Koje mere zaštite od korona virusa su preduzete tokom održavanja nastave u školama stranih jezika?


Obrazovanje Zdravlje


Danas, čitav svet se bori protiv opake epidemije aktivno uvodeći u sve sfere života nova pravila i mere odgovornosti. Korona virus uneo je nemire u živote mnogih sprečavajući sve ono što je do tada bilo uobičajeno. Mnogi univerziteti, privatne škole i firme stali su na kratko sa svojim radom tokom karantina, međutim, poslovanje u ovoj eri epidemije ipak može da klija i donosi plodove budućnosti. Doba samoizolacije i karantina mnogim ljudima je pružilo priliku da započnu rad na samorazvoju i uoče nove hobije. Neki su se okrenuli ka čitanju oduvek željenih knjiga, a neki ka učenju stranih jezika. Odvajanje vremena za sebe nasuprot pukoj panici i pranju ruku u nedogled održava um zdravim u ovim teškim vremenima. 

 

Organizacija rada u školama stranih jezika za vreme trajanja pandemije


Interesovanje za održavanje časova u školama stranih jezika značajno je poraslo uprkos tome što svet nema kontrolu nad Kovidom 19. Danas, težimo da se prilagodimo u novoj realnosti i iako nesigurno šetamo kroz mase ljudi i ne znamo kakav tempo će virus imati, svoju sigurnost tražimo u samorazvoju. Škole stranih jezika suočile su se sa drugačijim formatima obučavanja, pre svega onim online, ali i časovima koji se organizuju u manjim grupama u cilju preduzimanja određenih mera kako epidemija ne bi napredovala. Škole stranih jezika sa ogromnim brojem kurseva za decu i za odrasle prosto morale su se prilagoditi novonastaloj situaciji. Intenzivna predavanja u kojoj nastavnici najrazličitijih svetskih jezika pripremaju polaznike za međunarodne ispite poput TOEFL ili IELTS danas su veliki izazov. Škole stranih jezika, ipak, trude se da svoju nastavu u vanrednoj situaciji učine kreativnom i zabavnom kako bi polaznici makar na momenat zanemarili stanje u svetu. Bez obzira na to, škole stranih jezika nisu zanemarile mere predostrožnosti u cilju suzbijanja epidemije.


Dezinfekcijom protiv Kovida 19


Tokom epidemije u školama stranih jezika nastava se održava uz korišćenje maski, sredstava za dezinfekciju ruku i kontrolisano kretanje. Sve površine su dezinfikovane i bezbedne za korišćenje, počev od radnih stolova, stolica, tabli, podova, vrata i tako dalje. Voditi računa o ličnoj higijeni takođe je važno u školama stranih jezika, kao i redovno provetravanje prostora. Pored toga, škole stranih jezika mogu osigurati bezbedno učenje i na druge načine. 


Manje grupe i organizacija prostora


Nastava u školama stranih jezika tokom vanrednog stanja održava se u okviru što manjih grupa. Rad na sebi i učenje novih veština moguće je sprovesti i u reorganizovanom prostoru. Tokom trajanja epidemije nastavnici u školama stranih jezika trude se u pridržavanju normi socijalne distance kako bi štititi društvo i ujedno imali interakciju tokom produbljivanja formi jezika. Stolovi i stolice postavljeni na odgovarajuće rastojanje održaće smirenost u nastavi. 


Online obuka u školama stranih jezika


Mnoge škole stranih jezika usled vanredne situacije održavaju svoje časove tražeći alternativne načine. Uz pomoć Skype-a, Viber-a ili nekih društvenih platformi moguće je nastaviti učenje stranih jezika i to uz neverovatne popuste. Ovaj tip učenja na daljinu može biti trenutno rešenje problema i način da se uključimo u nešto korisno što će nam skrenuti pažnju sa nedostatka kontrole nad epidemološkim razmerama. 






Srodni tekstovi:


Kako da ostvarite udoban i elegantan outfit u isto vreme?

U današnjem brzom tempu života, kreiranje savršenog izgleda koji istovremeno pruža udo...

Detaljnije

Kako tricikl za decu pomaže dečijem razvoju

Mnogi pamte svoje detinjstvo kao najlepši period svog života.  Previše aktivnosti...

Detaljnije

BAŠTENSKA EUFORIJA: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

U proleće se budi celokupna priroda ali se bude i naše ideje za uređenje eksterijera. Bilo da...

Detaljnije

Krečenje stana po feng šui sistemu

Došlo je vreme za krečenje zidova! Krečenje, samo po sebi, poziva na promenu i na pobolj&scar...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS