Kako da izaberete savršeni cvetni aranžman?


Porodica

Cvetni aranžmani su dostigli vrhunac kreativnosti i umeća još tokom prethodne decenije. Godine koje su usledile dovele su do usavršavanja i praćenja svetskih trendova. Rukovanje cvećem, stvaranje bajki od cveća postalo je parvo umeće. A cvećari, kao i ljudi koji se generalno bave holtihulturom, pravi umetnici. Buketom cveća prenosite poruku i skriveno govorite “volim te”.

Cveće u korpi

Od davnih dana cveće u korpi je bilo aktuelno i nikada nije izašlo iz mode. Korpom cveća uvek ćete iznenaditi damu kojoj je cveće namenjeno. Mnoge cvećare Beograda nude širok asortiman cvetnih aranžmana u korpama. Vašu korpu možete naručiti putem kupovine online putem ili direktvno u cvećari. Ruže u korpi su pun pogodak.


Lekovito bilje u svrsi cvetne dekoracije

U poslednje vreme sve zastupljenije je lekovito bilje koje se koristi u svrhu cvetnih aranžmana. Sve češće možete naći lekovito bilje u buketima cveća, ikebanama, korpama sa cvećem i sl. Upotreba raznobojnog lekovitog bilja postaje pravi hit. Imajući u vidu da cvetni aranžman ostaje lep i kada se biljke osuše, pa tako produžava i životni vek pa garantuje kvalitet i lepotu. Upotreba hajdučke trave, majčine dušice, kantariona, ive, pa čak i nane i matičnjaka koje bi ceo buket oplemenile. Pored lepog izgleda prisutan je i opojni mirisa. 


Livadsko cveće obogaćuje cvetne aranžmane

Nismo ni svesni koliko je livadsko cveće bogato bojama i ukrasnim zelenilom. Postoje razne vrse ložica i ukrasnih biljaka. Upotreba livadskog sveća u dekor višesturka je. Poselednjih godina mladenci traže dekorisanje sala i prostora za venčanje baš livadskim cvećem. Bidermajeri od livadskog cveća su takođe aktuelni. Česte su dekoracije frizurea baš sa ovim vrstama cveća. Upotreba ruža uz livadsko cveće predstavlja pravu senzaciju. 


Kupovina online putem

Tradicionalni način kupovine cveća, odnosno kupovina u cvećarama je zagarantovana. Dobar vid kupovine, odnosno savremen vid kupovine je kupovina online putem. Na taj način od kuće lako možete poručiti cvetni aranžman za voljenu osobu. Kupovina online putem garantuje sigurnost, plaćanje se obično vrši prilikom kupovine, elektronskim putem. Bitno je da date tačnu adresu na koju želite da vam cveće bude isporučeno. Mnoge cvećare Begorada pored tradicionalnog načina kupovine, nude i ovaj, savremeni, elektronski način. Možete sami odabrati izged vašeg aranžmana, ali možete to prepustiti i stručnim licima. 

Određeno cveće za posebne dame

Pri kupvoini cvetnog aranžmana, obično bi trebalo da kažete za koju priliku je to cveće namenjeno. Poželjno je da opišete karakter dame kojoj želite pokloniti cveće. Obično od karaktera dame, navika i senzibiliteta zavisiće i odabir vrste i boje cveća. Ruže su uvek sigurne, odnosno sa ružom nećete pogrešiti. Sa crvenom ružom, takođe nećete pogrešiti i ona se može pokloniti dami bilo koje starostne dobi. Zaljubljeni parovi često poklanjaju crvenu ili ružičastu ružu. Ako želite prijateljici pokloniti buket za rođendan on može biti sačinje od ljiljan, veselih boja. Majke i bake obradovale bi se bukeotm od gerbera sa pratećim zelenilom. 


Zaključak: buketi i cvetni aranžmani su vrhunac lepote koju priroda može ponuditi. Bez obzira o kojoj je vrsti reč, boji ili pratećim detaljima, lep buket može preneti jasnu poruku. Obzirom da postoji takozvani cvetni jezik i da se putem cveća može izraziti emocija, potrebno je poznavati boje i vrste za određene prilike. Ako sami ne znate tačna značenja, cvećara Beogred će vam pomoći ili potrežite pomoć online putem. 






Srodni tekstovi:


Zbog čega je probiotik važan za zdravlje vašeg mališana?

Definitivno jedan od najvažnijih proizvoda koje kupujemo i daje mo svojoj deci u trenucima kada su z...

Detaljnije

4 stvari o kojima treba razmišljati kada detetu slavite punoletstvo

Jednako je velika sreća i za roditelje i za decu kada se slave rođendani. Kada deca dođu na svet za ...

Detaljnije

Nekoliko odličnih načina da sprečite provale

Sigurno je da nećete reći da nikada niste pomislili na to da bi možda bilo potrebno da uradite ne&sc...

Detaljnije

Rastući trend koji ima prodaja apartmana Zlatibor – kvalitet i stil

Oduševljenost pogledom sa terase na Zlatiboru, udisanje svežeg vazduha i užitak u mirnoći na ...

Detaljnije
Copyright © 2018 Moj Bazar. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS