.

Šta su stoperi za vrata?

Stoperi za vrata ili, kako se drugačije nazivaju, odbojnici za vrata, vrlo su korisna stvarčica koja će doprineti da kvake na vratima ne naprave one ružne rupe u zidovima, kao i da spreče lupanje vrata o zid.

Koje sve vrste stopera za vrata postoje?

Na tržištu se mogu naći različiti modeli odbojnika, a razlikuju se po tome na kom mestu se ugrađuju, kako se pričvršćuju, od kog su materijala i tako dalje. Takođe, postoje i oni dekorativni koji ne zahtevaju ugradnju, već samo postavljanje tamo gde je potrebno.

Gde se stoperi za vrata mogu montirati?

Stoperi za vrata mogu se postaviti na zid ili na pod na mestu gde je potrebno sprečiti udarac vrata o zid ili neki nameštaj. Mnogima je životni ili poslovni prostor skučen, te je potrebno, usled nedovoljnog prostora za puno otvaranje vrata ili krila nekog ormana, postaviti stoper kao zaštitu i za zid i za sam nameštaj. Što se tiče pričvršćivanja, stoperi se mogu postaviti tako što se zalepe da pod (bez obzira da li su u pitanju parket, laminat ili pločice). Takođe, varijanta koju mnogi izbegavaju, ali koja je i dosta pouzdanija jeste da se stoper ušrafi u pod ili zid. To ne odgovara onima koji ne vole da prave rupe i time menjaju postojeći izgled podnih obloga. 

Od kog materijala mogu biti stoperi za vrata?

Materijali od kojih se mogu napraviti stoperi za vrata mogu biti različiti, a najčešće se koriste plastični, metalni i gumeni, kao i u kombinacijama pomenutih materijala. Takođe, ukoliko je potrebno da zaštita bude neprimetna, tu su i stoperi koji su transparentni. Ono što se pominje kao najbolja opcija kada birate odbojnike jeste da oni budu kombinacija metala i gume, što omogućava da se vrata ne oštete prilikom udara u stoper, jer će to sprečiti upravo gumeni deo u koji vrata udaraju.

Stoperi za vrata kao zaštita za nestašne dečje prstiće

Ne postoji dete, naročito ono koje je u fazi ispitivanja sveta oko sebe, koje ne privlači otvaranme i zatvaranje vrata. Neretko to iskustvo može da se završi povredom, odnosno tako da dete priklješti prste, što je, znaju svi koji su to nekad iskusili, veoma bolno. Da bi se sprečile takve i slične situacije, postoje posebni stoperi za vrata koji te nemile događaje sprečavaju. To su posebni stoperi koji se ne fiksiraju nigde, već se postavljaju na sama vrata i napravljeni su od posebne vrste penastog materijala, obično u obliku nepotpunog kruga. Danas postoje i oni koji su dizajnirani na takav način da se savršeno uklapaju u dečje sobe, te mogu biti sa različitim veselim dečjim motivima.






Srodni tekstovi:


Izbor najboljeg uglja za vaše domaćinstvo za zimu koja je pred nama

Najpopularnije orgevno sredstvo, kako tokom prošlosti, tako i danas, jeste ugalj. Da bi, toko...

Detaljnije

Kako izabrati kvalitetan nameštaj

Kako se nameštaj ne bira svakog dana, potrebno je izabrati komade koji će služiti u godinama ...

Detaljnije

Važnost kvalitetne obuće za zdravlje stopala i udobnost

Kvalitetna obuća igra ključnu ulogu u očuvanju zdravlja stopala i pružanju udobnosti tokom svakodnev...

Detaljnije

Pozitivne strane dubinskog pranja

Kada je u pitanju dubinsko pranje nameštaja, tepiha, stvari, prostirka, automobila radi se o ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS